PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Damlama Sistemi Sulama Şekli İçin Yardımlarınızı Bekliyorum (hacimmet)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="TnisayG" data-source="post: 689616" data-attributes="member: 38790"><p><strong>Ynt: Damlama Sistemi Sulama Şekli İçin Yardımlarınızı Bekliyorum (hacimmet)</strong></p><p></p><p>Ortadan biz böldük memnun kalmadık ama bir sistem daha yapıyorlar da kendimiz denemiş değiliz, tarlanın alt üst kısımlarına ana boruyu döşeyip bağırsak boruları karşılıklı takıyorlar eşit basıyormuş 18lik boruda 320 metrede gözümle görmüş test etmiş değilim. Şayet malı almamışsanız tavsiyem 22lik basınçlı boru almanızdan yana olacaktır çünkü her şekilde de eşit damlatır ki bu ürünün suyunu iyi alması böylece verimli olması demektir.</p><p></p><p>320m sabit kare tarlaya 18lik damlama borusunu ortadan bölme şeklinde serdik kuyunun çok fazla kum sökmesi dolayısı ile damlamadan çok aşırı verim alamadık sonra damlama yapmayı bıraktık ki hiç istemezdim bırakmayı..</p><p></p><p>Ortadan bölmenin bana göre dezavantajları; birincisi mısırda damlamayı toplayacağımız zaman içinden boru çıkarması zor oluyor, sıcak soğuk değişiminde bağırsak borular kırılıyor su geçmiyor kırık yerden, boruları sararken çok fazla ek kullanmak zorunda kalıyoruz buda bir kaç yıl sonra borunun parça parça olmasına sebebiyet veriyor ve üçüncü yıllarda sererken problem oluyor basınçtan ötürü ek çıkıyor atıyor vs problemleri oluyor.</p><p></p><p></p><p>Şahsi fikrim maddi durumunuz el veriyorsa otomatik temizlemeli bir filtre ile basınçlı 22lik boruyu alıp işinize bakmanız, sanıyorum netafim marka boru 300metre gibi bi mesafede çok eşit damlatma sağlıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TnisayG, post: 689616, member: 38790"] [b]Ynt: Damlama Sistemi Sulama Şekli İçin Yardımlarınızı Bekliyorum (hacimmet)[/b] Ortadan biz böldük memnun kalmadık ama bir sistem daha yapıyorlar da kendimiz denemiş değiliz, tarlanın alt üst kısımlarına ana boruyu döşeyip bağırsak boruları karşılıklı takıyorlar eşit basıyormuş 18lik boruda 320 metrede gözümle görmüş test etmiş değilim. Şayet malı almamışsanız tavsiyem 22lik basınçlı boru almanızdan yana olacaktır çünkü her şekilde de eşit damlatır ki bu ürünün suyunu iyi alması böylece verimli olması demektir. 320m sabit kare tarlaya 18lik damlama borusunu ortadan bölme şeklinde serdik kuyunun çok fazla kum sökmesi dolayısı ile damlamadan çok aşırı verim alamadık sonra damlama yapmayı bıraktık ki hiç istemezdim bırakmayı.. Ortadan bölmenin bana göre dezavantajları; birincisi mısırda damlamayı toplayacağımız zaman içinden boru çıkarması zor oluyor, sıcak soğuk değişiminde bağırsak borular kırılıyor su geçmiyor kırık yerden, boruları sararken çok fazla ek kullanmak zorunda kalıyoruz buda bir kaç yıl sonra borunun parça parça olmasına sebebiyet veriyor ve üçüncü yıllarda sererken problem oluyor basınçtan ötürü ek çıkıyor atıyor vs problemleri oluyor. Şahsi fikrim maddi durumunuz el veriyorsa otomatik temizlemeli bir filtre ile basınçlı 22lik boruyu alıp işinize bakmanız, sanıyorum netafim marka boru 300metre gibi bi mesafede çok eşit damlatma sağlıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Damlama Sistemi Sulama Şekli İçin Yardımlarınızı Bekliyorum (hacimmet)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt