PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
D Vitamini ve Mastitis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 269107" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: D Vitamini ve Mastitis</strong></p><p></p><p>Çok güzel bilgi olmuş ben hayvanlarımda d3 vitaminini doğuma 8-3 gün aralığında 15 gr tek doz vuruyorum doğum sonrası hipokalsemiyi(süüt humması,felç) engelliyor deneyin arkadaşlar doğum yapacak hayvanlarda gözle görülür birrahatlama hissedersiniz paylaşım için teşekkürler</p><p></p><p><strong> Gerçektende mastitis süt işletmelerinini en büyük problemi çok karşılaşıyoruz ve erken tedavi yapılmassa büyük maddi kayıplara yol açıyor ve hayvanlardada kalıcı zararlar oluşuyor,arkadaşlar ben işletmemede her hayvanın sütünü sağım sonrası süzdürüyorum mastis başlangıcı olursa erken haberdar oluyoruz peynirlenme oluşuyor süzgeçte tedaviye gelince :deri altı -10-15 gr kinoloks vuruyorum :17 gr :tobrofin (sancı giderici ağrı kesici) vuruyorum ve kaliteli antibiyotik kullanıyorum (betamoks LA-stophen-la,SEFANEL VS.) kaliteli antibiyotikler yoğun kullanıldığı için çobuk tedavi ediyor ve meme tüpü sıkıyorum bunları yaptığım zaman mastis başlarken bitiyor böylece maddi ve meme kayıpları azalıyor işletmeninde kar süreci bozulmuyor</strong></p><p>ilerleyen mastis vakalarında snclox adlı antibiyotik kullanılabilir ağır mastitis vakalarınıda tedavi ediyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 269107, member: 17222"] [b]Ynt: D Vitamini ve Mastitis[/b] Çok güzel bilgi olmuş ben hayvanlarımda d3 vitaminini doğuma 8-3 gün aralığında 15 gr tek doz vuruyorum doğum sonrası hipokalsemiyi(süüt humması,felç) engelliyor deneyin arkadaşlar doğum yapacak hayvanlarda gözle görülür birrahatlama hissedersiniz paylaşım için teşekkürler [b] Gerçektende mastitis süt işletmelerinini en büyük problemi çok karşılaşıyoruz ve erken tedavi yapılmassa büyük maddi kayıplara yol açıyor ve hayvanlardada kalıcı zararlar oluşuyor,arkadaşlar ben işletmemede her hayvanın sütünü sağım sonrası süzdürüyorum mastis başlangıcı olursa erken haberdar oluyoruz peynirlenme oluşuyor süzgeçte tedaviye gelince :deri altı -10-15 gr kinoloks vuruyorum :17 gr :tobrofin (sancı giderici ağrı kesici) vuruyorum ve kaliteli antibiyotik kullanıyorum (betamoks LA-stophen-la,SEFANEL VS.) kaliteli antibiyotikler yoğun kullanıldığı için çobuk tedavi ediyor ve meme tüpü sıkıyorum bunları yaptığım zaman mastis başlarken bitiyor böylece maddi ve meme kayıpları azalıyor işletmeninde kar süreci bozulmuyor[/b] ilerleyen mastis vakalarında snclox adlı antibiyotik kullanılabilir ağır mastitis vakalarınıda tedavi ediyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
D Vitamini ve Mastitis
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt