PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Dereler, Göller, Su Havzaları Özelleştiriliyor***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="apsiL" data-source="post: 1212414" data-attributes="member: 38742"><p>Ne kadar saçma değil mi? </p><p></p><p>70 li yıllarda köyün ileri gelenleri toplanarak Baraj yapımı ile ilgili çalışmalara başlar. O zaman Toprak Su ismi ile Devlet Barajı yapmak için yer belirler. Yalnız Sulama Göleti olacak olan bu yerde bir çok köylünün verimli toprakları vardır, herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmeksizin köylü Göletin yapımı için bu koşula da razı olur; yalnız sorun şu ki kimi köylüden giden değerli çayır arazisi çoktur, bu sebeple başka bölgeden diğer köylüler karşılığında yer verirler. Binbir zahmetle köylünün yaptırmış olduğu Barajları da verecekler, binbir zahmet eziyet ve kavga ile uğruna insanların öldüğü mera arazilerini verdikleri gibi.. </p><p></p><p>Kaldı ki kolay kolay bu baraj ve göletleri alacak adam bulamazlar; çünkü ,üzülerek söylüyorum, piyasada para yok. Çok zorlarsa şartları bazıları çıkar ama bu işe girecek birileri olur mu bilinmez.</p><p></p><p>Şu an yöremizde(köy sınırlarımız dışında) bir ÇAY(dere-nehir) komple EnerjiSA 'ya tahsis edilmiş durumda, kimseye su vermiyorlar zaten. Benim toprağım,senin toprağın kapitalistler tarafından işgal altında..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="apsiL, post: 1212414, member: 38742"] Ne kadar saçma değil mi? 70 li yıllarda köyün ileri gelenleri toplanarak Baraj yapımı ile ilgili çalışmalara başlar. O zaman Toprak Su ismi ile Devlet Barajı yapmak için yer belirler. Yalnız Sulama Göleti olacak olan bu yerde bir çok köylünün verimli toprakları vardır, herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmeksizin köylü Göletin yapımı için bu koşula da razı olur; yalnız sorun şu ki kimi köylüden giden değerli çayır arazisi çoktur, bu sebeple başka bölgeden diğer köylüler karşılığında yer verirler. Binbir zahmetle köylünün yaptırmış olduğu Barajları da verecekler, binbir zahmet eziyet ve kavga ile uğruna insanların öldüğü mera arazilerini verdikleri gibi.. Kaldı ki kolay kolay bu baraj ve göletleri alacak adam bulamazlar; çünkü ,üzülerek söylüyorum, piyasada para yok. Çok zorlarsa şartları bazıları çıkar ama bu işe girecek birileri olur mu bilinmez. Şu an yöremizde(köy sınırlarımız dışında) bir ÇAY(dere-nehir) komple EnerjiSA 'ya tahsis edilmiş durumda, kimseye su vermiyorlar zaten. Benim toprağım,senin toprağın kapitalistler tarafından işgal altında.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Dereler, Göller, Su Havzaları Özelleştiriliyor***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt