PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ali Gümüş" data-source="post: 1214511" data-attributes="member: 79392"><p>Sorunun sorulduğu zaman eski ama ben yine de cevap yazayım.Çünkü şu anda diğer sayfadan yeni takip eden vardır belki.Öncelikle anız üstüne çizel çekmek çok faydalı olmuyor.10 yıldan fazla zamanın tecrübeleri:Önce 51 çap yada daha fazlası diskaro ile hasattan hemen sonra çakilmeli diskkaro Çünkü:sapların 8-10 cm den daha derinde kalmayarak organik maddeye dönüşmesi ve sonbaharda çakilecek olan çizele kolaylık sağlaması için ardından sonbaharda bir enine bir de boyuna ya da tav uygunsa sadece en veya boy çizelin ardından arkada merdanesi olan diskaro veya tırmık çekimi ardından mibzerle girip ekin buğdayınızı verim düşük olursa ben bir şey bilmiyorum .Ayrıca dönüm başına zaman ve mazot maliyeti de neredeyse yarıya inmiş olcak.Ben 10 yıldan fazladır böyle ekiyorum.Ancak 4-5 yılda bir dipkazan geçilirse faydalı olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Gümüş, post: 1214511, member: 79392"] Sorunun sorulduğu zaman eski ama ben yine de cevap yazayım.Çünkü şu anda diğer sayfadan yeni takip eden vardır belki.Öncelikle anız üstüne çizel çekmek çok faydalı olmuyor.10 yıldan fazla zamanın tecrübeleri:Önce 51 çap yada daha fazlası diskaro ile hasattan hemen sonra çakilmeli diskkaro Çünkü:sapların 8-10 cm den daha derinde kalmayarak organik maddeye dönüşmesi ve sonbaharda çakilecek olan çizele kolaylık sağlaması için ardından sonbaharda bir enine bir de boyuna ya da tav uygunsa sadece en veya boy çizelin ardından arkada merdanesi olan diskaro veya tırmık çekimi ardından mibzerle girip ekin buğdayınızı verim düşük olursa ben bir şey bilmiyorum .Ayrıca dönüm başına zaman ve mazot maliyeti de neredeyse yarıya inmiş olcak.Ben 10 yıldan fazladır böyle ekiyorum.Ancak 4-5 yılda bir dipkazan geçilirse faydalı olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt