PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 880836" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)</strong></p><p></p><p>kolay gelsin dostum güzel paylaşım ve dogru bilgiler vermişsin</p><p></p><p>şimdi ben bu çizel konusunda</p><p>kapısında aşagı yukarı 20-25 yıldır çizel olan bir kişinin oglu olarak vede aşagı yukarı 20 yıldırda bizzat kendim kullanarak yaşadııgım tecrübeler sonunda </p><p>herzaman şunu derim</p><p>pulluk çizelden kolaydır yani çizel zordur</p><p>pullukta yaktıgı yakıttan dekara yarım litre fazla yakar çizel</p><p>benim kulladıgım çizel 65-70 cm bacak boyu yani kısa bacak birde bunun 80 cm ve üzeri bacak boyu olan yani uzun bacak olanları var ki onu çeken makinanın cigeri falan kalmıyor</p><p>ayrıca çizeli ana görevi özellikle sulu arazilerde vede yogun yagış alan bölgelerde ki arazilerin sututma kapasitesini arttırmak vede tabanda oluşan kireci kırmaktır ve butür sulu araziler sulanan araziler yogun yagış alan araziler nerdeyse heryıl çizelle derin sürüm yapılarak işlenmelidir</p><p></p><p>kuru arazilerde yagışı az alan arazilerde ve bölgeelrde ise çizelle derin sürümü heryıl yapmaya gerek yok onun yerine 3-4 yılda birdefa derin sürüm yapılabilir</p><p></p><p>ayrıca pulluk ve çizel hakkıyla kullanıldgında özellikel çizel hakkıyla kullanıldıgında çizelle sürülmüş tarlaya direk ekim faciadır zarar büyük olur hatta çizl üstü 1defa da başka ekipmanla işlemekte yetmez ekim için çizelden sonra enaz 2 ekipmanla daha işlenmesi ve topragın inçeltilip oturtulması sıkıştırılması sertleştirilmesi gerekir</p><p>yoksa sade çizele güvenilip ekilen tohum dengesiz derinliklere düşer vde bunun sonucund tohum çıkışında kayıplar yaşanır buda verimi etkiler verim kaybı olur </p><p></p><p>ama gel görki malesef sitede herkeste bir çizel alma hevesı var ama alanların %90ı da çizeli kazayagı veya kültüvatör niyetine kullanıyor </p><p>bunu söyledigimizde kızan kırılan küsen birçok arkadaşımız oluyor </p><p></p><p>hatta rant peşinde koşan çizel ve patlatma üreten kişiler firmalarda çiftçinin özünü boyamak için birsürü alengirli çizelelr üretiyor yok efendim yaylı çizel yok efendim merdaneli çizel yok efendim agzındaki bıçagı farklı olan çizel vs vs </p><p></p><p>oysa çizelin kitabında bunlar yoktur</p><p></p><p>seni çizeli çizel gibi degilde çizeli patlatma gibi kullandıgın için yani asıl görevinde kullanılması gerektigi gibi kullandıgın için tebrik ediyorum dostum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 880836, member: 33118"] [b]Ynt: Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)[/b] kolay gelsin dostum güzel paylaşım ve dogru bilgiler vermişsin şimdi ben bu çizel konusunda kapısında aşagı yukarı 20-25 yıldır çizel olan bir kişinin oglu olarak vede aşagı yukarı 20 yıldırda bizzat kendim kullanarak yaşadııgım tecrübeler sonunda herzaman şunu derim pulluk çizelden kolaydır yani çizel zordur pullukta yaktıgı yakıttan dekara yarım litre fazla yakar çizel benim kulladıgım çizel 65-70 cm bacak boyu yani kısa bacak birde bunun 80 cm ve üzeri bacak boyu olan yani uzun bacak olanları var ki onu çeken makinanın cigeri falan kalmıyor ayrıca çizeli ana görevi özellikle sulu arazilerde vede yogun yagış alan bölgelerde ki arazilerin sututma kapasitesini arttırmak vede tabanda oluşan kireci kırmaktır ve butür sulu araziler sulanan araziler yogun yagış alan araziler nerdeyse heryıl çizelle derin sürüm yapılarak işlenmelidir kuru arazilerde yagışı az alan arazilerde ve bölgeelrde ise çizelle derin sürümü heryıl yapmaya gerek yok onun yerine 3-4 yılda birdefa derin sürüm yapılabilir ayrıca pulluk ve çizel hakkıyla kullanıldgında özellikel çizel hakkıyla kullanıldıgında çizelle sürülmüş tarlaya direk ekim faciadır zarar büyük olur hatta çizl üstü 1defa da başka ekipmanla işlemekte yetmez ekim için çizelden sonra enaz 2 ekipmanla daha işlenmesi ve topragın inçeltilip oturtulması sıkıştırılması sertleştirilmesi gerekir yoksa sade çizele güvenilip ekilen tohum dengesiz derinliklere düşer vde bunun sonucund tohum çıkışında kayıplar yaşanır buda verimi etkiler verim kaybı olur ama gel görki malesef sitede herkeste bir çizel alma hevesı var ama alanların %90ı da çizeli kazayagı veya kültüvatör niyetine kullanıyor bunu söyledigimizde kızan kırılan küsen birçok arkadaşımız oluyor hatta rant peşinde koşan çizel ve patlatma üreten kişiler firmalarda çiftçinin özünü boyamak için birsürü alengirli çizelelr üretiyor yok efendim yaylı çizel yok efendim merdaneli çizel yok efendim agzındaki bıçagı farklı olan çizel vs vs oysa çizelin kitabında bunlar yoktur seni çizeli çizel gibi degilde çizeli patlatma gibi kullandıgın için yani asıl görevinde kullanılması gerektigi gibi kullandıgın için tebrik ediyorum dostum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Çizel Hakkında Herşey (Kullanım Tecrübeleri, Türleri, Avantajları & Dezavantajları)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt