PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Çok düşük verim inek toplam günlük 13 litre
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="The_Hoca" data-source="post: 1281773" data-attributes="member: 76199"><p>Hayvanın doğum sonrası, propilen glikol ( şeker türü) veya pancar pekmezi verilerek enerji açığı kapatılır, süt yemi verdiği sütten daha fazla veriyormuş gibi kademeli arttırılır.İşkembenin hazırlanması gerekiyor.</p><p> Kırma yem hazırlanışında 250 kg mısır, 250 kg arpa, 200 kg buğday,150 kg ayçiçek küspesi, 100 kg süpürge tohumu, 5 kg vitamin, 50 kg mermer tozu,10 kg tuz kullanıyoruz.Ayçiçek küspesi sütün yağ oranını iyileştirir, süpürge tohumu hayvanın tüylerini parlatır.</p><p> Sezonu olduğu için fiğ ve yonca süt üretimine katkı yapar.</p><p> Barınak koşulları da önemlidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Hoca, post: 1281773, member: 76199"] Hayvanın doğum sonrası, propilen glikol ( şeker türü) veya pancar pekmezi verilerek enerji açığı kapatılır, süt yemi verdiği sütten daha fazla veriyormuş gibi kademeli arttırılır.İşkembenin hazırlanması gerekiyor. Kırma yem hazırlanışında 250 kg mısır, 250 kg arpa, 200 kg buğday,150 kg ayçiçek küspesi, 100 kg süpürge tohumu, 5 kg vitamin, 50 kg mermer tozu,10 kg tuz kullanıyoruz.Ayçiçek küspesi sütün yağ oranını iyileştirir, süpürge tohumu hayvanın tüylerini parlatır. Sezonu olduğu için fiğ ve yonca süt üretimine katkı yapar. Barınak koşulları da önemlidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Çok düşük verim inek toplam günlük 13 litre
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt