PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçiye bunu reva gördüler! İcra işlemini yapabilmek için köye 12 araçlık güvenlik kuvveti götürüldü!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci34" data-source="post: 1362124" data-attributes="member: 87661"><p>Bu ülkenin fazla çiftçiye ihtiyacı yok,kaliteli çiftçiye ihtiyacı var. Verimler ortada,israil vb çiftliklerdeki gibi teknolojiyle yapılması lazım. Bu ülkenin ihtiyacı ziraii bayii değil toprak-bitki beslemeciler,veterinerler değil zooteknistler.</p><p></p><p>Kendini geliştirmeyen meslekler gibi maalesef köydeki çoğu çiftçi de zamanla dükkan kapatmak zorunda kalıcak,organik-iyi tarım vb uygulamarına uyan,biyogüvenlik kurallara uyan çiftlikler bu ülkenin geleceği. Üretimlere-kalitelere bir standart getirilmeli.</p><p></p><p>Devletin de çiftçi gelişimi konusundaki kayıtsızlığı sinir bozucu.Aynı bölgede onyıllardır çiftçilik yapıp kooperatifi geçtim,sendika bile oluşturamamış çiftçilerden bir beklentim yok zaten.Çiftçilerin her ay süt fiyatına itiraz edecegi yerde fiyatların sabit olmamasına-net olmamasına itiraz etmesi lazım. Tarım bakanı ne iş yapar diye düşünüyorum bazen fakat sektördeki çiftçilerin böyle bir derdi yok. Kimsenin sesi dahi çıkmıyor,işini bilenler zaten parasını kazanıyor. </p><p></p><p>------------------------------------</p><p>traktör ve mazot konusunda da aynı fikirde degilim,bizim burda tarlanın yıllık icar ücreti 1000 tl. Masrafların çoğunu kira-tohum-gübre vb ithal girdiler oluşturuyor.Mazot ve traktörün payı girdi konusunda diğerlerine göre az. </p><p></p><p>tüm sorun buymuş gibi davranılınca saçma oluyor,doların 2 senede 3 tl artması vb hiç işin içine katılmıyor,hangi sektör bunu kaldırabilir?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci34, post: 1362124, member: 87661"] Bu ülkenin fazla çiftçiye ihtiyacı yok,kaliteli çiftçiye ihtiyacı var. Verimler ortada,israil vb çiftliklerdeki gibi teknolojiyle yapılması lazım. Bu ülkenin ihtiyacı ziraii bayii değil toprak-bitki beslemeciler,veterinerler değil zooteknistler. Kendini geliştirmeyen meslekler gibi maalesef köydeki çoğu çiftçi de zamanla dükkan kapatmak zorunda kalıcak,organik-iyi tarım vb uygulamarına uyan,biyogüvenlik kurallara uyan çiftlikler bu ülkenin geleceği. Üretimlere-kalitelere bir standart getirilmeli. Devletin de çiftçi gelişimi konusundaki kayıtsızlığı sinir bozucu.Aynı bölgede onyıllardır çiftçilik yapıp kooperatifi geçtim,sendika bile oluşturamamış çiftçilerden bir beklentim yok zaten.Çiftçilerin her ay süt fiyatına itiraz edecegi yerde fiyatların sabit olmamasına-net olmamasına itiraz etmesi lazım. Tarım bakanı ne iş yapar diye düşünüyorum bazen fakat sektördeki çiftçilerin böyle bir derdi yok. Kimsenin sesi dahi çıkmıyor,işini bilenler zaten parasını kazanıyor. ------------------------------------ traktör ve mazot konusunda da aynı fikirde degilim,bizim burda tarlanın yıllık icar ücreti 1000 tl. Masrafların çoğunu kira-tohum-gübre vb ithal girdiler oluşturuyor.Mazot ve traktörün payı girdi konusunda diğerlerine göre az. tüm sorun buymuş gibi davranılınca saçma oluyor,doların 2 senede 3 tl artması vb hiç işin içine katılmıyor,hangi sektör bunu kaldırabilir? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiftçiye bunu reva gördüler! İcra işlemini yapabilmek için köye 12 araçlık güvenlik kuvveti götürüldü!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt