PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 920458" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)</strong></p><p></p><p>Sebazios emek vermişsin atmayıp kaynak göstermişsin, teşekkür ederim.</p><p></p><p>Gün geçtikçe ekonomisinin bozulduğu çiftçiden iki <strong>tepki</strong> örneği. Başka varsa da ben bilmiyorum.</p><p></p><p>İlki Akdeniz Bölgesi ' nde bir çiftçi buğday fiyatlarını protesto etmek için 3ton buğdayını dereye döktüğünü, yıllar önce haberlerde seyretmiştim ( eksik olabilir ) . </p><p></p><p>Diğeri, Eskişehir ' de,şahit olduğum olayı müsaadenizle biraz ayrıntılı anlatayım.</p><p></p><p>Buğdayı satmak için harman sezonu borsaya gittim. 166. sıra bana ait ve borsa kıyamet. Buğdayım ihalede satıldı ve ben sanayide işim olduğu için gittim. Ne kantara ne depoya işim bitince giderim diye uğramadım bile. Bir kaç saat sonra geldim borsa hala kalabalık, fazla irdelemedi. Traktörü alıp kantara giderken millet bana garip garip bakıyordu çok önemsemedim, kantarda bana 166 sen misin diye sordular, evet dedim fakat sebebini yine sormadım ( ideal vatandaş tipi cevap ver ama sorma )... Meğer benden sonraki 167. numune satılırken çiftçinin tek kurumu ziraat odasının başkanı gelmiş, ' Bu fiyata buğday mı alınır demiş? ' itiş-kakış derken tüccarlardan ' Gel sen al ' ( duyum böyle ) diyen birine tokatı aşk-edivermiş ve tabiki ( görevini yerine getiren komutan edasıyla ) gitmiş. Doğal olarak tüccarlar borsada can güvenliğimiz yok deyip alımı durdurmuş. İhalesi olmuş fakat teslimi olmayan tek ben kaldığım için milletin bana ' 166. sıra sen misin? ' diye sorduğunu bundan sonra anladım. </p><p></p><p>Sonuç mu? O gün alım yapılmadı tarlada biçer, borsada çiftçi traktörü ile ertesi günü bekledi. Daha önce bir yerlerde yazmıştım bize <strong>zihniyet</strong> nakli şart!</p><p></p><p>Görmedik ki bir yiğitlik ( elbette bende dahil ). Şöyle meşru yollarla derdini anlatabilen birini. </p><p></p><p>Kimseye ( her ne sebeple olursa olsun ) hakaret etme ve tokat atmaya hakkımızın olmadığı gibi kimseninde sağ ise ebeveynimizi yoksada ceketimizi alıp gitmemizi tavsiye etmesini doğru bulmuyoruz. Ama hristiyanların evlilik merasiminde söyledikleri sözü hatırlayabiliriz ya bugün ' <strong>konuşun</strong> ' yada diğer seçime kadar susun. Seçim yapmayanın konuşmaya hakkı olmamalı bence, etik değil. </p><p></p><p>' etik değil ' sözüne takılmayalım. </p><p>Buna layık olduğumuz için bu durumdayız, unutmayalım!</p><p>Önce biz düzeleceğiz ki bir şeyleri düzeltebilelim. Kendisi <strong>eğri</strong> olanlarla bir şey düzeltilemez.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 920458, member: 20560"] [b]Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)[/b] Sebazios emek vermişsin atmayıp kaynak göstermişsin, teşekkür ederim. Gün geçtikçe ekonomisinin bozulduğu çiftçiden iki [b]tepki[/b] örneği. Başka varsa da ben bilmiyorum. İlki Akdeniz Bölgesi ' nde bir çiftçi buğday fiyatlarını protesto etmek için 3ton buğdayını dereye döktüğünü, yıllar önce haberlerde seyretmiştim ( eksik olabilir ) . Diğeri, Eskişehir ' de,şahit olduğum olayı müsaadenizle biraz ayrıntılı anlatayım. Buğdayı satmak için harman sezonu borsaya gittim. 166. sıra bana ait ve borsa kıyamet. Buğdayım ihalede satıldı ve ben sanayide işim olduğu için gittim. Ne kantara ne depoya işim bitince giderim diye uğramadım bile. Bir kaç saat sonra geldim borsa hala kalabalık, fazla irdelemedi. Traktörü alıp kantara giderken millet bana garip garip bakıyordu çok önemsemedim, kantarda bana 166 sen misin diye sordular, evet dedim fakat sebebini yine sormadım ( ideal vatandaş tipi cevap ver ama sorma )... Meğer benden sonraki 167. numune satılırken çiftçinin tek kurumu ziraat odasının başkanı gelmiş, ' Bu fiyata buğday mı alınır demiş? ' itiş-kakış derken tüccarlardan ' Gel sen al ' ( duyum böyle ) diyen birine tokatı aşk-edivermiş ve tabiki ( görevini yerine getiren komutan edasıyla ) gitmiş. Doğal olarak tüccarlar borsada can güvenliğimiz yok deyip alımı durdurmuş. İhalesi olmuş fakat teslimi olmayan tek ben kaldığım için milletin bana ' 166. sıra sen misin? ' diye sorduğunu bundan sonra anladım. Sonuç mu? O gün alım yapılmadı tarlada biçer, borsada çiftçi traktörü ile ertesi günü bekledi. Daha önce bir yerlerde yazmıştım bize [b]zihniyet[/b] nakli şart! Görmedik ki bir yiğitlik ( elbette bende dahil ). Şöyle meşru yollarla derdini anlatabilen birini. Kimseye ( her ne sebeple olursa olsun ) hakaret etme ve tokat atmaya hakkımızın olmadığı gibi kimseninde sağ ise ebeveynimizi yoksada ceketimizi alıp gitmemizi tavsiye etmesini doğru bulmuyoruz. Ama hristiyanların evlilik merasiminde söyledikleri sözü hatırlayabiliriz ya bugün ' [b]konuşun[/b] ' yada diğer seçime kadar susun. Seçim yapmayanın konuşmaya hakkı olmamalı bence, etik değil. ' etik değil ' sözüne takılmayalım. Buna layık olduğumuz için bu durumdayız, unutmayalım! Önce biz düzeleceğiz ki bir şeyleri düzeltebilelim. Kendisi [b]eğri[/b] olanlarla bir şey düzeltilemez. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt