PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Çiftlikte bulundurmamız gereken ilaçlar nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 564801" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Çiftlikte bulundurmamız gereken ilaçlar nelerdir?</strong></p><p></p><p><strong> Bence olamsı gereken ilaçlar</strong></p><p><strong>-kalsiyum serum</strong></p><p><strong>-dekstroz serum</strong></p><p><strong>-fosfor enjeksiyon</strong></p><p><strong>-bunlar ani felç vakaları için bunlara dektometezanda eklenebilir</strong></p><p><strong>mastisis için anlık teşhisler yada geç teşhisler için</strong></p><p><strong>-amoksisislin tihidrat ve klovonik asit karışımlı antibiyotik.</strong></p><p><strong>-ağrı giderici olarak ketoprofen yada pahalı ama meleksiam içerikli ilaçlar.</strong></p><p><strong>-enroflaksasin</strong></p><p><strong>-ve meme kapsülleri</strong></p><p><strong>Ciğer ve öksürük sorunları için</strong></p><p><strong>-enroflaksasin</strong></p><p><strong>-meleksikam yada ketoprofen</strong></p><p><strong>ağır yada kronik vakalarda Tulathromycin veya tilmikosin olabilir ama bu son etken madler çok pahalı.</strong></p><p> <strong>Buzağı septisem yada ishallerde</strong></p><p><strong>-İshal tozlar (oksitetraksilin)</strong></p><p><strong>-ateş mutlaka olur karprofen yada meleksikam olabilir bence yada metamizolde olabilir metamizolun B vitamini kombineleri var ben onları kullanıyorum buzağılarda.</strong></p><p><strong>-antibiyotik olrak tirimatoprim ve enroflaksasin</strong></p><p><strong>-dışkı katılaştırıcı jellerde kullanılabilir ama kabızlığa dikkat edilmeli</strong></p><p> <strong>Ani kanamalara iç kanamalara doğum sonrası yırtıklara damar kopmalarına ani müdehale için K ve C vitamini mutlakaq olmalı ve insan ilacı transaminde aynı durumlarda kullanılıyor.</strong></p><p> <strong>Normal hastalıklar genital hastalıklar ve doğum sonrası için süte geçmeyen gruptan ceftifor yada seftifor etken maddesi içeren ilaçlar bulunmalı mutlaka.</strong></p><p><strong>dış yüzey yralanmaları için siprey ilaçlar bulunmalı mutlaka ve dış iç parazitler için ivermektrin içerikli ilaçlar bulunmalı.</strong></p><p><strong>Normal iştahsizlık yada hastalıklı haller için B vitamini ve fosfor olmalı </strong></p><p> <strong>Aklıma gelenleri yazdım mümkün oldukça yada cebimde para oldukça ilaçları Konyadan depodan toplu almaya çalışıyorum veterinerlerin alış fiyatından peşin satış yapıyorlar aynı şekilde almanızı tavsiye ederim.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 564801, member: 17222"] [b]Ynt: Çiftlikte bulundurmamız gereken ilaçlar nelerdir?[/b] [b] Bence olamsı gereken ilaçlar -kalsiyum serum -dekstroz serum -fosfor enjeksiyon -bunlar ani felç vakaları için bunlara dektometezanda eklenebilir mastisis için anlık teşhisler yada geç teşhisler için -amoksisislin tihidrat ve klovonik asit karışımlı antibiyotik. -ağrı giderici olarak ketoprofen yada pahalı ama meleksiam içerikli ilaçlar. -enroflaksasin -ve meme kapsülleri Ciğer ve öksürük sorunları için -enroflaksasin -meleksikam yada ketoprofen ağır yada kronik vakalarda Tulathromycin veya tilmikosin olabilir ama bu son etken madler çok pahalı. Buzağı septisem yada ishallerde -İshal tozlar (oksitetraksilin) -ateş mutlaka olur karprofen yada meleksikam olabilir bence yada metamizolde olabilir metamizolun B vitamini kombineleri var ben onları kullanıyorum buzağılarda. -antibiyotik olrak tirimatoprim ve enroflaksasin -dışkı katılaştırıcı jellerde kullanılabilir ama kabızlığa dikkat edilmeli Ani kanamalara iç kanamalara doğum sonrası yırtıklara damar kopmalarına ani müdehale için K ve C vitamini mutlakaq olmalı ve insan ilacı transaminde aynı durumlarda kullanılıyor. Normal hastalıklar genital hastalıklar ve doğum sonrası için süte geçmeyen gruptan ceftifor yada seftifor etken maddesi içeren ilaçlar bulunmalı mutlaka. dış yüzey yralanmaları için siprey ilaçlar bulunmalı mutlaka ve dış iç parazitler için ivermektrin içerikli ilaçlar bulunmalı. Normal iştahsizlık yada hastalıklı haller için B vitamini ve fosfor olmalı Aklıma gelenleri yazdım mümkün oldukça yada cebimde para oldukça ilaçları Konyadan depodan toplu almaya çalışıyorum veterinerlerin alış fiyatından peşin satış yapıyorlar aynı şekilde almanızı tavsiye ederim.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Çiftlikte bulundurmamız gereken ilaçlar nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt