PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Cengizhan-KILIÇ" data-source="post: 1265570" data-attributes="member: 77710"><p>Bu olaylara sebep olan şey diziler oluyor genellikle insanımız devlet memuru olsun istiyor ama şöyle bir durum da var şu an köylerde gen nüfus yok gibi bir şey bundan 20-30 sene öncesine bakarsak çiftçi fazlaydı zanaatkar usta fazlaydı o zamanlar öğretmen mühendis devlet memuru vs. Azdı ve bu mesleklerin bir cazibesi vardı bu geçen 30 yıl içinde ne oldu esnaf zanaatkar çiftçi azaldı ama öğretmen mühendis memur sayısı aldı basını gitti şimdi de çiftçilik ustalık esnaflık rağbet görecek devletin zaten şu anki durumu belli maddi imkanlar bakımından ben tarım ve hayvancılığın önem kazanacağını düşünüyorum çünkü ithalat yapacak para kalmadı nerdeyse eee borç para aldın ithalat yaptın geri ödemen lazım mecbur üretim yapılacak yapılmazsa zaten o gün bittigimiz gündür neyse konunun dışına çıkmayalım çok fazla birazda kızların aklı başında hareket etmesi gerekiyor kimse kimseyi beğenmiyor benim annemle babam anlatıyor evlendigimizde hiç birşeyimiz yoktu çalıştık çabaladık kazandık diyorlar ama şimdiki nesil hazır olsun gideyim her hangi dert tasa çekmeden yasayım istiyor staj için fabrikada çalıştığın zamanlar resmen zulüm oluyordu banada fabrikaya girdiğin anda hayatın mantar olmuş demektir ömür boyu sahibi olabileceğin mal varlık 1 ev olur 1 de araba maaşından artırır araba alırsın tazminatı alır emekli olur gider ev alırsın ne oldu bir ömür geçim kaygısı nedeniyle heba oldu gitti halbuki köyde hayvancılık yapsan sabah bakımını yaptin uzat ayağını al eline çayını keyfini bak yada canın et çekti devir bi kuzu doldur dolaba bütün ev yesin fabrikada çalışan adamın evine ben et girdiğini zannetmiyorum işin gerçeği aldığı maaş belli et fiyatı belli uzun lafın kısası üniversite okuyorum ama üniversitenin uzun vadede pek de cazip bi hayat sunacağını zannetmiyorum ben askerliği 6 ay yaparım sadece tek artisi o benim için</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cengizhan-KILIÇ, post: 1265570, member: 77710"] Bu olaylara sebep olan şey diziler oluyor genellikle insanımız devlet memuru olsun istiyor ama şöyle bir durum da var şu an köylerde gen nüfus yok gibi bir şey bundan 20-30 sene öncesine bakarsak çiftçi fazlaydı zanaatkar usta fazlaydı o zamanlar öğretmen mühendis devlet memuru vs. Azdı ve bu mesleklerin bir cazibesi vardı bu geçen 30 yıl içinde ne oldu esnaf zanaatkar çiftçi azaldı ama öğretmen mühendis memur sayısı aldı basını gitti şimdi de çiftçilik ustalık esnaflık rağbet görecek devletin zaten şu anki durumu belli maddi imkanlar bakımından ben tarım ve hayvancılığın önem kazanacağını düşünüyorum çünkü ithalat yapacak para kalmadı nerdeyse eee borç para aldın ithalat yaptın geri ödemen lazım mecbur üretim yapılacak yapılmazsa zaten o gün bittigimiz gündür neyse konunun dışına çıkmayalım çok fazla birazda kızların aklı başında hareket etmesi gerekiyor kimse kimseyi beğenmiyor benim annemle babam anlatıyor evlendigimizde hiç birşeyimiz yoktu çalıştık çabaladık kazandık diyorlar ama şimdiki nesil hazır olsun gideyim her hangi dert tasa çekmeden yasayım istiyor staj için fabrikada çalıştığın zamanlar resmen zulüm oluyordu banada fabrikaya girdiğin anda hayatın mantar olmuş demektir ömür boyu sahibi olabileceğin mal varlık 1 ev olur 1 de araba maaşından artırır araba alırsın tazminatı alır emekli olur gider ev alırsın ne oldu bir ömür geçim kaygısı nedeniyle heba oldu gitti halbuki köyde hayvancılık yapsan sabah bakımını yaptin uzat ayağını al eline çayını keyfini bak yada canın et çekti devir bi kuzu doldur dolaba bütün ev yesin fabrikada çalışan adamın evine ben et girdiğini zannetmiyorum işin gerçeği aldığı maaş belli et fiyatı belli uzun lafın kısası üniversite okuyorum ama üniversitenin uzun vadede pek de cazip bi hayat sunacağını zannetmiyorum ben askerliği 6 ay yaparım sadece tek artisi o benim için [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Çiftçi'lik Evlenmeye Engelmi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt