PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Çilek
Çilek Tarlası - Bilgi Paylaşım Konusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Uysal" data-source="post: 1283219" data-attributes="member: 82989"><p>Merhaba arkadaşlar, köyümde çilek üretmeye karar verdim. Bu arada yerimiz Çorum İskilip'in bir köyünde kendi tarlalarımız var fakat hem arazi yapısı iyi değil çok engebeli ve tarlalar hala dedemin babasının olduğu için ileride bana sıkıntı çıkarabileceği için tarla satın almaya karar verdim. Tarla satmak çok zordur bizim köyde dönümü 1.000 ₺ den satmak istediklerinde kimsenin almadığını görmüştüm daha eski zamanlarda. Şimdi ben satın almak istiyorum kimse satmak istemiyor o yüzden kiralamaya karar verdim. 14 dönüm yer için yıllık kira 500 ₺ suyu yok ama alttaki tarla bizim oraya kuyu vuracağım, su şuanda kuyu olmamasına rağmen var. Etrafını ölçtüm 600 metre geliyor tel örgü ile başkasının tarlasını kiralamanın riskleri var 10 yıllık sözleşme yapacağım bu şekilde riski düşürmüş olurum. Tel örgü maliyeti fazla olacağından elektrikli çit aklıma geliyor şimdi.. Bizde hayvanlar buğday kaldırıldıktan sonra çobansız salma sürülür akşam hayvanları bulup ahıra getirirler böyle bir sistem var bu hayvanlardan korumak amacım, sizce elektrikli çit sıkıntı olur mu 4 sıra çekmiş olsam maliyetim 5 bin lirayı bulur mu ? (İşçilik hariç) Çilek işi yapan arkadaşlar memnun mu ? Ailem çok olumsuz bakıyor bu konuda kiranın fazla olduğunu söylüyorlar bence gayet iyi hemde çileği satamazsın hepsi çürür diyorlar, çileği satmakta sıkıntı yaşar mıyım ? Ankara'ya yada Çorum'da hale satamaz mıyım ? Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Teşekkürler..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Uysal, post: 1283219, member: 82989"] Merhaba arkadaşlar, köyümde çilek üretmeye karar verdim. Bu arada yerimiz Çorum İskilip'in bir köyünde kendi tarlalarımız var fakat hem arazi yapısı iyi değil çok engebeli ve tarlalar hala dedemin babasının olduğu için ileride bana sıkıntı çıkarabileceği için tarla satın almaya karar verdim. Tarla satmak çok zordur bizim köyde dönümü 1.000 ₺ den satmak istediklerinde kimsenin almadığını görmüştüm daha eski zamanlarda. Şimdi ben satın almak istiyorum kimse satmak istemiyor o yüzden kiralamaya karar verdim. 14 dönüm yer için yıllık kira 500 ₺ suyu yok ama alttaki tarla bizim oraya kuyu vuracağım, su şuanda kuyu olmamasına rağmen var. Etrafını ölçtüm 600 metre geliyor tel örgü ile başkasının tarlasını kiralamanın riskleri var 10 yıllık sözleşme yapacağım bu şekilde riski düşürmüş olurum. Tel örgü maliyeti fazla olacağından elektrikli çit aklıma geliyor şimdi.. Bizde hayvanlar buğday kaldırıldıktan sonra çobansız salma sürülür akşam hayvanları bulup ahıra getirirler böyle bir sistem var bu hayvanlardan korumak amacım, sizce elektrikli çit sıkıntı olur mu 4 sıra çekmiş olsam maliyetim 5 bin lirayı bulur mu ? (İşçilik hariç) Çilek işi yapan arkadaşlar memnun mu ? Ailem çok olumsuz bakıyor bu konuda kiranın fazla olduğunu söylüyorlar bence gayet iyi hemde çileği satamazsın hepsi çürür diyorlar, çileği satmakta sıkıntı yaşar mıyım ? Ankara'ya yada Çorum'da hale satamaz mıyım ? Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Teşekkürler.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Çilek
Çilek Tarlası - Bilgi Paylaşım Konusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt