PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 915903" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Üreticinin tüccara sattığı buğdayda devletin kesintisi var kısmı çok mantığıma yatmıyor. Buğdayın fiyat artışı arasındaki ilişki ise bence tam tersi. Yani destek geldiğinden beri fiyat artışını durdular değil. Buğdaydaki değer artışını sağlamadılar/sağlayamadılar ve bu sebeple prim desteği sus payı, göz boyama, tribünlere oynama gibi algılanmaktan öteye geçmiyor. </p><p></p><p>Ben şahsen desteklemelerin olması taraftarıyım. Yani ' destek vereceğine buğdayın kilosu 1 tl olsun ' doğru yaklaşım değil. Çünkü siz 1 tlye piyasanın oluşmasını sağlarsanız ham maddenin fiyatı artmış olur buda zincirleme enflasyon ve tüketiciyi vurur. Ama şimdi olduğu gibi destekleme adı altında aradaki farkı hazineden karşılarsanız piyasa dengeleriyle oynanamamış olursunuz. </p><p></p><p>Sonuç olarak destekleme yolu doğru fakat miktar ve ödeme zamanı kesin yanlış. Zamanında ödemedikten sonra ve destekleme adını taşıdığı kadar etkisini taşıyamayan miktarlar amaca tam hizmet etmez diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 915903, member: 20560"] [b]Ynt: Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde[/b] Üreticinin tüccara sattığı buğdayda devletin kesintisi var kısmı çok mantığıma yatmıyor. Buğdayın fiyat artışı arasındaki ilişki ise bence tam tersi. Yani destek geldiğinden beri fiyat artışını durdular değil. Buğdaydaki değer artışını sağlamadılar/sağlayamadılar ve bu sebeple prim desteği sus payı, göz boyama, tribünlere oynama gibi algılanmaktan öteye geçmiyor. Ben şahsen desteklemelerin olması taraftarıyım. Yani ' destek vereceğine buğdayın kilosu 1 tl olsun ' doğru yaklaşım değil. Çünkü siz 1 tlye piyasanın oluşmasını sağlarsanız ham maddenin fiyatı artmış olur buda zincirleme enflasyon ve tüketiciyi vurur. Ama şimdi olduğu gibi destekleme adı altında aradaki farkı hazineden karşılarsanız piyasa dengeleriyle oynanamamış olursunuz. Sonuç olarak destekleme yolu doğru fakat miktar ve ödeme zamanı kesin yanlış. Zamanında ödemedikten sonra ve destekleme adını taşıdığı kadar etkisini taşıyamayan miktarlar amaca tam hizmet etmez diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt