PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
Dayak Cennetten Çıkmıştır!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="utkuk" data-source="post: 996501" data-attributes="member: 57962"><p><strong>Ynt: Dayak Cennetten Çıkmıştır!</strong></p><p></p><p>Tespitleriniz çok başarılı, ben de birkaç ekleme yapmak istiyorum. </p><p></p><p>Öncelikle aile bir çocuğun gelişimindeki en büyük faktör, bu konuda bir şey diyemeyiz ancak belli bir yerden sonra ailenin yerini başka unsurların aldığını ve hatta ailelerin içinde yaşadığı sistemden dolayı aldığı konumu da es geçmememiz lazım. Ben içinde yaşadığımız sistemden başlamak istiyorum.</p><p></p><p>İçinde yaşadığımız sistem bize sürekli zengin olmayı süsleyen, dayatan ve insanca yaşam için tek çıkış yolu olarak gösteren bir siteme dönüştükçe ahlaksal çöküntü hem aile hem de bu sistemde yetişen çocuklar bazında katlanarak artıyor. Burjuvaziyi destekleyen bir demokrasi de orta sınıfı yavaş yavaş ortadan kaldırınca toplum ortak değerlerini kaybetmeye başlıyor ve yavaş yavaş yozlaşıyor. Sermaye sahipleri ve devlet de rekabeti ortadan kaldırınca sistem iyice kastlaşmaya dönüşüyor ve insanlar bu kastta iyi bir yer edinmek için birbirlerini ezmeyi hak görmeye başlıyorlar. </p><p></p><p>Kastta iyi bir yer edinenler vasıfsız iş yapsalar bile yerlerini kaybetmemek için her türlü ahlaksızlığı, sistemin çevresinde dolaşmayı hakları olarak görüp kendilerine değer katmak yerine vasıfsızlıklarını arttırıyorlar. Alt sınıfta kalanlar ise yukarıdakilerin ahlaksızlığını görünce kalite ve verim üretip yukarı çıkmak yerine sistemin bir açığını bulmak ya da ahlaksızın yanında yer almayı tercih ediyor. Bu da bir kısır döngüye yol açıyor. </p><p></p><p>Dikkat ederseniz buraya kadar eğitimin önemiyle ilgili bir tespit bile yapamadık. Eğitim günden güne öğrendiklerini hayata geçirip insanlara faydalı olarak yaşamanın bir yolu olmaktan çok para kazanıp zengin olma yolu olarak görülmeye başlandı. Ülkemizde özellikle üniversite eğitimi gören gençler kendilerini geliştirmekten çok kastta kendilerinden üstteki vasıfsız insanları görüyor ve onların yerlerini bilim üreterek, çalışarak alamayacaklarını öngörüp kendilerini gelişime kapatıyor ve yozlaşmaya başlıyorlar. </p><p></p><p>Ailesi kastta yukarıda olanlar diplomayı alıp torpille bir yerlere gireceği için bireysel gelişimden çok hiçbir şeyden yapmadan bir yerlere gelebildiklerini göstererek diğerlerini hor görebiliyorlar. Özellikle üniversite eğitimi vasıf kazanmaktan çok eğlence aracına dönüşüyor. Sosyal medya aracılığıyla bu ayrımlar göz önüne sokulup, keskinleştiriliyor. İnsanlar başkalarına gösteriş yapmak için hiç düşünmeden birbirlerini kırıyor, üzüyor ancak birbirlerini kazanmak için hiçbir şey yapmıyorlar. Burada haklılık veya haksızlık tartışmasına girmeyeceğim ama bu insanlar içinde yaşadığımız sistemin doğal sonuçları. Rekabetçi, hem bilimsel hem de fiziksel üretmeye önem veren, ahlaksızlığın yüceltilmediği, insanların bulundukları konumlara kök salmadığı bir sistem yaratamadıktan sonra bu tabloyu değiştirmek çok zor. </p><p></p><p>Galiba 'mal bırakayım derken 'mal 'gibi evlat bırakmayalım.' sözünü benim konuma yazmıştınız. Oradaki iletiniz de çok yapıcı ve doğru tespitler bulunan bir iletiydi. Ailenin yerini alan unsurlar, bir çocuğun gelişimindeki kalıtsal ve çevresel etkiler ve genel olarak çocuk yetiştirme hakkında da şu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum. </p><p><a href="https://eksisozluk.com/entry/46044438" target="_blank">https://eksisozluk.com/entry/46044438</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="utkuk, post: 996501, member: 57962"] [b]Ynt: Dayak Cennetten Çıkmıştır![/b] Tespitleriniz çok başarılı, ben de birkaç ekleme yapmak istiyorum. Öncelikle aile bir çocuğun gelişimindeki en büyük faktör, bu konuda bir şey diyemeyiz ancak belli bir yerden sonra ailenin yerini başka unsurların aldığını ve hatta ailelerin içinde yaşadığı sistemden dolayı aldığı konumu da es geçmememiz lazım. Ben içinde yaşadığımız sistemden başlamak istiyorum. İçinde yaşadığımız sistem bize sürekli zengin olmayı süsleyen, dayatan ve insanca yaşam için tek çıkış yolu olarak gösteren bir siteme dönüştükçe ahlaksal çöküntü hem aile hem de bu sistemde yetişen çocuklar bazında katlanarak artıyor. Burjuvaziyi destekleyen bir demokrasi de orta sınıfı yavaş yavaş ortadan kaldırınca toplum ortak değerlerini kaybetmeye başlıyor ve yavaş yavaş yozlaşıyor. Sermaye sahipleri ve devlet de rekabeti ortadan kaldırınca sistem iyice kastlaşmaya dönüşüyor ve insanlar bu kastta iyi bir yer edinmek için birbirlerini ezmeyi hak görmeye başlıyorlar. Kastta iyi bir yer edinenler vasıfsız iş yapsalar bile yerlerini kaybetmemek için her türlü ahlaksızlığı, sistemin çevresinde dolaşmayı hakları olarak görüp kendilerine değer katmak yerine vasıfsızlıklarını arttırıyorlar. Alt sınıfta kalanlar ise yukarıdakilerin ahlaksızlığını görünce kalite ve verim üretip yukarı çıkmak yerine sistemin bir açığını bulmak ya da ahlaksızın yanında yer almayı tercih ediyor. Bu da bir kısır döngüye yol açıyor. Dikkat ederseniz buraya kadar eğitimin önemiyle ilgili bir tespit bile yapamadık. Eğitim günden güne öğrendiklerini hayata geçirip insanlara faydalı olarak yaşamanın bir yolu olmaktan çok para kazanıp zengin olma yolu olarak görülmeye başlandı. Ülkemizde özellikle üniversite eğitimi gören gençler kendilerini geliştirmekten çok kastta kendilerinden üstteki vasıfsız insanları görüyor ve onların yerlerini bilim üreterek, çalışarak alamayacaklarını öngörüp kendilerini gelişime kapatıyor ve yozlaşmaya başlıyorlar. Ailesi kastta yukarıda olanlar diplomayı alıp torpille bir yerlere gireceği için bireysel gelişimden çok hiçbir şeyden yapmadan bir yerlere gelebildiklerini göstererek diğerlerini hor görebiliyorlar. Özellikle üniversite eğitimi vasıf kazanmaktan çok eğlence aracına dönüşüyor. Sosyal medya aracılığıyla bu ayrımlar göz önüne sokulup, keskinleştiriliyor. İnsanlar başkalarına gösteriş yapmak için hiç düşünmeden birbirlerini kırıyor, üzüyor ancak birbirlerini kazanmak için hiçbir şey yapmıyorlar. Burada haklılık veya haksızlık tartışmasına girmeyeceğim ama bu insanlar içinde yaşadığımız sistemin doğal sonuçları. Rekabetçi, hem bilimsel hem de fiziksel üretmeye önem veren, ahlaksızlığın yüceltilmediği, insanların bulundukları konumlara kök salmadığı bir sistem yaratamadıktan sonra bu tabloyu değiştirmek çok zor. Galiba 'mal bırakayım derken 'mal 'gibi evlat bırakmayalım.' sözünü benim konuma yazmıştınız. Oradaki iletiniz de çok yapıcı ve doğru tespitler bulunan bir iletiydi. Ailenin yerini alan unsurlar, bir çocuğun gelişimindeki kalıtsal ve çevresel etkiler ve genel olarak çocuk yetiştirme hakkında da şu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum. [url]https://eksisozluk.com/entry/46044438[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
Dayak Cennetten Çıkmıştır!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt