PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftcinin Sırtından Doyan Doyana
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1157133" data-attributes="member: 76172"><p>Bakiniz devlet hibe destegi verince herkes pulluk, mibzer, ot bicme aldi. Peki o mibzeri yilda kac gun kullaniyor, pullugu kac gun kullaniyor ? Bunu yerine 3 komsu ya akraba anlassa biri pulluk, biri mibzer, biri ot bic,e alsa, birlesip simentalci arkadas gibi yem kirma karistirma alsa hem isleri gorulur hem yemi ucuza gelirdi. Ama olmadi kendi mibzerim olsun gunde 3 gun kullanayim yarisi devletten dendi alindi, sanki yarisina para verilmedi, sonra bankaya borc, borca faiz...</p><p></p><p>Ufaktan baslayip okuyarak sorarark yapinca oluyor, iste simentalci isimli arkadas bak kac sagmali var, besiyi de kuruyor. Televizyonda izliyoruz Hacimmet arkadas, 3-5 hayvanla baslamis, ortagi da oyle simdi 200-250 sagmallari var, sifirdan 1000 sagmalida kuruyorlar. Yaptiklarini gun gun anlatiyorlar, diyor ki kredi kullanmayin kendi paranizla yapin, binasini kendiniz yapin ucuza ciksin... Bu adamlar ufaktan baslayip calisa calisa mi yapti yoksa sayisaldan para mi cikti. Demekki calisinca, sorup okuyup dogrusunu yapinca oluyor. Yapamayan biraz kendine bakmali galiba.</p><p></p><p>Herkes firi acsin, sucuk yapsin, peynir yapsin demedim, kisi sut uretiyorsa ufak bir yer kurup, mumkunse ortaklasa, peynir yapabilir dedim. Hekes kasap olsun da demedim, ama anlas akrabalarinla, arkadaslarinla ac bir kasap dedim. Bu sozum kasaplar parayi goturuyor diyenedir.</p><p></p><p>HYerkes celeplik yapsin demedim, dizi basindan, koy kahvesinden, mac seyretmekten kalksin gitsin hayvan pazarina malini satsin dedim, yok ben oturayim diyen parayi celebe kaptirir. Celeplik araba yokken, kamyon yokken di, dag basindan hayvani sehire goturemezdi uretici mecburdu, simdi oyle mi ? 3 kisi ikiser hayvanini atsa arabaya goturur satar, celebe ne luzum ?</p><p></p><p>Ben dahil hepimiz birseyi yapamayinca sucu baskalarina atmayi seviyoruz, calissak basaracagiz, birlessek basaracagiz. Baba olmus iki kardes anlasamiyor, sehirdeki tarlasini ayirmis ekmiyor ama koydeki kardesine vermiyorsa, ne demeli artik ?</p><p></p><p>Ne zaman birlikte is yapmayi ogrenirsek, ne zaman koy kahveleri bosalirsa ozaman duzelir herhalde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1157133, member: 76172"] Bakiniz devlet hibe destegi verince herkes pulluk, mibzer, ot bicme aldi. Peki o mibzeri yilda kac gun kullaniyor, pullugu kac gun kullaniyor ? Bunu yerine 3 komsu ya akraba anlassa biri pulluk, biri mibzer, biri ot bic,e alsa, birlesip simentalci arkadas gibi yem kirma karistirma alsa hem isleri gorulur hem yemi ucuza gelirdi. Ama olmadi kendi mibzerim olsun gunde 3 gun kullanayim yarisi devletten dendi alindi, sanki yarisina para verilmedi, sonra bankaya borc, borca faiz... Ufaktan baslayip okuyarak sorarark yapinca oluyor, iste simentalci isimli arkadas bak kac sagmali var, besiyi de kuruyor. Televizyonda izliyoruz Hacimmet arkadas, 3-5 hayvanla baslamis, ortagi da oyle simdi 200-250 sagmallari var, sifirdan 1000 sagmalida kuruyorlar. Yaptiklarini gun gun anlatiyorlar, diyor ki kredi kullanmayin kendi paranizla yapin, binasini kendiniz yapin ucuza ciksin... Bu adamlar ufaktan baslayip calisa calisa mi yapti yoksa sayisaldan para mi cikti. Demekki calisinca, sorup okuyup dogrusunu yapinca oluyor. Yapamayan biraz kendine bakmali galiba. Herkes firi acsin, sucuk yapsin, peynir yapsin demedim, kisi sut uretiyorsa ufak bir yer kurup, mumkunse ortaklasa, peynir yapabilir dedim. Hekes kasap olsun da demedim, ama anlas akrabalarinla, arkadaslarinla ac bir kasap dedim. Bu sozum kasaplar parayi goturuyor diyenedir. HYerkes celeplik yapsin demedim, dizi basindan, koy kahvesinden, mac seyretmekten kalksin gitsin hayvan pazarina malini satsin dedim, yok ben oturayim diyen parayi celebe kaptirir. Celeplik araba yokken, kamyon yokken di, dag basindan hayvani sehire goturemezdi uretici mecburdu, simdi oyle mi ? 3 kisi ikiser hayvanini atsa arabaya goturur satar, celebe ne luzum ? Ben dahil hepimiz birseyi yapamayinca sucu baskalarina atmayi seviyoruz, calissak basaracagiz, birlessek basaracagiz. Baba olmus iki kardes anlasamiyor, sehirdeki tarlasini ayirmis ekmiyor ama koydeki kardesine vermiyorsa, ne demeli artik ? Ne zaman birlikte is yapmayi ogrenirsek, ne zaman koy kahveleri bosalirsa ozaman duzelir herhalde. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftcinin Sırtından Doyan Doyana
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt