PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilikte nasıl kazanırz.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tuğrulbaba" data-source="post: 849982" data-attributes="member: 54823"><p><strong>Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.</strong></p><p></p><p>Selamlar. Oncelikle yazacaklarımın kimseyi gücend.irmemesini diliyorum. Dışarıdan objefktif olarak gözlem yapma şansım olduğu için söylediklerimin pek çok kişi için hoş gelmeyeceğini düşünmekle beraber söylenmesini de gelrekli görüyorum. </p><p>Ben 4 sene önce köyün birinden 7 dekar bir yeri hasbelkader satın aldım. Öncelikle parayla satın aldığım bu yer yüzünden gaspçı muamelesi gördüm. Santimi santimine ölçtürdüğüm direkleri bir metre içeri vurduğum yerde ne muamelelere maruz kaldım anlatamam. 350 m2 7000 metrede önemlidir zira ben o kadar yere müştemilatımı yaparım. Kaybım buydu önemsemedim. Burada anlatmak istdiğim köylümün kapalı bir yapıya sahip oluşuna bir örnek. Zira bu insan kimdir necidir diyene tanrı misafiridir diyerek yediğimiz lokmayı ikram ettik, her türlü hürmeti gösterdik. Çiftten çubuktan anlamadığımız için her şeyi ziraat mühendislerine danışıyoruz, etradta gördüğümüz yanlışları bizi dışlayan adamlara haliyle anlatmak mümkün olmuyor. Burada hala 40 yıllık tarım metodu uygulanıyor. 4 senedir ilk defa buğday ve arpadan başka bir mahsul gördüm bölgemde. Mercimek. Komşum var 85 yaşında Allah uzun uzun ibadet için hayırlı ömürlerversin, çocukluğu bu yaylada geçmiş ben gelinceye kadar koyuna kuzuya suyu 7-8 km ötedeki köyden 3 tonluk tankerle getiriyordu. Kuyu vutrdurdum, adam benden gördü o da vurdu. Şimdi solar sistem ayarladım gelip gidip soruyor.Yahu illede birinden görmek mi lazım? Bazen risk alınmaz mı? </p><p>Köye cuma namazına gidip geliyorum. Akp teşkilatı, mhp teşkilatı chp teşkilatı var. Kahvehane gibi. Havalar iyiyse millet kapıların önünde elinde çay bardağı devlet kurup hükümet batırıyor, amerikayı rusyayı yerle bir ediyor. Öbür tarafta da gerçekten kahve var teşkilatlardaki müşterilere bakıp bakıp iç geçiriyor. Çalışanlar nerde? Konyada torna atelyesinde, mermerci, tuhafiyeci şucu bucu. Ekseri asgari ücretle refah içinde yaşıyor. Satıyor 3 dönüm yer mis. Komşu köy zengin onlar diyor beriki, nah şu gördüğün arazi bizim köyündü ama onlar aldı. E zorla mı aldılar? Sattınki alanı çıktı. Neden düşmanlık edersin anlamıyorum. Ben o köyü de biliyorum. Her evin önünde istisnasız derme çatma da olsa en iptidai koşulda da olsa bir sera var. Demekki ker kötü yiyeceğini çıkarıyor ordan. Bizim köyede perşembeleri pazar kurulur. </p><p>Benim anladığım şu:</p><p>1 köylü çalışacak, iş bitti mi iş icat edecek kendine, kente gittiğinde elin oğlu verdiği asgari ücretin 3 mislini kazandırtmazsan sana yolu verir bu bilinçle çalışacak</p><p>2 köylü kıskançlığı partizanlığı dedikoduyu gösterişi bırakacak örnek veriyorum bir köyün arazisinden çıkan samanı bir makine balya yapabiliyorsa köylü ortaklaşa bir makine alıp herkesin işini kavgasız gürültüsüz halledecek. Yoksa komşu aldı ben de alacam neyim eksik kafasıyla çook faiz ödriz vesselam.</p><p>3 kooperatifleşecek. Sütünü, tarım ürünlerini kooperatif kanalıyla satacak kâr edecek.</p><p>4 araştıracak yeniliklere açık olacak. Hala nadas buğday nadas arpa burası. İyi kötü kendime yetcek suyu buldum komlum geldi su istedi benden. İnan bana anca yetiyor dedim. Lakin adam neyse bi kuyuda biz vurduralım demedi. Hala boş duruyor tarlası. Solar sistem kurdum, sanki marstan geldik millet tuhaf bakıyor bize. Şimdi havuz yapıyorum kendi minik barajımı kurup sulama sistemimi iyileştiriyorum. Olmayan bir şey başlattım burada. Bahçecilik. Ben elma diktim. Ta aşağılarda birisi heveslendi kiraz sanırım diktş birşeyler memnun oldum. </p><p>Arkadaşlar köylü pastörize süt içer ekmeği bakkaldan alırsa kusura bakmayın kalkınamaz. Soğan geçen sene çok para etti soğan ekecem ben derse plansızlık yüzünden yerel tv kameraları önünde 3-5 çuval soğanı karayoluna serperek durumundan şikayet eder. Ortak hareket etmek lazım. Bu ülkede iktidarları yola getirecek bir güce sahip çiftçi. Bir sene ekmeyin bu türkiye ne olur biliyormusunuz. Perişan oluruz perişan. Yazacağım anlatmak istediklerim çok ama sitede henüz yeni olduğum için üslubumun nasıl bir tepki çekeceğini kestiremiyorum. Kişiliğim hakkında da tanışıklığımız olmadığından haliyle kimsenin bilgisi yok. Bu yüzden halisane söylediklerim ve söyleyeceklerim yanlış anlaşılır diye çekincelerim var. Niyetim kimseyi kırmak değil. Sadece gördüğüm ve yanlış olduğunu düşündüğüm şeyler hakkında ileri geri konuştum öyle.. iyi geceler. Allah hepimizin hallerini hayırlara tevdî etsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tuğrulbaba, post: 849982, member: 54823"] [b]Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.[/b] Selamlar. Oncelikle yazacaklarımın kimseyi gücend.irmemesini diliyorum. Dışarıdan objefktif olarak gözlem yapma şansım olduğu için söylediklerimin pek çok kişi için hoş gelmeyeceğini düşünmekle beraber söylenmesini de gelrekli görüyorum. Ben 4 sene önce köyün birinden 7 dekar bir yeri hasbelkader satın aldım. Öncelikle parayla satın aldığım bu yer yüzünden gaspçı muamelesi gördüm. Santimi santimine ölçtürdüğüm direkleri bir metre içeri vurduğum yerde ne muamelelere maruz kaldım anlatamam. 350 m2 7000 metrede önemlidir zira ben o kadar yere müştemilatımı yaparım. Kaybım buydu önemsemedim. Burada anlatmak istdiğim köylümün kapalı bir yapıya sahip oluşuna bir örnek. Zira bu insan kimdir necidir diyene tanrı misafiridir diyerek yediğimiz lokmayı ikram ettik, her türlü hürmeti gösterdik. Çiftten çubuktan anlamadığımız için her şeyi ziraat mühendislerine danışıyoruz, etradta gördüğümüz yanlışları bizi dışlayan adamlara haliyle anlatmak mümkün olmuyor. Burada hala 40 yıllık tarım metodu uygulanıyor. 4 senedir ilk defa buğday ve arpadan başka bir mahsul gördüm bölgemde. Mercimek. Komşum var 85 yaşında Allah uzun uzun ibadet için hayırlı ömürlerversin, çocukluğu bu yaylada geçmiş ben gelinceye kadar koyuna kuzuya suyu 7-8 km ötedeki köyden 3 tonluk tankerle getiriyordu. Kuyu vutrdurdum, adam benden gördü o da vurdu. Şimdi solar sistem ayarladım gelip gidip soruyor.Yahu illede birinden görmek mi lazım? Bazen risk alınmaz mı? Köye cuma namazına gidip geliyorum. Akp teşkilatı, mhp teşkilatı chp teşkilatı var. Kahvehane gibi. Havalar iyiyse millet kapıların önünde elinde çay bardağı devlet kurup hükümet batırıyor, amerikayı rusyayı yerle bir ediyor. Öbür tarafta da gerçekten kahve var teşkilatlardaki müşterilere bakıp bakıp iç geçiriyor. Çalışanlar nerde? Konyada torna atelyesinde, mermerci, tuhafiyeci şucu bucu. Ekseri asgari ücretle refah içinde yaşıyor. Satıyor 3 dönüm yer mis. Komşu köy zengin onlar diyor beriki, nah şu gördüğün arazi bizim köyündü ama onlar aldı. E zorla mı aldılar? Sattınki alanı çıktı. Neden düşmanlık edersin anlamıyorum. Ben o köyü de biliyorum. Her evin önünde istisnasız derme çatma da olsa en iptidai koşulda da olsa bir sera var. Demekki ker kötü yiyeceğini çıkarıyor ordan. Bizim köyede perşembeleri pazar kurulur. Benim anladığım şu: 1 köylü çalışacak, iş bitti mi iş icat edecek kendine, kente gittiğinde elin oğlu verdiği asgari ücretin 3 mislini kazandırtmazsan sana yolu verir bu bilinçle çalışacak 2 köylü kıskançlığı partizanlığı dedikoduyu gösterişi bırakacak örnek veriyorum bir köyün arazisinden çıkan samanı bir makine balya yapabiliyorsa köylü ortaklaşa bir makine alıp herkesin işini kavgasız gürültüsüz halledecek. Yoksa komşu aldı ben de alacam neyim eksik kafasıyla çook faiz ödriz vesselam. 3 kooperatifleşecek. Sütünü, tarım ürünlerini kooperatif kanalıyla satacak kâr edecek. 4 araştıracak yeniliklere açık olacak. Hala nadas buğday nadas arpa burası. İyi kötü kendime yetcek suyu buldum komlum geldi su istedi benden. İnan bana anca yetiyor dedim. Lakin adam neyse bi kuyuda biz vurduralım demedi. Hala boş duruyor tarlası. Solar sistem kurdum, sanki marstan geldik millet tuhaf bakıyor bize. Şimdi havuz yapıyorum kendi minik barajımı kurup sulama sistemimi iyileştiriyorum. Olmayan bir şey başlattım burada. Bahçecilik. Ben elma diktim. Ta aşağılarda birisi heveslendi kiraz sanırım diktş birşeyler memnun oldum. Arkadaşlar köylü pastörize süt içer ekmeği bakkaldan alırsa kusura bakmayın kalkınamaz. Soğan geçen sene çok para etti soğan ekecem ben derse plansızlık yüzünden yerel tv kameraları önünde 3-5 çuval soğanı karayoluna serperek durumundan şikayet eder. Ortak hareket etmek lazım. Bu ülkede iktidarları yola getirecek bir güce sahip çiftçi. Bir sene ekmeyin bu türkiye ne olur biliyormusunuz. Perişan oluruz perişan. Yazacağım anlatmak istediklerim çok ama sitede henüz yeni olduğum için üslubumun nasıl bir tepki çekeceğini kestiremiyorum. Kişiliğim hakkında da tanışıklığımız olmadığından haliyle kimsenin bilgisi yok. Bu yüzden halisane söylediklerim ve söyleyeceklerim yanlış anlaşılır diye çekincelerim var. Niyetim kimseyi kırmak değil. Sadece gördüğüm ve yanlış olduğunu düşündüğüm şeyler hakkında ileri geri konuştum öyle.. iyi geceler. Allah hepimizin hallerini hayırlara tevdî etsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
çiftçilikte nasıl kazanırz.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt