PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçilikten nasıl kâr edilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismailguclu" data-source="post: 1161437" data-attributes="member: 61145"><p>kardeşim bende 23 yaşında yeni mezunum ve 285 sahibiyiz dediklerinin bazılarına katılıyorum bazılarına direk karşıyım </p><p>ilk öncelikle bizim ülkemizde planlanmayan hesabı yapılmayan aletlerin bir ekonomik ömrü var ve eski aletlerin günümüze kıyasla bu ömürleri daha fazla aldığın makinadan aletten optimum verimi sağlaman lazım karlılık için kısacası uzun vade yatırımlarını çok iyi planlaman lazım kaldı ki bizlerde böyle bişey yok bu konuda kesinlikle haklısın</p><p>fakat gübremi mazotumu erken alıyım falan demişsinde biz hep öyle yapıyoruz harmandan sonra bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ama geçen sene 30 ağustosta 3.46 dan mazot almışım bu sene yine aynı yılın aynı gününde 4.23 ten aldım, gübrede de bu oran % 38 ama 2016 da 80 kuruştan verdiğim buğdayı bu sene 83ten verdim zar zor, şimdi bu oranlara çiftçi napabilir bu senenin mazotunuda gübresinide geçen sene alamam ya </p><p>kimse kusura bakmasın piyasada aşırı bi kara borsacılık var ve devletin umrunda değil çiftçi sürekli eziliyo hatta direk devlet eziyo reel enflasyonun çok altında fiyat arttırıyo </p><p>bu arada biz hiç krediye bulaşmadık faiz, haram olaylarından yani senin demek istediğin anlattığın çifçiliği yapıyoruz ve senelik 30000 yatırıyosak 40000 kazanıyoruz abartısız söylüyorum gerçi bunda arazimizinde payı var ama iç anadoluda kıraç aşağı yukarı bu şekilde ve sana gerçek rakamlarla açıklamaya çalıştım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismailguclu, post: 1161437, member: 61145"] kardeşim bende 23 yaşında yeni mezunum ve 285 sahibiyiz dediklerinin bazılarına katılıyorum bazılarına direk karşıyım ilk öncelikle bizim ülkemizde planlanmayan hesabı yapılmayan aletlerin bir ekonomik ömrü var ve eski aletlerin günümüze kıyasla bu ömürleri daha fazla aldığın makinadan aletten optimum verimi sağlaman lazım karlılık için kısacası uzun vade yatırımlarını çok iyi planlaman lazım kaldı ki bizlerde böyle bişey yok bu konuda kesinlikle haklısın fakat gübremi mazotumu erken alıyım falan demişsinde biz hep öyle yapıyoruz harmandan sonra bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ama geçen sene 30 ağustosta 3.46 dan mazot almışım bu sene yine aynı yılın aynı gününde 4.23 ten aldım, gübrede de bu oran % 38 ama 2016 da 80 kuruştan verdiğim buğdayı bu sene 83ten verdim zar zor, şimdi bu oranlara çiftçi napabilir bu senenin mazotunuda gübresinide geçen sene alamam ya kimse kusura bakmasın piyasada aşırı bi kara borsacılık var ve devletin umrunda değil çiftçi sürekli eziliyo hatta direk devlet eziyo reel enflasyonun çok altında fiyat arttırıyo bu arada biz hiç krediye bulaşmadık faiz, haram olaylarından yani senin demek istediğin anlattığın çifçiliği yapıyoruz ve senelik 30000 yatırıyosak 40000 kazanıyoruz abartısız söylüyorum gerçi bunda arazimizinde payı var ama iç anadoluda kıraç aşağı yukarı bu şekilde ve sana gerçek rakamlarla açıklamaya çalıştım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçilikten nasıl kâr edilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt