PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçiye 3 Müjde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci32" data-source="post: 1425154" data-attributes="member: 78170"><p>Devlet bu verdiği kredi desteklerini kredi notu yüksek olanlara veriyor yani borcunu zamanın da ödeyen çiftçi.</p><p></p><p>Şu zamandan örnek vereyim ben 6 ay sıfır faiz krediyi aldım yazlık suluya arpa ekecegim Nisan ayında başladı Ekim ayında ödemesi geldi.</p><p>Ben bunu alıp Ağustos ayında hasat ettikten sonra düşük fiyata sattığımda kâr ediyorsam bunun neyi kötü işine geliyorsa al kafana silah dayamıyor ama üretim süreci uzun ürüne ben güvenip bunu alırsan 12 sonra ödemeye vade farkı yetmez </p><p></p><p>"Bunun caapee olsa size ekmek vermez"le alakası yok.</p><p></p><p>Misal ben Haziran ayında Korunga biçeceğim veya yulaf hiç gübre atmadım bu ürüne atsam daha iyi olurdu 42 lira dan biraz aşağı bunun desteği bunu aldım şu günkü fiyattan iki litre mazot 1 litre yaktım. </p><p></p><p>Biçme ve toplamaya faizsiz krediyi kullandım masrafımı karşıladım.</p><p></p><p>Balyamı topladım istif ettim sezonda değilde Kasım ayı kış önüne yüksek fiyattan sattım masrafını sezonda peşin Karşılayıp kredi günü gelince ürünüm değerinde sattım çünkü niye bu ürünleri ektiğim zaman işime geliyor bunu kullanmak.</p><p></p><p> Kim olursa olsun bunu caapee de verse işime gelir kullanmak.</p><p>Ben bununla kalkıp getirisi ne olacağını belli olmayan domates salatalık lahana gibi üstüne birde raf ömrü, bekleme süresi düşük olan ürünü ekersem olmaz zarar ederim.</p><p>Yaş tahtaya basar kayar düşerim sonra salyamı saçarak bu hükümet böyle yaptı ben battım diye bağırsam ne fayda.</p><p></p><p>Şimdi mantık parası olan adam bunu almaz mantığı var tabi parası olmayan adam hesabını iyi yapacak böyle.</p><p></p><p>Veya adamın parası vardı tarla satıldı nakiti buna verdi . Ekici olup bilici olmamak için bu krediyi mantıklı getirisi garenti yere harcadı bu kadar basit.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci32, post: 1425154, member: 78170"] Devlet bu verdiği kredi desteklerini kredi notu yüksek olanlara veriyor yani borcunu zamanın da ödeyen çiftçi. Şu zamandan örnek vereyim ben 6 ay sıfır faiz krediyi aldım yazlık suluya arpa ekecegim Nisan ayında başladı Ekim ayında ödemesi geldi. Ben bunu alıp Ağustos ayında hasat ettikten sonra düşük fiyata sattığımda kâr ediyorsam bunun neyi kötü işine geliyorsa al kafana silah dayamıyor ama üretim süreci uzun ürüne ben güvenip bunu alırsan 12 sonra ödemeye vade farkı yetmez "Bunun caapee olsa size ekmek vermez"le alakası yok. Misal ben Haziran ayında Korunga biçeceğim veya yulaf hiç gübre atmadım bu ürüne atsam daha iyi olurdu 42 lira dan biraz aşağı bunun desteği bunu aldım şu günkü fiyattan iki litre mazot 1 litre yaktım. Biçme ve toplamaya faizsiz krediyi kullandım masrafımı karşıladım. Balyamı topladım istif ettim sezonda değilde Kasım ayı kış önüne yüksek fiyattan sattım masrafını sezonda peşin Karşılayıp kredi günü gelince ürünüm değerinde sattım çünkü niye bu ürünleri ektiğim zaman işime geliyor bunu kullanmak. Kim olursa olsun bunu caapee de verse işime gelir kullanmak. Ben bununla kalkıp getirisi ne olacağını belli olmayan domates salatalık lahana gibi üstüne birde raf ömrü, bekleme süresi düşük olan ürünü ekersem olmaz zarar ederim. Yaş tahtaya basar kayar düşerim sonra salyamı saçarak bu hükümet böyle yaptı ben battım diye bağırsam ne fayda. Şimdi mantık parası olan adam bunu almaz mantığı var tabi parası olmayan adam hesabını iyi yapacak böyle. Veya adamın parası vardı tarla satıldı nakiti buna verdi . Ekici olup bilici olmamak için bu krediyi mantıklı getirisi garenti yere harcadı bu kadar basit. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçiye 3 Müjde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt