PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1080077" data-attributes="member: 48547"><p>Türkiye'nin Suriye'de olmasına karşı değilim. Hatta olması gereken ilk ülke. Benim karşı çıktığım nokta, sizin de değindiğiniz konu, yani halkın başıboş bırakılması.</p><p></p><p>Ülkemize yapılan son saldırıların tipi tamamen son çare saldırısıdır. Eskiden dağdan iner karakol basarlardı. Şimdi elleri kolları kesildi. Canlı bomba, mayın, bomba yüklü araç gibi son çare saldırılarına yöneldiler. Bu tip terör saldırılarını rahat rahat at koşturamadıkları ülkelerde yaparlar. Avrupa'daki saldırılar da buna örnek. </p><p></p><p>Biz terörü bu noktaya kadar getirebildik. Hatta bunların başını ezmeyi bilsek tamamen bitireceğiz. Malesef hangi akla hizmettir bilmiyorum ama terörist olduğu 100 km öteden belli olan adamlar hala çıkıp konuşabiliyor. Bu şartları, ülke sorununu bile bile terörist yuvası haline gelmiş, Suriye gibi bir ülkeden gelen adamlar nasıl başıboş bırakılır? Bakıyoruz, bombacıların hepsi Suriye'den ülkemize giriş yapmış. Bunu siyasiler açık açık söylüyor ama "yav şu Suriyelileri bir kontrol altına alalım" demiyorlar. Hala Suriyeliler elini kolunu sallayıp geziyor. </p><p></p><p>Zulme uğruyoruz diye kaçan, yardım isteyen en samimiler Halepliler. Gerçekten zulüm gördüler. Onlar istisna ama onları da fırsat görüp aralarına mağdur olmayan, hatta terörist olan mahluklar karışacaktır. </p><p></p><p>Dua da beddua da kolay, zaten ediyoruz ama sadece dua ile olmuyor. Çalışacaksın, emek göstereceksin, duanı edeceksin, hayırlısıysa karşılığını alacaksın. Biz ise oturduğumuz yerden teröre lanet ederek, kınayarak, beddua ederek, vatanımız milletimiz için dua ederek sonuç alamayız. Teröristi yakalıyoruz, ailesi ile görüştürüyoruz. Neymiş ailesi yıllardır görmüyormuş. Mecliste vekil yapıyoruz, neymiş hakmış hukukmuş. Teröristler açık açık spor kulübü bile kurmuş, sarı kırmızı yeşil renkte, ee görmezden gelelim... Sonra beddua etsen de boşuna, dua etsen de boşuna. </p><p></p><p>Atatürk'ün bir sözü var; "Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir" diye. Ne güzel söylemiş. Fazla duygusal bakmaya gerek yok. Merhamet hak edene gösterilir. Askerimize, polisimize, vatanımıza, bayrağımıza, dinimize silah doğrultan, dil uzatan adama merhamet gösterilmez, sorgusuz sualsiz kafasına sıkılır. </p><p></p><p>Suriye'deki meselede de duygu sömürüsü yapılıyor. Adamlar dizi, film çeker gibi videolar çekmişler, acıtasyon yapıyorlar. Sahte, duygu sömürüsü yapılan o kadar çok video var ki. Ya da başka ülkelerde olmuş olayları Suriye'de olmuş gibi gösterenler... Deşifre edilmiş bir çok video ve fotoğraf var. Teröristlerin en çok kullandığı yöntemlerden birisidir acıtasyon. Kendilerine üye kazandırmak ve yardım toplamak, destek almak için çok kullanırlar. </p><p></p><p>Kısacası; kendi ülkemizdeki yangını söndürmeden başkasının yangınının derdine düşmeyelim. Ülkemizde hala binlerce terörist yandaşı var. Silahlı olmasa bile başka ülkelerden gelen silahlı teröristlere yardım eden, terör örgütlerinin çıkarlarına hizmet eden insanlar var. Silahlıların çoğunu temizledik çok şükür. Geriye asıl tehlikeli olanlar kaldı. Tamam, Suriye üzerine kurulmuş her türlü masaya oturalım, gerekirse silahlı mücadelemizi de verelim. Ama ülke savunmamızı tehlikeye atmayalım, zafiyet oluşturmayalım. </p><p></p><p>Bir olay olsa önce ailemi düşündüğüm gibi, önce vatanımı düşüneceğim. Öncelik kendi vatanım. Sonra diğerlerine imkanım kadar yardım ederim. Olması gereken bu. Her devlet bunu yapıyor. İslam devleti dediğimiz devletlere bakın, din kardeşlerine yardım ediyorlar mı? Hayır. Bunların yaptığı "bana bulaşmayan yılan bin yaşasın" mantığı. En tehlikeli düşünce yapısı bu. Ben böyle olalım demiyorum. Sadece kendi ülke sorunumuzu görmezden gelmeyelim diyorum. Şuan sanki ülkemizde hiç bir sorunumuz yokmuş, tek derdimiz Suriye olmuş gibi davranıyoruz. Sırtımızda parazit gibi yaşayan bir terör örgütü var. Bunu kazıyıp atmadan, uzak tutacak ilacı sırtımıza sürmeden başkasının sırtını kaşırsak iyice üstümüze bulaştırırız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1080077, member: 48547"] Türkiye'nin Suriye'de olmasına karşı değilim. Hatta olması gereken ilk ülke. Benim karşı çıktığım nokta, sizin de değindiğiniz konu, yani halkın başıboş bırakılması. Ülkemize yapılan son saldırıların tipi tamamen son çare saldırısıdır. Eskiden dağdan iner karakol basarlardı. Şimdi elleri kolları kesildi. Canlı bomba, mayın, bomba yüklü araç gibi son çare saldırılarına yöneldiler. Bu tip terör saldırılarını rahat rahat at koşturamadıkları ülkelerde yaparlar. Avrupa'daki saldırılar da buna örnek. Biz terörü bu noktaya kadar getirebildik. Hatta bunların başını ezmeyi bilsek tamamen bitireceğiz. Malesef hangi akla hizmettir bilmiyorum ama terörist olduğu 100 km öteden belli olan adamlar hala çıkıp konuşabiliyor. Bu şartları, ülke sorununu bile bile terörist yuvası haline gelmiş, Suriye gibi bir ülkeden gelen adamlar nasıl başıboş bırakılır? Bakıyoruz, bombacıların hepsi Suriye'den ülkemize giriş yapmış. Bunu siyasiler açık açık söylüyor ama "yav şu Suriyelileri bir kontrol altına alalım" demiyorlar. Hala Suriyeliler elini kolunu sallayıp geziyor. Zulme uğruyoruz diye kaçan, yardım isteyen en samimiler Halepliler. Gerçekten zulüm gördüler. Onlar istisna ama onları da fırsat görüp aralarına mağdur olmayan, hatta terörist olan mahluklar karışacaktır. Dua da beddua da kolay, zaten ediyoruz ama sadece dua ile olmuyor. Çalışacaksın, emek göstereceksin, duanı edeceksin, hayırlısıysa karşılığını alacaksın. Biz ise oturduğumuz yerden teröre lanet ederek, kınayarak, beddua ederek, vatanımız milletimiz için dua ederek sonuç alamayız. Teröristi yakalıyoruz, ailesi ile görüştürüyoruz. Neymiş ailesi yıllardır görmüyormuş. Mecliste vekil yapıyoruz, neymiş hakmış hukukmuş. Teröristler açık açık spor kulübü bile kurmuş, sarı kırmızı yeşil renkte, ee görmezden gelelim... Sonra beddua etsen de boşuna, dua etsen de boşuna. Atatürk'ün bir sözü var; "Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir" diye. Ne güzel söylemiş. Fazla duygusal bakmaya gerek yok. Merhamet hak edene gösterilir. Askerimize, polisimize, vatanımıza, bayrağımıza, dinimize silah doğrultan, dil uzatan adama merhamet gösterilmez, sorgusuz sualsiz kafasına sıkılır. Suriye'deki meselede de duygu sömürüsü yapılıyor. Adamlar dizi, film çeker gibi videolar çekmişler, acıtasyon yapıyorlar. Sahte, duygu sömürüsü yapılan o kadar çok video var ki. Ya da başka ülkelerde olmuş olayları Suriye'de olmuş gibi gösterenler... Deşifre edilmiş bir çok video ve fotoğraf var. Teröristlerin en çok kullandığı yöntemlerden birisidir acıtasyon. Kendilerine üye kazandırmak ve yardım toplamak, destek almak için çok kullanırlar. Kısacası; kendi ülkemizdeki yangını söndürmeden başkasının yangınının derdine düşmeyelim. Ülkemizde hala binlerce terörist yandaşı var. Silahlı olmasa bile başka ülkelerden gelen silahlı teröristlere yardım eden, terör örgütlerinin çıkarlarına hizmet eden insanlar var. Silahlıların çoğunu temizledik çok şükür. Geriye asıl tehlikeli olanlar kaldı. Tamam, Suriye üzerine kurulmuş her türlü masaya oturalım, gerekirse silahlı mücadelemizi de verelim. Ama ülke savunmamızı tehlikeye atmayalım, zafiyet oluşturmayalım. Bir olay olsa önce ailemi düşündüğüm gibi, önce vatanımı düşüneceğim. Öncelik kendi vatanım. Sonra diğerlerine imkanım kadar yardım ederim. Olması gereken bu. Her devlet bunu yapıyor. İslam devleti dediğimiz devletlere bakın, din kardeşlerine yardım ediyorlar mı? Hayır. Bunların yaptığı "bana bulaşmayan yılan bin yaşasın" mantığı. En tehlikeli düşünce yapısı bu. Ben böyle olalım demiyorum. Sadece kendi ülke sorunumuzu görmezden gelmeyelim diyorum. Şuan sanki ülkemizde hiç bir sorunumuz yokmuş, tek derdimiz Suriye olmuş gibi davranıyoruz. Sırtımızda parazit gibi yaşayan bir terör örgütü var. Bunu kazıyıp atmadan, uzak tutacak ilacı sırtımıza sürmeden başkasının sırtını kaşırsak iyice üstümüze bulaştırırız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt