PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilik mi memurluk mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 673602" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: çiftçilik mi memurluk mu?</strong></p><p></p><p>Şunuda herkes bilsin, nüfus arttı, artan nüfus bi iş beceripde para kazanamıyor, mecbur devlet politikası pirinç az zamlanacak olsa hooop dışardan getir ucuzlat, yani bu nüfus iş yapmaz 89 yıl oldu bi araba bile yapamadı kendi markası yok üretip satamıyor para kazanamıyor, dolmuşçu olmuş üç kuruşa beş köfte yok efendim onu satacak bunu satacak, üretmeden tüketmesi gerek aç yaşayamaz.</p><p></p><p> Mecbur üretileni ucuza tüketmek zorunda ve bunun yoluda çiftçinin ürettiğini son 10 yılda olduğu gibi tüketirken üreticiye para kazandırmadan yapmak zorunda, ben ikdisatçıyım, kıtlık bilimidir, bu aç kalmış milleti bedavaya doyurmak artık bizim görevimiz görünen köy kılavuz istemez, başkada çıkar yolu yok bu milletin, Allah yardımıcısı olsun bu milletin ne diyelim.</p><p></p><p> Diyeceğim o ki bu manzaraya göre çiftçiliği yapsanda otomatikman çiftçiye terliği ters giydirirler haberiniz olsun, çok çok mücadeleci vede yapacağınız tarımın zenaatkarı olunması gerekir, iştir evet ama bundan sonra bu ülkede yapılacak iş değil.</p><p></p><p> Bakın dev firmalara, hepsi gıda işleme şirketi kurar bi taneside tarla ucuz diye tarla satın alıp üretim yapıyomu?</p><p></p><p> neden yapmıyor biliyormusunuz?</p><p></p><p> o kadar masraf maliyete karşı kar marjı çok düşükte ondan</p><p></p><p> yoksa sabancı koç bile binlerce dönüm tarla alırdı, tarladan ucuz ne kaldı?</p><p></p><p> ama onlar sadece üçe alır beşe satar, marketçilik zart zurt, holdinglerin her işte yatırımı vardır bu işte yatırım yapamazlar</p><p></p><p> denedi doğan holding koç holding, kazanacaklarını bilsinler hücum ederler parası olanlar.</p><p></p><p> zarar ettiler kapattılar .</p><p></p><p> eğer kar marjı yüksek olsun zaten sana bana kalmazdı bu işler.</p><p></p><p> akıllı olun demem odur.</p><p></p><p> az kar marjına çalışacaksınız, çok çalışıp gece gündüz çok üretip kazandığınızıda yine demire ve girdilere vereceksiniz</p><p></p><p> sonuç efendilikten çok uzaktır akıllı olun akıllı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 673602, member: 31244"] [b]Ynt: çiftçilik mi memurluk mu?[/b] Şunuda herkes bilsin, nüfus arttı, artan nüfus bi iş beceripde para kazanamıyor, mecbur devlet politikası pirinç az zamlanacak olsa hooop dışardan getir ucuzlat, yani bu nüfus iş yapmaz 89 yıl oldu bi araba bile yapamadı kendi markası yok üretip satamıyor para kazanamıyor, dolmuşçu olmuş üç kuruşa beş köfte yok efendim onu satacak bunu satacak, üretmeden tüketmesi gerek aç yaşayamaz. Mecbur üretileni ucuza tüketmek zorunda ve bunun yoluda çiftçinin ürettiğini son 10 yılda olduğu gibi tüketirken üreticiye para kazandırmadan yapmak zorunda, ben ikdisatçıyım, kıtlık bilimidir, bu aç kalmış milleti bedavaya doyurmak artık bizim görevimiz görünen köy kılavuz istemez, başkada çıkar yolu yok bu milletin, Allah yardımıcısı olsun bu milletin ne diyelim. Diyeceğim o ki bu manzaraya göre çiftçiliği yapsanda otomatikman çiftçiye terliği ters giydirirler haberiniz olsun, çok çok mücadeleci vede yapacağınız tarımın zenaatkarı olunması gerekir, iştir evet ama bundan sonra bu ülkede yapılacak iş değil. Bakın dev firmalara, hepsi gıda işleme şirketi kurar bi taneside tarla ucuz diye tarla satın alıp üretim yapıyomu? neden yapmıyor biliyormusunuz? o kadar masraf maliyete karşı kar marjı çok düşükte ondan yoksa sabancı koç bile binlerce dönüm tarla alırdı, tarladan ucuz ne kaldı? ama onlar sadece üçe alır beşe satar, marketçilik zart zurt, holdinglerin her işte yatırımı vardır bu işte yatırım yapamazlar denedi doğan holding koç holding, kazanacaklarını bilsinler hücum ederler parası olanlar. zarar ettiler kapattılar . eğer kar marjı yüksek olsun zaten sana bana kalmazdı bu işler. akıllı olun demem odur. az kar marjına çalışacaksınız, çok çalışıp gece gündüz çok üretip kazandığınızıda yine demire ve girdilere vereceksiniz sonuç efendilikten çok uzaktır akıllı olun akıllı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilik mi memurluk mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt