PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
DANALARDA PROTEİN İHTİYACIN I KARŞILAMAK ,,
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 658355" data-attributes="member: 44124"><p>Soya küspesi protein değerlerinden başka lizin isimli bir amino asit içerdiğinden diğer protein kaynaklarından çok daha değerlidir. Lizin proteinin sindirilebilirliğini arttırır. </p><p>Pamuk küspesinde ve ayçiçek küspesinde lizin çok düşüktür dolayısıyla biyolojik değeri düşük bir protein kaynağıdır. Ptk daki ve atk daki proteinin sindirilebilirliği düşüktür. Aynı zamanda çok fazla pamuk küspesi yedirmek risklidir çünkü toksik özelliği vardır ve yavru atmalara bile neden olabilir. Ayrıca süt yağını sertleştirir dolayısıyla sütün kalitesini bozar. </p><p>Onun için aslında kg fiyatına bakarak değilde verdiğimiz paranın hakkını vermesine bakarak yem hammaddesi satın alınmalı. Atk, ptk ve sfk yı biz protein için alıyor isek sindirilebilir protein oranına bakarak karar vermek gerekir. </p><p>Bu açıdan bakıldığında bence soya küspesi daha pahalı değil diğerlerine göre.</p><p></p><p>Sindirilebilirlik oranları:</p><p>Pamuk küspesi %55</p><p>Ayçiçeği küspesi %60</p><p>Soya küspesi %70</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 658355, member: 44124"] Soya küspesi protein değerlerinden başka lizin isimli bir amino asit içerdiğinden diğer protein kaynaklarından çok daha değerlidir. Lizin proteinin sindirilebilirliğini arttırır. Pamuk küspesinde ve ayçiçek küspesinde lizin çok düşüktür dolayısıyla biyolojik değeri düşük bir protein kaynağıdır. Ptk daki ve atk daki proteinin sindirilebilirliği düşüktür. Aynı zamanda çok fazla pamuk küspesi yedirmek risklidir çünkü toksik özelliği vardır ve yavru atmalara bile neden olabilir. Ayrıca süt yağını sertleştirir dolayısıyla sütün kalitesini bozar. Onun için aslında kg fiyatına bakarak değilde verdiğimiz paranın hakkını vermesine bakarak yem hammaddesi satın alınmalı. Atk, ptk ve sfk yı biz protein için alıyor isek sindirilebilir protein oranına bakarak karar vermek gerekir. Bu açıdan bakıldığında bence soya küspesi daha pahalı değil diğerlerine göre. Sindirilebilirlik oranları: Pamuk küspesi %55 Ayçiçeği küspesi %60 Soya küspesi %70 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
DANALARDA PROTEİN İHTİYACIN I KARŞILAMAK ,,
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt