PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilikte nasıl kazanırz.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Buğra Yıldırım" data-source="post: 829881" data-attributes="member: 53256"><p><strong>Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.</strong></p><p></p><p>çiftçi nasıl daha çok kazanır sorusuna; </p><p>çiftçiliği bırakmak ve hükümeti eleştirmekten öte cevabı olmayan insanlar daha çok kazanamaz. </p><p></p><p>Herkesin kooperatif ve birliklere ihtiyaç duydugu ama kimsenin sorumluluk almadığı, genele hizmet için enerji harcamadığı topluluklar muvaffak olamaz.</p><p></p><p>Istanbuldan sallamak kolay diyebilirsiniz ama bazı sorulara cevap vermeden çiftçinin daha fazla kazanası mümkün değil gibi görünüyor. </p><p></p><p>Çiftçilik bir meslek mi? </p><p>Çiftçi olmak için hangi vasıflara sahip olmak gerekir? </p><p>Yılda kaç gün çiftçilik işleriyle uğraşıyorsunuz, bunun dışındaki zamanlarda ne yapıyorsunuz?</p><p>Babanızın, dedenizin ekmedigi kaç ürün denediniz?</p><p>Ne kadar araştırıp, ne kadar okuyorsunuz? Bölgenizdeki üniversitelerin çalışmalarını takip ediyor musunuz?</p><p>Vs vs...</p><p></p><p>iyi bir lise kazanmak için ders çalış, üniversite kazanmak için ders çalış, ailenden uzakta (izmir) 5 yıl geçir, sonra istanbula dön ve çalışmaya başla. işe gitmek için 1 buçuk saat eve dönmek için 2 saat yol yap, çünkü işine yakın bir evin olursa kirayı ve doğalgaz faturanı aynı anda ödemen mümkün değil(halbuki anaokulu hariç 17 yıl eğitim hayatı ve son bikaç senedir açık öğretim var). 3 yıl boyunca çalış ve işe giderken giymen gereken takım elbiselerinden başka yatırımın olmasın. Hangisi daha zor?</p><p></p><p>Uzun zamandır ciddi ciddi dededen kalma arazileri ekip bicmeyi düşünüyorum, devamında da hayvancılık ama içine doğduğum şehir hayatı alışkanlıklarından ve sosyal çevremden vazgeçmek beni yavaşlatan unsurlar. </p><p></p><p>Eger ben çiftçi olabileceğimi düşünüyosam ya ben safım yada ülkem çiftçisi işini iyi yapmıyor. Çünkü ben mühendislik okumuşken, doktorluk yapma hayali kurmuyorum. O zaman düşünmesi gereken birileri var demektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buğra Yıldırım, post: 829881, member: 53256"] [b]Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.[/b] çiftçi nasıl daha çok kazanır sorusuna; çiftçiliği bırakmak ve hükümeti eleştirmekten öte cevabı olmayan insanlar daha çok kazanamaz. Herkesin kooperatif ve birliklere ihtiyaç duydugu ama kimsenin sorumluluk almadığı, genele hizmet için enerji harcamadığı topluluklar muvaffak olamaz. Istanbuldan sallamak kolay diyebilirsiniz ama bazı sorulara cevap vermeden çiftçinin daha fazla kazanası mümkün değil gibi görünüyor. Çiftçilik bir meslek mi? Çiftçi olmak için hangi vasıflara sahip olmak gerekir? Yılda kaç gün çiftçilik işleriyle uğraşıyorsunuz, bunun dışındaki zamanlarda ne yapıyorsunuz? Babanızın, dedenizin ekmedigi kaç ürün denediniz? Ne kadar araştırıp, ne kadar okuyorsunuz? Bölgenizdeki üniversitelerin çalışmalarını takip ediyor musunuz? Vs vs... iyi bir lise kazanmak için ders çalış, üniversite kazanmak için ders çalış, ailenden uzakta (izmir) 5 yıl geçir, sonra istanbula dön ve çalışmaya başla. işe gitmek için 1 buçuk saat eve dönmek için 2 saat yol yap, çünkü işine yakın bir evin olursa kirayı ve doğalgaz faturanı aynı anda ödemen mümkün değil(halbuki anaokulu hariç 17 yıl eğitim hayatı ve son bikaç senedir açık öğretim var). 3 yıl boyunca çalış ve işe giderken giymen gereken takım elbiselerinden başka yatırımın olmasın. Hangisi daha zor? Uzun zamandır ciddi ciddi dededen kalma arazileri ekip bicmeyi düşünüyorum, devamında da hayvancılık ama içine doğduğum şehir hayatı alışkanlıklarından ve sosyal çevremden vazgeçmek beni yavaşlatan unsurlar. Eger ben çiftçi olabileceğimi düşünüyosam ya ben safım yada ülkem çiftçisi işini iyi yapmıyor. Çünkü ben mühendislik okumuşken, doktorluk yapma hayali kurmuyorum. O zaman düşünmesi gereken birileri var demektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilikte nasıl kazanırz.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt