PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Çiftcinin 550 Milyon YTL sini Hurda Traktörler Yiyor..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="diomedes" data-source="post: 117784" data-attributes="member: 41"><p><strong>Ynt: Çiftcinin 550 Milyon YTL sini Hurda Traktörler Yiyor..</strong></p><p></p><p>İkiyüz bin traktör değiştiğini düşünelim. Ortalama bir traktör 50 milyar diyelim. Bin tanesi 50 trilyon, 10 bin tanesi 500 trilyon, 100 bin tanesi 5 katrilyon, 200 bin tanesi 10 katrilyon. 550 milyon ytl nin 300i milyonu yedek parçaya harcanıyor. Bu yedek parçanın hemen hemen tamamı yurt içinde üretiliyor. Bu 300 trilyon kendi ekonomimiz içinde kalıyor, istihdam yaratıyor, katma değer yaratıyor ve en azından bu para ülke içinde kalıyor. Peki traktörleri değiştirdiğimizde diyelim ki erkunt, başak ve tümosan yerli üretim ve pazardan yüzde elli pay alsınlar ki bu kadar pay alamayacakları da aşikar. Ne olur 10 katrilyonun 5 katrilyonu yine ülke dışına. Artı bu traktörler kadar da yedek parça parası dış ülkeye. Sonuç ne oldu. Çiftçi kazandı öyle mi? Demek ki matematik bu kadar basit olmuyor. Matematiğin bir de bu yönleri var. Peki bu yönlerini yansıtan var mı? Yok. O halde çıkarılacak iki sonuç var. 1- her makaleye inanmayacaz. 2- diyelim ki gavurdan bile alsak ekipmanlarımıza ve makinalarımıza iyi bakacaz. Çünkü bu paralar hep dışarıya gidiyor. daha iyi tarım yapacaz diye 10 katrilyonu traktöre harcayacağımıza bu parayı alt yapıya harcasak, örneğin sulama altyapısına harcasak ülkenin ne kadar milyon dönümüne su götürebiliriz. Benim şahsi kanaatim. Tartışılabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diomedes, post: 117784, member: 41"] [b]Ynt: Çiftcinin 550 Milyon YTL sini Hurda Traktörler Yiyor..[/b] İkiyüz bin traktör değiştiğini düşünelim. Ortalama bir traktör 50 milyar diyelim. Bin tanesi 50 trilyon, 10 bin tanesi 500 trilyon, 100 bin tanesi 5 katrilyon, 200 bin tanesi 10 katrilyon. 550 milyon ytl nin 300i milyonu yedek parçaya harcanıyor. Bu yedek parçanın hemen hemen tamamı yurt içinde üretiliyor. Bu 300 trilyon kendi ekonomimiz içinde kalıyor, istihdam yaratıyor, katma değer yaratıyor ve en azından bu para ülke içinde kalıyor. Peki traktörleri değiştirdiğimizde diyelim ki erkunt, başak ve tümosan yerli üretim ve pazardan yüzde elli pay alsınlar ki bu kadar pay alamayacakları da aşikar. Ne olur 10 katrilyonun 5 katrilyonu yine ülke dışına. Artı bu traktörler kadar da yedek parça parası dış ülkeye. Sonuç ne oldu. Çiftçi kazandı öyle mi? Demek ki matematik bu kadar basit olmuyor. Matematiğin bir de bu yönleri var. Peki bu yönlerini yansıtan var mı? Yok. O halde çıkarılacak iki sonuç var. 1- her makaleye inanmayacaz. 2- diyelim ki gavurdan bile alsak ekipmanlarımıza ve makinalarımıza iyi bakacaz. Çünkü bu paralar hep dışarıya gidiyor. daha iyi tarım yapacaz diye 10 katrilyonu traktöre harcayacağımıza bu parayı alt yapıya harcasak, örneğin sulama altyapısına harcasak ülkenin ne kadar milyon dönümüne su götürebiliriz. Benim şahsi kanaatim. Tartışılabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Çiftcinin 550 Milyon YTL sini Hurda Traktörler Yiyor..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt