PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftcinin Sırtından Doyan Doyana
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="egemena" data-source="post: 1157135" data-attributes="member: 74421"><p>Haklı olduğun noktalar var. Ancak anasından tarladan doğanlar bana göre çok haksız değiller. Kimse teknik destek almaya hayır demiyor. Teknik destek verecek kişiler ne kadar yeterli sorun bu. Yıllar önce tohum aldığım yüksek ziraat mühendisi bir bayi vardı. X tohum var mı dedim yok, ama y vereyim, onun ayarındadır. Geçen yılın şampiyon tohumu dedi. Sıra ayarını şöyle yap böyle yap bu sene havalar şöyle böyle dedi, güvendik aldık, dediklerini harfiyen uyguladık rezil olduk. </p><p></p><p>Çiftçi kendi deneyimlerine güveniyorsa bunun bir nedeni de aldığı yardımın kalitesiz olması. Ziraat mühendisini maaşlı çalıştırıp güzelim bahçesini yalan yanlış budatıp rezil edenleri biliyorum.</p><p></p><p>Aslında ziraat fakülteleri köy enstitüsü modeline dönmeliler. Örneğin Trakya köylerinden bazı gençleri alacaksın, sadece buğday, ayçiçeği, çeltik gibi ürünleri öğreteceksin.</p><p></p><p>Ordu civarında fındık, Rize civarında çay tarımını öğreteceksin. Mevcut düzende herkes birşeyler biliyor ama az az biliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="egemena, post: 1157135, member: 74421"] Haklı olduğun noktalar var. Ancak anasından tarladan doğanlar bana göre çok haksız değiller. Kimse teknik destek almaya hayır demiyor. Teknik destek verecek kişiler ne kadar yeterli sorun bu. Yıllar önce tohum aldığım yüksek ziraat mühendisi bir bayi vardı. X tohum var mı dedim yok, ama y vereyim, onun ayarındadır. Geçen yılın şampiyon tohumu dedi. Sıra ayarını şöyle yap böyle yap bu sene havalar şöyle böyle dedi, güvendik aldık, dediklerini harfiyen uyguladık rezil olduk. Çiftçi kendi deneyimlerine güveniyorsa bunun bir nedeni de aldığı yardımın kalitesiz olması. Ziraat mühendisini maaşlı çalıştırıp güzelim bahçesini yalan yanlış budatıp rezil edenleri biliyorum. Aslında ziraat fakülteleri köy enstitüsü modeline dönmeliler. Örneğin Trakya köylerinden bazı gençleri alacaksın, sadece buğday, ayçiçeği, çeltik gibi ürünleri öğreteceksin. Ordu civarında fındık, Rize civarında çay tarımını öğreteceksin. Mevcut düzende herkes birşeyler biliyor ama az az biliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Çiftcinin Sırtından Doyan Doyana
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt