PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftçiliğe ilk giriş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemilAltan" data-source="post: 1296446" data-attributes="member: 60074"><p>Neresinden başlayacağımı bilemedim şimdi. Darende44 arkadasimin sozune katilmamakla birlikte (ciftci olumaz,dogulur)kendisini bu siteden tanir paylaşımlarını takdir ederim.Bu sitedeki muhabbetlerden öğrendiğim bir tanimlama aslinda;doğuştan köylü, sonradan çiftçi olmak. Işte ben bu guruptan ım. 2011 de 25 bin sermaye ile basladim,20 bine mf 240 aldim ki daha hayatimda ekipman takmamışım. Bu gecen 8 yilda hayirli yabanci,hayirsiz akraba,karaktersiz esnaf vs. bilimum insan tipini tecrübe ettik ve yaşıyoruz (sizler gibi). Tohumun yesermesinede,urunun bicmesine kadar cok sevindigimiz zamanda oldu,hayalkırıklığı yasadigimiz moral cokuntusune ugradigimizda.Hepsi icar 27 dk ile basladim,bu sene 100 dk ı buldu(tamamen kuru).Kimi zaman tuccar,kimi zaman davarci ve tarla sahibi tarla ve urunden cok yormustur beni. Kazandigim paraya gelince amortisman giderini saymiyor ve toplamda 1000 lira masrafa 2000 kazandigimi kabul ederim fakat gerek ekipman gerekse garaj,ambar gibi alanlara surekli para harcarim.yani kazandigimizda oyle gidiyor...Bir ara hesapladim kabaca .Bu yola cikarken aldigim 240 parasina 500 mt arsa alsaydim simdi daha karli bir yatirim olurmuş. Bunlarin yaninda aşırı bedeni performans,risk ve ölüm tehlikesini icinde barindiran bir calismadir çiftçilik...Inanın yazacak çok şey var ki eminim sizlerin de vardir ama artik yoruldum sizi de yormayayim...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemilAltan, post: 1296446, member: 60074"] Neresinden başlayacağımı bilemedim şimdi. Darende44 arkadasimin sozune katilmamakla birlikte (ciftci olumaz,dogulur)kendisini bu siteden tanir paylaşımlarını takdir ederim.Bu sitedeki muhabbetlerden öğrendiğim bir tanimlama aslinda;doğuştan köylü, sonradan çiftçi olmak. Işte ben bu guruptan ım. 2011 de 25 bin sermaye ile basladim,20 bine mf 240 aldim ki daha hayatimda ekipman takmamışım. Bu gecen 8 yilda hayirli yabanci,hayirsiz akraba,karaktersiz esnaf vs. bilimum insan tipini tecrübe ettik ve yaşıyoruz (sizler gibi). Tohumun yesermesinede,urunun bicmesine kadar cok sevindigimiz zamanda oldu,hayalkırıklığı yasadigimiz moral cokuntusune ugradigimizda.Hepsi icar 27 dk ile basladim,bu sene 100 dk ı buldu(tamamen kuru).Kimi zaman tuccar,kimi zaman davarci ve tarla sahibi tarla ve urunden cok yormustur beni. Kazandigim paraya gelince amortisman giderini saymiyor ve toplamda 1000 lira masrafa 2000 kazandigimi kabul ederim fakat gerek ekipman gerekse garaj,ambar gibi alanlara surekli para harcarim.yani kazandigimizda oyle gidiyor...Bir ara hesapladim kabaca .Bu yola cikarken aldigim 240 parasina 500 mt arsa alsaydim simdi daha karli bir yatirim olurmuş. Bunlarin yaninda aşırı bedeni performans,risk ve ölüm tehlikesini icinde barindiran bir calismadir çiftçilik...Inanın yazacak çok şey var ki eminim sizlerin de vardir ama artik yoruldum sizi de yormayayim... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftçiliğe ilk giriş
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt