PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="a.mutlu" data-source="post: 1000685" data-attributes="member: 58652"><p><strong>Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi</strong></p><p></p><p>Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!!</p><p></p><p>Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız.</p><p>Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır.</p><p>Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız.</p><p>Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk...</p><p> Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı.</p><p>Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi...</p><p>Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç</p><p> Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı</p><p> Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="a.mutlu, post: 1000685, member: 58652"] [b]Ynt: Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi[/b] Çiftçilik evlenmeye engel DEĞİL (Dİ)!!!! Yakın bir geçmişe gözatalım.. Bizler kimin torunları kimler çocuklarıyız. Koca YUSUF 70 küsür yaşına gelmiş kırkpınardan DELİ YUSUF güreşmek için haber yollar ama Koca Yusuf ' un pekte gücü kalmamıstır.olaydan hanımına bahseder hanımıda bey öküzün birini keselim yede gücün yerine gelsin der Koca Yusuf da öküzsüz kalma korkusuyla olmaz der.Hanımı namın gideceğine ökuz gitsin kazanamazsan öküzün yerine beni kosarsın der nitekimde güreslere katılır ve kazanır 2 çift öküz ve çeşitli hediyeler alır. Kimin çocuklarıyız evin reisi yatmadan yatmayan sabah kalkmadan kalkan annelerin çocuklarıyız. Peki şimdi ne oldu da bunları tartısır olduk... Köy evi istemiyor kimse havuzlu bağ evi olsun mantığı yayıldı. Bu gidişin temeli 80 ' lerde yeşilçam kusagında atıldı. köyün güzel kızını ya ağanın oğlu alırdı yada şehirden gelen zengin şımarık çocuk gariban çiftçi ya mapusa girerdi yada şehre çalışmaya giderdi.nesil böyle büyüdü toplum baskısı hep çiftçileri dışladı utanır oldu babam çiftçi demeye benim utandıgım gibi ve 8 yaşındaki oğlumun babasının yaptığı işi arkadaşlarına söyleyemediği gibi... Utanma oğlum dedim biz üretmezsek kimse yiyemez biz kazanmassak harcama yapayız kimsede kazanmadan harcayamaz. Bu döngünün başlangıçı biziz herkes bir şekilde olsa biz üreticilere muhtaç Hiç unutmam 1998 senesi İstanbuldayız bodrum katına Aydının bir köyünden gelin geldi yol tarafı yarım metre cam arkada biraz bahçe belki hafta sonları belediye parkı ona pek şahit olmadım o kadara hayatı sıkıştı belkide annesi istanbula kızını verdi diye seviniyordu. yarı açık ceza evi... bu mu ? yani şehir hayatı Peki ya şimdi kimse köyü istemiyor neden sürekli uyutuluyoruz .Dizi furyası ortalığı kasıp kavuruyor herkes öyle bir hayat yaşamanın peşinde kimin eli kimin cebinde belli olmayan, yalan dolan,birbirinin kuyusunu kazmalar ne ararsan hepsi var. 2014 yılında evlilikler azaldı boşanmalar artı meclis komisyon kurma kararı aldı .Peki nereye gidiyoruz ALLAH yardımcımız olsun İNANÇ ' ımız kaybolmaya başladı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt