PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
CLAAS XERİON 3800 mü ? FENDT 936 VARİO mu ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 72900" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: CLAAS XERİON 3800 mü ? FENDT 936 VARİO mu ?</strong></p><p></p><p>@insomnia:Evet ZF şanzıman ve aks sistemleri konusunda dünyada üne sahip büyük bir Alman firmasıdır. CLAAS 1996 yılında XERION ' u ilk tasarladığında dünya ve avrupadaki çiftçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir makina olarak düşünmüştür. Bu makinayıda 1997 yılında Avrupa pazarında satışa sunmuştur. Söylediğin gibi CAT motoruna, ZF ' nin şanzıman ve aks sistemine sahip bir makinadır. Tabi XERION tasarlandığında dünyada henüz bu tür ihtiyaçların sunulduğu bir makina yoktu. CLAAS gerekli parçaların üretiminde tabikide ZF ile aynı masaya oturup gerekli parçaların geliştirilmesinde fikir paylaşımlarında bulunmuştur. Eğer yolladığım broşürlerde dikkat ederseniz ZF Eccom 3.5 300-380 hp gücünde makinalar için tasarlandığı yazılmış. Yani bir nevi bu şanzımanın gelişimi XERION ile devam etmiş diyebiliriz. Zaten CLAAS ' ın sitesinde de XERION bölümüne girdiğinizde CLAAS Mühendislerinin bu üstün makinayı nasıl tasarladığı kısaca dile getirilmiş. CAT motorunuda o yıllardaki makina ortaklığından ötürü XERION ' da kullanmaya başlamıştır. Performansından memnun kalındığı için hâla da kullanılmaktadır. ZF ' nin TR paylaşımlarınıda verdiğin için ayrıca teşekkür ederim. Ben direkt ingilizce versiyonundan inceleme yapmıştım. Yazılarda da belirtildiği gibi şuan tarım araçlarının bir çoğunda ZF ' nin ürettiği şanzımanlar kullanıyor.....</p><p></p><p>Edit: Ayrıca bildiğim kadarıyla bu kadar yüksek güçlerde son zamana kadar kademesiz şanzımanı kullanan tek makina XERION. Ondan önceki zamanlarda 300 hp civarlarında Fendt 900 serisi ve XERION vardı. Geçtiğimiz yıl XERION 3800 çıkınca XERION en yüksek beygir gücünde kademesiz şanzımanlı makina oldu. Şuan yeni çıkan MF ve Valtra serileri tam olarak kaç hp gücünde bilemiyorum.....</p><p></p><p>Saygılar.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 72900, member: 6"] [b]Ynt: CLAAS XERİON 3800 mü ? FENDT 936 VARİO mu ?[/b] @insomnia:Evet ZF şanzıman ve aks sistemleri konusunda dünyada üne sahip büyük bir Alman firmasıdır. CLAAS 1996 yılında XERION ' u ilk tasarladığında dünya ve avrupadaki çiftçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir makina olarak düşünmüştür. Bu makinayıda 1997 yılında Avrupa pazarında satışa sunmuştur. Söylediğin gibi CAT motoruna, ZF ' nin şanzıman ve aks sistemine sahip bir makinadır. Tabi XERION tasarlandığında dünyada henüz bu tür ihtiyaçların sunulduğu bir makina yoktu. CLAAS gerekli parçaların üretiminde tabikide ZF ile aynı masaya oturup gerekli parçaların geliştirilmesinde fikir paylaşımlarında bulunmuştur. Eğer yolladığım broşürlerde dikkat ederseniz ZF Eccom 3.5 300-380 hp gücünde makinalar için tasarlandığı yazılmış. Yani bir nevi bu şanzımanın gelişimi XERION ile devam etmiş diyebiliriz. Zaten CLAAS ' ın sitesinde de XERION bölümüne girdiğinizde CLAAS Mühendislerinin bu üstün makinayı nasıl tasarladığı kısaca dile getirilmiş. CAT motorunuda o yıllardaki makina ortaklığından ötürü XERION ' da kullanmaya başlamıştır. Performansından memnun kalındığı için hâla da kullanılmaktadır. ZF ' nin TR paylaşımlarınıda verdiğin için ayrıca teşekkür ederim. Ben direkt ingilizce versiyonundan inceleme yapmıştım. Yazılarda da belirtildiği gibi şuan tarım araçlarının bir çoğunda ZF ' nin ürettiği şanzımanlar kullanıyor..... Edit: Ayrıca bildiğim kadarıyla bu kadar yüksek güçlerde son zamana kadar kademesiz şanzımanı kullanan tek makina XERION. Ondan önceki zamanlarda 300 hp civarlarında Fendt 900 serisi ve XERION vardı. Geçtiğimiz yıl XERION 3800 çıkınca XERION en yüksek beygir gücünde kademesiz şanzımanlı makina oldu. Şuan yeni çıkan MF ve Valtra serileri tam olarak kaç hp gücünde bilemiyorum..... Saygılar..... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
CLAAS XERİON 3800 mü ? FENDT 936 VARİO mu ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt