PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
DAP'in taban gubresi olarak kullanimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Tolga" data-source="post: 881032" data-attributes="member: 44088"><p><strong>Ynt: DAP'in taban gubresi olarak kullanimi</strong></p><p></p><p>Çimlenme testi için harcanan emeğe ve paylaşıma teşekkürler. Sertifikalı olsa dahi esasen öncelikle mümkün olduğunca fazla tohumla tohumun kendisini çimlenmeye tabi tutmak ve dolayısıyla çimlenme oranını tespit etmek ve akabinde yine daha fazla tohum ile gübre testine tabi tutmak sanırım biraz daha iyi sonuç verebilirdi. </p><p> Diğer yandan taban gübresini tohum yatağının ortalama 5 cm altına vermek için şanzımanlı ve havalı mibzerler ile bir çok teşebbüste bulunmamıza rağmen arzu edilen sonucu alamadım. Halihazırda en mümkün yol serperek çeşitli işleme yöntemleri ile ile alta almaktan geçiyor. </p><p> Bu yıl eski mera vasıflı arazilerde arpa arkası buğday ekimi yapacağımdan bu yerlerde çizel ile 15-20 cm arası bir işçilik yaptırdım. Gübreyi bu işçilik akabinde uygun ekim koşullarında saçıp üzerine rotovatör çekerek ekim yapmayı düşünüyorum. Ayçiçek yerlerinde de derin goble önüne saçarak ekim yapacağız .</p><p> Arazilerin genel PH sorunu ve çinko yetersizliği nedeni ile kükürt ve çinko ilaveli yeni nesil gübreler son zamanlarda önerilmeye başlandı. </p><p> Ancak bu gübreler eli ile yıllık çözümler aramanın ötesinde nitelikli bir toprak analizi sonrası yüksek PH miktarına oranlı /kg toz kükürt ve yine ortalama 4kg çinko sülfatın doğrudan toprağa uygulanması sureti ile klasik gübrelerin önü açılacağı gibi toplam maliyeti aşağıya çekmekte mümkün olacaktır kanısındayım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Tolga, post: 881032, member: 44088"] [b]Ynt: DAP'in taban gubresi olarak kullanimi[/b] Çimlenme testi için harcanan emeğe ve paylaşıma teşekkürler. Sertifikalı olsa dahi esasen öncelikle mümkün olduğunca fazla tohumla tohumun kendisini çimlenmeye tabi tutmak ve dolayısıyla çimlenme oranını tespit etmek ve akabinde yine daha fazla tohum ile gübre testine tabi tutmak sanırım biraz daha iyi sonuç verebilirdi. Diğer yandan taban gübresini tohum yatağının ortalama 5 cm altına vermek için şanzımanlı ve havalı mibzerler ile bir çok teşebbüste bulunmamıza rağmen arzu edilen sonucu alamadım. Halihazırda en mümkün yol serperek çeşitli işleme yöntemleri ile ile alta almaktan geçiyor. Bu yıl eski mera vasıflı arazilerde arpa arkası buğday ekimi yapacağımdan bu yerlerde çizel ile 15-20 cm arası bir işçilik yaptırdım. Gübreyi bu işçilik akabinde uygun ekim koşullarında saçıp üzerine rotovatör çekerek ekim yapmayı düşünüyorum. Ayçiçek yerlerinde de derin goble önüne saçarak ekim yapacağız . Arazilerin genel PH sorunu ve çinko yetersizliği nedeni ile kükürt ve çinko ilaveli yeni nesil gübreler son zamanlarda önerilmeye başlandı. Ancak bu gübreler eli ile yıllık çözümler aramanın ötesinde nitelikli bir toprak analizi sonrası yüksek PH miktarına oranlı /kg toz kükürt ve yine ortalama 4kg çinko sülfatın doğrudan toprağa uygulanması sureti ile klasik gübrelerin önü açılacağı gibi toplam maliyeti aşağıya çekmekte mümkün olacaktır kanısındayım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
DAP'in taban gubresi olarak kullanimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt