PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Çuvallanmış tavuk gübresi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Devrim Ozturk" data-source="post: 1196313"><p>Yıllarca kullanılan kimyasal gübrelerle, topraktaki ölen bütün mikroorganizmaları tekrar canlandırabilmek için çiftçinin bundan sonra yapması gerekeni, solucan gübresi kullanımı olarak görüyorum.</p><p></p><p>Evet.. Ödediğiniz paraya bakarak verdiğiniz paranın çok olduğunu zannedebilirsiniz. Oysa; elde edilen ürün (yarar) olarak sana sağlıyacağı yararı gördükten sonra ancak o zaman bu gübrenin en ucuz gübre olduğunun farkına varabilirsin. Bu ürün bazında fayda. Toprağı iyileştirip gelecek nesillere sağlıklı toprak bırakacağımız gerçeğini düşündüğümüzde ise; solucan gübresinin üstünlükleri daha net ortaya çıkıyor.</p><p></p><p>Evet... Yanlışlıkla 1 sıfır fazla koyup 15 kg diyeceğime "dekara 150 kg" demişim. Dekara 15 değil, yanlışlıkla 150 kg. atılsa da; benim gözümde uzun vadede bu gübre diğerlerinden daha ucuz.</p><p></p><p>Ayrıca... Solucan gübresi kullandığında, diğer gübrelerde kullanmak zorunda kaldığın su dan daha azına ihtiyacın olacağı gerçeğinden hiç bahsetmiyorum bile..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Devrim Ozturk, post: 1196313"] Yıllarca kullanılan kimyasal gübrelerle, topraktaki ölen bütün mikroorganizmaları tekrar canlandırabilmek için çiftçinin bundan sonra yapması gerekeni, solucan gübresi kullanımı olarak görüyorum. Evet.. Ödediğiniz paraya bakarak verdiğiniz paranın çok olduğunu zannedebilirsiniz. Oysa; elde edilen ürün (yarar) olarak sana sağlıyacağı yararı gördükten sonra ancak o zaman bu gübrenin en ucuz gübre olduğunun farkına varabilirsin. Bu ürün bazında fayda. Toprağı iyileştirip gelecek nesillere sağlıklı toprak bırakacağımız gerçeğini düşündüğümüzde ise; solucan gübresinin üstünlükleri daha net ortaya çıkıyor. Evet... Yanlışlıkla 1 sıfır fazla koyup 15 kg diyeceğime "dekara 150 kg" demişim. Dekara 15 değil, yanlışlıkla 150 kg. atılsa da; benim gözümde uzun vadede bu gübre diğerlerinden daha ucuz. Ayrıca... Solucan gübresi kullandığında, diğer gübrelerde kullanmak zorunda kaldığın su dan daha azına ihtiyacın olacağı gerçeğinden hiç bahsetmiyorum bile.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Diğer Tarım Ekipmanları
Çuvallanmış tavuk gübresi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt