PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaynari" data-source="post: 1080040" data-attributes="member: 57777"><p>Şu anda suriyede 63 ülke direkt yada dolaylı yönden işidle savaşıyorum bahanesi ile yer almaktadır. Bahane diyorum çünkü 3 yıldır 63 ülke bir terör örgütünü yenemiyorlar. Suriye ile sınırı olmasını bırakın 10 bin km mesafede bulunan ülkeler burada yer alırken Türkiyenin orada bulunmaması intiharla eş değerdir</p><p>Türkiyenin suriyede bulunması için 2 neden var </p><p>1- Türkiyenin Güvenliği</p><p>2- Tarihten gelen sorumluluk</p><p>1- Eğer siz bu ülkenin savunmasını Hataydan başlatırsan İstanbulda,Ankarada kısaca Türkiyenin yer yerinde bombalar patlar, buna engel olmanın tek yolu savunmayı ülkenin dışında başlatmak, biz ülke olarak savunma hattını, halepte, musulda kursaydık bu patlayan bombaların çoğuna engel olabilirdik</p><p>2- 63 ülke hemde binlerce km mesafeden gelip suriyede bulunuyorsa 900 km sınırı olan Türkiye suriyeden bananey diyemez hele hele tarihi bağlarınız varsa vede en önemlisi 100 sene önce bu topraklar sizinse</p><p></p><p>Bahsettiğiniz Suriyeliler konusunda yerden göğe kadar haklısınız, onlarda şeref haysiyet, vatan sevgisi olsalardı ülkelerinden kaçıp buraya gelmezlerdi. Ben her hafta görüyorum caminin önünde kahkaha atıp gülüyorlar, hepside zengin kişiler kısaca parayı, vatana tercih eden insanlar</p><p>Ama bunlar böyle diye bütün insanları aynı kefeye koyamayız, halepte katliama uğrayan 3 yaşındaki çocuğun, orada katliama maruz kalan gariban insanının hiçbir suçu yok</p><p>Türkiyenin bir hatası var oda, Suriyeden gelen insanların hepsini kamplarda tutmaması, ülkenin her tarafına dağılmasına müsade etmesidir. Belki devlet bunu iyi niyeti ile yapmıştır ama bu iyi niyeti suistimal edenler ortaya çıktı</p><p></p><p>Suriyede savaşı başlatan Türkiye değildir. Eğer bu insanlar bu ülkeye gelmeden kendi ülkelerinde kalmasını istiyorsanız, onların güvenliğini sağlamak vede ihtiyacını karşılamak zorundasınız bunun için Türkiye Suriyede olmak zorundadır.</p><p>Fırat Kalkanı operasyonu 3 sene önce yapılmış olsaydı bu kadar kişi bu ülkeye gelmeyecekti.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaynari, post: 1080040, member: 57777"] Şu anda suriyede 63 ülke direkt yada dolaylı yönden işidle savaşıyorum bahanesi ile yer almaktadır. Bahane diyorum çünkü 3 yıldır 63 ülke bir terör örgütünü yenemiyorlar. Suriye ile sınırı olmasını bırakın 10 bin km mesafede bulunan ülkeler burada yer alırken Türkiyenin orada bulunmaması intiharla eş değerdir Türkiyenin suriyede bulunması için 2 neden var 1- Türkiyenin Güvenliği 2- Tarihten gelen sorumluluk 1- Eğer siz bu ülkenin savunmasını Hataydan başlatırsan İstanbulda,Ankarada kısaca Türkiyenin yer yerinde bombalar patlar, buna engel olmanın tek yolu savunmayı ülkenin dışında başlatmak, biz ülke olarak savunma hattını, halepte, musulda kursaydık bu patlayan bombaların çoğuna engel olabilirdik 2- 63 ülke hemde binlerce km mesafeden gelip suriyede bulunuyorsa 900 km sınırı olan Türkiye suriyeden bananey diyemez hele hele tarihi bağlarınız varsa vede en önemlisi 100 sene önce bu topraklar sizinse Bahsettiğiniz Suriyeliler konusunda yerden göğe kadar haklısınız, onlarda şeref haysiyet, vatan sevgisi olsalardı ülkelerinden kaçıp buraya gelmezlerdi. Ben her hafta görüyorum caminin önünde kahkaha atıp gülüyorlar, hepside zengin kişiler kısaca parayı, vatana tercih eden insanlar Ama bunlar böyle diye bütün insanları aynı kefeye koyamayız, halepte katliama uğrayan 3 yaşındaki çocuğun, orada katliama maruz kalan gariban insanının hiçbir suçu yok Türkiyenin bir hatası var oda, Suriyeden gelen insanların hepsini kamplarda tutmaması, ülkenin her tarafına dağılmasına müsade etmesidir. Belki devlet bunu iyi niyeti ile yapmıştır ama bu iyi niyeti suistimal edenler ortaya çıktı Suriyede savaşı başlatan Türkiye değildir. Eğer bu insanlar bu ülkeye gelmeden kendi ülkelerinde kalmasını istiyorsanız, onların güvenliğini sağlamak vede ihtiyacını karşılamak zorundasınız bunun için Türkiye Suriyede olmak zorundadır. Fırat Kalkanı operasyonu 3 sene önce yapılmış olsaydı bu kadar kişi bu ülkeye gelmeyecekti. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt