PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="susurluklu10" data-source="post: 205151" data-attributes="member: 5581"><p><strong>Ynt: çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.</strong></p><p></p><p>abilerim kardeşlerim bende köyden çıktım geldim.şimdi memurum iyi yada kötü birşeyler kazanıyorumda.5 senedir dışarıdayım ben.köyde 400 dönüm yer işliyoruz şöyle bir arkama baktığımda allaha şükür karnımız doyuyorda elde avuçta hiç bir şey yok.geçen yıllık izne gittim inanırmısınız pancar kooperatifine girdim amcamın biri 130 tllik fiğ tohumu alıcak ödeyemiyor,kefil istiyordular.babama soruyorum nereye gidiyor bu kadar para ortada bir şey yok!gelen gidiyor!!!gelende yokta,buğdaydan alıp,mazot parasına,süt parasından işçi parasına,ayçiçeğinden pancar çıkartma parasına.ağlayacaktım ağlayacaktım abilerim.ben zorunlu çalışma süremi tamamlarda köyüme dönerim kardeşimle çalışrım veteriner diyorumda böyle giderse imkansız.mezbahaneye gittim sahipleriyle konuşuyoruz, sadıç baba eskiden burası dolardı ana baba günü olurdu şimdi neden böyle?yok oğlum yok çiftçi bakamıyor yem parasını ödeyemiyor diyor.susurluklular bizim otaraftakiler bilir bizim o azmak boyunda eskiden kaç tane su motoru olurdu şimdi sayılı bir elin parmaklarını geçerse şerefsizimya.gece git traktörü almaya adamı kesip atsalar mısır tarlasına kimsenin ruhu duymaz.geçtiğimiz yıllarda karacabeyliler bağırıyordu domates para etmiyor bu şerefsiz geldi para kazanamıyoruz,fındıkçı karadenizli abilerimiz fındıklarıını yakıyorlardı,sütçülerimiz dereye döküyorlardı nerdeeeeeeeeeeeee eeee nerde şimdi onlar hepsi yine aynı yoldan gidiyor.gelince yoluna paspas olucaklar nerdeyse!o değilmiydi başka bir amcama zamanında ananıda al git diye herkezin içinde bağıran eeee? ne diye getiriyorsunuz!!!memura zam veriyoruz diye 5 kuruş para verip ardından kendilerine dünya para veren eeee?köyde icradan dolayı hastaneye düşenmi arasınız,kendini öldürenmi eee?ama bizimkiler traktör yarıştırıcak!seninki 4x4 benimki klimalı falan filan.abilerim kardeşlerim biz şu zamanda elimizdeki o traktörleri,o hayvanları,o tarlaları elimizde tutuyorsak ne mutlu bize...yanlış bir şey dediysem özür dilerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="susurluklu10, post: 205151, member: 5581"] [b]Ynt: çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.[/b] abilerim kardeşlerim bende köyden çıktım geldim.şimdi memurum iyi yada kötü birşeyler kazanıyorumda.5 senedir dışarıdayım ben.köyde 400 dönüm yer işliyoruz şöyle bir arkama baktığımda allaha şükür karnımız doyuyorda elde avuçta hiç bir şey yok.geçen yıllık izne gittim inanırmısınız pancar kooperatifine girdim amcamın biri 130 tllik fiğ tohumu alıcak ödeyemiyor,kefil istiyordular.babama soruyorum nereye gidiyor bu kadar para ortada bir şey yok!gelen gidiyor!!!gelende yokta,buğdaydan alıp,mazot parasına,süt parasından işçi parasına,ayçiçeğinden pancar çıkartma parasına.ağlayacaktım ağlayacaktım abilerim.ben zorunlu çalışma süremi tamamlarda köyüme dönerim kardeşimle çalışrım veteriner diyorumda böyle giderse imkansız.mezbahaneye gittim sahipleriyle konuşuyoruz, sadıç baba eskiden burası dolardı ana baba günü olurdu şimdi neden böyle?yok oğlum yok çiftçi bakamıyor yem parasını ödeyemiyor diyor.susurluklular bizim otaraftakiler bilir bizim o azmak boyunda eskiden kaç tane su motoru olurdu şimdi sayılı bir elin parmaklarını geçerse şerefsizimya.gece git traktörü almaya adamı kesip atsalar mısır tarlasına kimsenin ruhu duymaz.geçtiğimiz yıllarda karacabeyliler bağırıyordu domates para etmiyor bu şerefsiz geldi para kazanamıyoruz,fındıkçı karadenizli abilerimiz fındıklarıını yakıyorlardı,sütçülerimiz dereye döküyorlardı nerdeeeeeeeeeeeee eeee nerde şimdi onlar hepsi yine aynı yoldan gidiyor.gelince yoluna paspas olucaklar nerdeyse!o değilmiydi başka bir amcama zamanında ananıda al git diye herkezin içinde bağıran eeee? ne diye getiriyorsunuz!!!memura zam veriyoruz diye 5 kuruş para verip ardından kendilerine dünya para veren eeee?köyde icradan dolayı hastaneye düşenmi arasınız,kendini öldürenmi eee?ama bizimkiler traktör yarıştırıcak!seninki 4x4 benimki klimalı falan filan.abilerim kardeşlerim biz şu zamanda elimizdeki o traktörleri,o hayvanları,o tarlaları elimizde tutuyorsak ne mutlu bize...yanlış bir şey dediysem özür dilerim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
çiftçilikten para kazanabiliyormusunuz.geleceğe umutla bakabiliyormusunuz.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt