PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Çilek
Çilek Tarlası - Bilgi Paylaşım Konusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Uysal" data-source="post: 1283317" data-attributes="member: 82989"><p>[USER=33105]@yenikentli123[/USER] Misal olarak söyledim 3 günde bir toplanıyor sanırım, aynı gün Ankara yada Çorum'a götürülmesi lazım. Sürekli başında durmam gerekiyor bunun farkındayım hala araştırmaya devam ediyorum şuan için çilek nedir ? Nerede yetişir verim nasıl artırılır dikkat edilmesi gereken noktalar nedir gibi şeylerini araştırıyorum. </p><p></p><p>[USER=80410]@Looper[/USER] Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Risk olduğunun farkındayım fakat mecburen bir iş yapmak zorundayım şuan tüm sektörlerde sıkıntı var bende bir sektör arayışına girdim 17 yaşıma kadar babamlarla birlikte yaşıyorum ve onlar çiftçiler şimdi 21 yaşındayım daha önce bir ithalat işi yapacaktım vergiler caydırdı her sektörde sıkıntı var ama bunda ki risk daha az gözüküyor bana. İlk sene para kazanamasam bile en büyük masrafı ilk sene yapacağım ve ilk sene nerelerde yanlış yaptığımı tespit edip daha sonra ki senelerde daha verimli ve planlı hareket etmemi sağlayacaktır. Kiralık tarla mevzusu en büyük sıkıntım tarla kendimin olsa sıkıntı olmayacak. En azından yaptığım masraflar boşa gitmez su kuyusu + tel örgülü büyük bir bahçem olur yaptığım masrafların bir çoğu kalır yine tarlamda. Küçükten başlamak daha mantıklı gözüküyor bu seferde zaten küçük tarlayada masraflar büyük ölçüde aynı oluyor ve 200 KG çilek Ankara'ya götürülmez ama 1 ton çilek götürülebilir nakliye maliyeti daha düşük oluyor. Ankara yada Çorum'a götürmek en son çare eğer İskilip'te pazarlayabilirsem gerek kalmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Uysal, post: 1283317, member: 82989"] [USER=33105]@yenikentli123[/USER] Misal olarak söyledim 3 günde bir toplanıyor sanırım, aynı gün Ankara yada Çorum'a götürülmesi lazım. Sürekli başında durmam gerekiyor bunun farkındayım hala araştırmaya devam ediyorum şuan için çilek nedir ? Nerede yetişir verim nasıl artırılır dikkat edilmesi gereken noktalar nedir gibi şeylerini araştırıyorum. [USER=80410]@Looper[/USER] Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Risk olduğunun farkındayım fakat mecburen bir iş yapmak zorundayım şuan tüm sektörlerde sıkıntı var bende bir sektör arayışına girdim 17 yaşıma kadar babamlarla birlikte yaşıyorum ve onlar çiftçiler şimdi 21 yaşındayım daha önce bir ithalat işi yapacaktım vergiler caydırdı her sektörde sıkıntı var ama bunda ki risk daha az gözüküyor bana. İlk sene para kazanamasam bile en büyük masrafı ilk sene yapacağım ve ilk sene nerelerde yanlış yaptığımı tespit edip daha sonra ki senelerde daha verimli ve planlı hareket etmemi sağlayacaktır. Kiralık tarla mevzusu en büyük sıkıntım tarla kendimin olsa sıkıntı olmayacak. En azından yaptığım masraflar boşa gitmez su kuyusu + tel örgülü büyük bir bahçem olur yaptığım masrafların bir çoğu kalır yine tarlamda. Küçükten başlamak daha mantıklı gözüküyor bu seferde zaten küçük tarlayada masraflar büyük ölçüde aynı oluyor ve 200 KG çilek Ankara'ya götürülmez ama 1 ton çilek götürülebilir nakliye maliyeti daha düşük oluyor. Ankara yada Çorum'a götürmek en son çare eğer İskilip'te pazarlayabilirsem gerek kalmaz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Çilek
Çilek Tarlası - Bilgi Paylaşım Konusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt