PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Claas
Fotoğraflar (Çekimler)
CLAAS ARES 557 ATX, KURT UY23x3000 VE FIAT 70-66 DT YULAF EKİMİNDE 2010 PART1..!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 317803" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: CLAAS ARES 557 ATX, KURT UY23x3000 VE FIAT 70-66 DT YULAF EKİMİNDE 2010 PART1..!</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ben birazda bu nedenlerin bizim topraklarımızın Avrupa ' daki gibi güzel işlenmediğinden ve dengeli yağış almadığından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Avrupa ' daki toprakları mikser ile hazırlayan bir çiftçi önceden pullukla sürüyor. Topraklarıda yumuşak ve organik gübre oranı yüksek olduğundan daha kolay işleniyor. Çok fazla kesek çıkmıyor. Daha seri çalışabiliyorlar. Biz pullukla sürdüğümüz zaman topraklarımızdan kocaman kesekler çıkıyor. Dengeli yağışta alamadığımız zaman mikserle tohum yatağını hazırlamaya çalıştığımızda traktörler çok zorlanıyor ve güzel bir tohum yatağı hazırlayamıyor. Tohum yatağı ufak topaçlar şeklinde kalıyor. Buda tabi ekilen ürünün dengesiz ekilmesine ve çıkışının düzgün olmamasına neden oluyor. Mikserde kuru bir toprak olduğu için işlerken toprağa alttan sanırım biraz taban yapıyor. Ama Avrupa ' daki topraklar işlenirken kum gibi mikserin bıçaklarının arasından akıyor. Tohum yatağı düz ve yumuşacık oluyor. Bizim bu aletleri kullanmamız için 5-10 yıl daha geçmesi gerekir kanaatindeyim. Çünkü biz şurada 3 sene oldu sapları tarlaya kıymaya başladık. Bunun topraktaki organik gübre oranını arttıracak ve toprağı yumuşatacağını düşünüyorum. İleride süngerimsi bir yapıya sahip olursa o zaman kullanabiliriz diye tahmin ediyorum. Şuan büyük çiftliklerde kullanılmasınıda tavsiye ederim. Çünkü büyük çiftliklerin her zaman için toprakları daha çok işlenir ve verimlidir. O tarz çiftliklerde kullanılması şart diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 317803, member: 6"] [b]Ynt: CLAAS ARES 557 ATX, KURT UY23x3000 VE FIAT 70-66 DT YULAF EKİMİNDE 2010 PART1..![/b] Ben birazda bu nedenlerin bizim topraklarımızın Avrupa ' daki gibi güzel işlenmediğinden ve dengeli yağış almadığından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Avrupa ' daki toprakları mikser ile hazırlayan bir çiftçi önceden pullukla sürüyor. Topraklarıda yumuşak ve organik gübre oranı yüksek olduğundan daha kolay işleniyor. Çok fazla kesek çıkmıyor. Daha seri çalışabiliyorlar. Biz pullukla sürdüğümüz zaman topraklarımızdan kocaman kesekler çıkıyor. Dengeli yağışta alamadığımız zaman mikserle tohum yatağını hazırlamaya çalıştığımızda traktörler çok zorlanıyor ve güzel bir tohum yatağı hazırlayamıyor. Tohum yatağı ufak topaçlar şeklinde kalıyor. Buda tabi ekilen ürünün dengesiz ekilmesine ve çıkışının düzgün olmamasına neden oluyor. Mikserde kuru bir toprak olduğu için işlerken toprağa alttan sanırım biraz taban yapıyor. Ama Avrupa ' daki topraklar işlenirken kum gibi mikserin bıçaklarının arasından akıyor. Tohum yatağı düz ve yumuşacık oluyor. Bizim bu aletleri kullanmamız için 5-10 yıl daha geçmesi gerekir kanaatindeyim. Çünkü biz şurada 3 sene oldu sapları tarlaya kıymaya başladık. Bunun topraktaki organik gübre oranını arttıracak ve toprağı yumuşatacağını düşünüyorum. İleride süngerimsi bir yapıya sahip olursa o zaman kullanabiliriz diye tahmin ediyorum. Şuan büyük çiftliklerde kullanılmasınıda tavsiye ederim. Çünkü büyük çiftliklerin her zaman için toprakları daha çok işlenir ve verimlidir. O tarz çiftliklerde kullanılması şart diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Claas
Fotoğraflar (Çekimler)
CLAAS ARES 557 ATX, KURT UY23x3000 VE FIAT 70-66 DT YULAF EKİMİNDE 2010 PART1..!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt