PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ali_kockaya" data-source="post: 167449" data-attributes="member: 7396"><p><strong>Ynt: çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.</strong></p><p></p><p>biz eskiden şeker pancarı ekerdik.2001 de bir ton pancar 112 tl.bir çuval şeker 40 tl bir çapacı yevmiyesi 8 liraydı.bir çuval nitrat 26 lık 6-7 lira.üre 9 lira.siyah kompaze gübre 11-12 liraydı.ve o yılın ortalarında mazot litresi 1 lirayı geçince Başbakan Ecevite ateş püskürmüştük.ben o yıl askerden geldim iyi hatırlıyorum.bugün pancar 115 tl.bir çuval şeker 100 tl bir çapacı yevmiyesi 20 lira.nitrat 28 üre 40.dap 60 lira.o gün devlet 112 liradan pancar alıp 40 liraya şeker satıyordu.bugün 115 liraya alıp 100 liraya şeker satıyor.hala kar edemiyormusun be gurban.o yıllar çiftçiliğin altın yıllarıymış.2001 yılından sonra bu işlerin şirazesi kaçtı.maliyetlerimiz düzenli olarak artarken.sattığımız mallar hep yerinde saydı.(daha eskiden mesela 1997 de ben 250 ton pancar yatırdım.masraflar düşüldükten sonra aldığım pancar parasıyla sıfır 240 massey fergusun alabiliyordum.gerisini siz hesap edin.)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ali_kockaya, post: 167449, member: 7396"] [b]Ynt: çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.[/b] biz eskiden şeker pancarı ekerdik.2001 de bir ton pancar 112 tl.bir çuval şeker 40 tl bir çapacı yevmiyesi 8 liraydı.bir çuval nitrat 26 lık 6-7 lira.üre 9 lira.siyah kompaze gübre 11-12 liraydı.ve o yılın ortalarında mazot litresi 1 lirayı geçince Başbakan Ecevite ateş püskürmüştük.ben o yıl askerden geldim iyi hatırlıyorum.bugün pancar 115 tl.bir çuval şeker 100 tl bir çapacı yevmiyesi 20 lira.nitrat 28 üre 40.dap 60 lira.o gün devlet 112 liradan pancar alıp 40 liraya şeker satıyordu.bugün 115 liraya alıp 100 liraya şeker satıyor.hala kar edemiyormusun be gurban.o yıllar çiftçiliğin altın yıllarıymış.2001 yılından sonra bu işlerin şirazesi kaçtı.maliyetlerimiz düzenli olarak artarken.sattığımız mallar hep yerinde saydı.(daha eskiden mesela 1997 de ben 250 ton pancar yatırdım.masraflar düşüldükten sonra aldığım pancar parasıyla sıfır 240 massey fergusun alabiliyordum.gerisini siz hesap edin.) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt