PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçilikte Ders Çıkarılması Gereken Hatalar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alper4u" data-source="post: 822546" data-attributes="member: 47774"><p><strong>Ynt: Çiftçilikte Ders Çıkarılması Gereken Hatalar...</strong></p><p></p><p>-Ben genelde harman zamanı depoda duruyorum.Arka kapakları açıp buğday boşaltacağız.İyice geri geri yanaşıyor ilk arabalarda motor.Bir keresinde şöför duymadı tabi küçüğüm yeni öğreniyorum az kalsın arada sıkışacaktım.Duvar ile römork arasına sıkışma olmasın diye dış tarafta durmak lazım.</p><p>-Bir keresinde de adam aradı abi çabuk çiftliğe gel diye.Geldim bizim traktör kaputları kapalıdır.Traktörün birinde elektrik fişi yok diğerinde var.Olmayan traktörün sigortaların olduğu yere sıçanlar ip-saman tarzı şeyler taşımış.Elektrik kablolarınıda kemirmişler herhalde traktör yanıp sönmüş.Bir baktım ön camın önünde karartı var.Adam abi bir geldim traktör bu vaziyette dedi.Verilmiş sadakamız varmış mazallah traktör yanıp depoları bile yakabilirdi.Elektrikçi gelip çalıştırdı bi şekilde sanayide komple elektrik tesisatı yenilendi.O gün traktöre fiş yaptırdım ayrıca iki traktöründe iş bitiminde kaputlarını açıyoruz yukarı doğru.Fareler yatak yapmasın diye.Motor sıcak diye oraya yuva yapmaya kalkıyorlar.</p><p>-Birde buradaki benzinliğin patronu anlattı.Köyün birinde balyacılık yapan bir adam varmış.Bir gün balya makinesini boşandıracaklar çocuğu pimi çıkaracak pim bir türlü çıkmamış.Alttan delik deliği karşılıyormu diye parmağını soku vermiş.O arada babası traktörü hafif salınca çocuğun parmakta kopu vermiş.Siz siz olun hareketli aksama yada hareket edebilecek aksama elinizi yada kolunuzu sokmayın.</p><p>-Birde şaft çalışırken uzun kabanlar giymemek lazım malum hidrolik felan takayım derken yada eğildiğimizde bir anda şafta mont yada giysimiz dolanı verir sonrası kalıcı arazlara neden olabilir.Uzuvlarımız kopabilir.</p><p>Benden şimdilik bu kadar aklıma gelince yine yazarım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alper4u, post: 822546, member: 47774"] [b]Ynt: Çiftçilikte Ders Çıkarılması Gereken Hatalar...[/b] -Ben genelde harman zamanı depoda duruyorum.Arka kapakları açıp buğday boşaltacağız.İyice geri geri yanaşıyor ilk arabalarda motor.Bir keresinde şöför duymadı tabi küçüğüm yeni öğreniyorum az kalsın arada sıkışacaktım.Duvar ile römork arasına sıkışma olmasın diye dış tarafta durmak lazım. -Bir keresinde de adam aradı abi çabuk çiftliğe gel diye.Geldim bizim traktör kaputları kapalıdır.Traktörün birinde elektrik fişi yok diğerinde var.Olmayan traktörün sigortaların olduğu yere sıçanlar ip-saman tarzı şeyler taşımış.Elektrik kablolarınıda kemirmişler herhalde traktör yanıp sönmüş.Bir baktım ön camın önünde karartı var.Adam abi bir geldim traktör bu vaziyette dedi.Verilmiş sadakamız varmış mazallah traktör yanıp depoları bile yakabilirdi.Elektrikçi gelip çalıştırdı bi şekilde sanayide komple elektrik tesisatı yenilendi.O gün traktöre fiş yaptırdım ayrıca iki traktöründe iş bitiminde kaputlarını açıyoruz yukarı doğru.Fareler yatak yapmasın diye.Motor sıcak diye oraya yuva yapmaya kalkıyorlar. -Birde buradaki benzinliğin patronu anlattı.Köyün birinde balyacılık yapan bir adam varmış.Bir gün balya makinesini boşandıracaklar çocuğu pimi çıkaracak pim bir türlü çıkmamış.Alttan delik deliği karşılıyormu diye parmağını soku vermiş.O arada babası traktörü hafif salınca çocuğun parmakta kopu vermiş.Siz siz olun hareketli aksama yada hareket edebilecek aksama elinizi yada kolunuzu sokmayın. -Birde şaft çalışırken uzun kabanlar giymemek lazım malum hidrolik felan takayım derken yada eğildiğimizde bir anda şafta mont yada giysimiz dolanı verir sonrası kalıcı arazlara neden olabilir.Uzuvlarımız kopabilir. Benden şimdilik bu kadar aklıma gelince yine yazarım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçilikte Ders Çıkarılması Gereken Hatalar...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt