PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihEFE" data-source="post: 920798" data-attributes="member: 55057"><p><strong>Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)</strong></p><p></p><p><a href="http://www.trakkulup.net/index.php?action=profile;u=20666" target="_blank">ofas</a> bey bende size karşı saygısızlık etmek istemedim istemem de</p><p> ' ' Sultan Selim ' i Yavuz yapan, Sultan Süleyman ' ı Kanuni yapan sadece kişisel özellikleri değil. Halkıda onun gibiydi.</p><p>Mustafa Kemal ' i Başkomutan yapanda aynı düşüncedeki kalbi vatan millet aşkıyla atan fedakar insanlardı. ' ' </p><p>demenizin üzerine ahhh nerde o eski insanlar efendim eskiden şöyleymiş böyleymiş diyen ütopik bir eski zamanlar yaratıp kendini kandıran insanlara karşı söyledim her devirde insan aynı insandır iyilikte yapar kötülükte</p><p>eşkiyadan kastım ise efelerdir malum osmanlı paşaları efeleri eşkiya olarak görür lakin osmanlının başına musallat olmuş paşalar beyler mütesellimler halkı ağır vergiler getirirken ayanları vergiden istisna tuttukları zamanlar olmuştur</p><p>yani robin hood değil öz yerli çakırcalı kozanoğlu ve kurtutuluş savaşındaki yörük ali efe gibi</p><p>gerçi siz ütopik osmanlıcı olmadığınızı belirtmişsiniz</p><p>gelelim takıldığınız diğer hırsızlığı öğretme mevzusuna dikkat ederseniz orada söylediklerimle anlatmak istediğim şeyler birbirinden farklı anahtar kelimeler ' ' 550, telefon vee çaldıklarını örtpas etmektir ' ' yani orada bişey anlatmadım bir şey ima ettim ama bunu açıklamak zorunda bıraktığınız için size sitem etmeliyim</p><p>ayrıca <a href="http://www.trakkulup.net/index.php?action=profile;u=64156" target="_blank">AyTek2015</a> in söylediklerinde oradaki adamla aynı zihniyeti taşıdığı sonucuna varmadım ben aksine onların oyununu deşifre ettiği için çiftçiye istihbarat sağlayarak yardım ettiğini düşündüm.</p><p>onlar çalıyor biz çalmışız çok mu gibi bir şeyde söylemedim ama bir atasözü derki ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekde oraya gider yada imamın osurduğu durumda cemaatte abdesti sorgulamak doğrumudur</p><p>sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile hayatta bazı önemli tecrübeleriniz var ve size karşı olan saygım daha da büyüdü eminimki tanışsak çok da iyi anlaşırız</p><p>emlak değerini düşük göstermek bir kaç yıl öncesine kadar mümkündü sanırım ama artık belediyeden emlak beyanı almanız gerekiyor ama burada kaçırılan vergi çok küçük bir miktardır benim demek istediğim bu </p><p>eğer devlet aşırı vergi ile üreticinin belini kırıyorsa yolsuzluğun yol olması bunun tabii sonucudur ben bunu demek istedim yoksa yapılanın doğru olduğunu düşünmüyorum elbette</p><p>meraların sürülmesi ormana sıınır arazilerin genişletilmesinde de aynı durum geçerlidir</p><p>devlet çiftçilerin tarım arazilerini imara açar duble yol yapar veya çeşitli ihaleler ile kamulaştırırsa geçimini tarımdan sağlayan birinin devlet arazilerini çalması yine bunun tabii bir sonucudur doğru değildir ama onada başka yol bırakılmamıştır</p><p>yani kabahatin büyüğü kimde en çok kime kızalım</p><p>elbette ormanı açan merayı süren çiftçiyede kızacağız ama onu o hırsızlığa itene de kızmamız lazım</p><p>evet çiftçinin örgütü olan ziraat odası var ama görüldüğü üzere ihtiyaçları karşılamıyor ve gördüğünüz üzere insanlar orada kendilerini örgütlü bile hissetmiyorlar ayrıca şimdiye kadar hiçbir şekilde örgütlenememiş derken gerçek anlamda bir örgütlülükten bahsetmiştim yani ülkemizin 1923 ten 2015 e kadar olan tarihinde çiftçiler ne zaman haklarını aramak için bir eylem yapmışlar bölgesel olanları kastetmiyorum yani bir köyün yanına çöplük yapıldı diye o köylünün belediye önüne gitmesi yada bir çiftçinin domatesi satamayınca götürüp hükümet konağıının önüne dökmesi değil bahsettiğim türkiyenin her yerinde gidilmesi o belediyelere hükümet konaklarına</p><p>insanların sendikal haklarını aradıkları 60 80 arası dönemde bile köylümüz etliye sütlüye karışmamış hiç bir sosyal hak iddia etmemiş ve neticesinde kazanamamıştır çünkü hak verilmez alınır</p><p>ayrıca sırta çıkan memur bir semboldür ve çok önemli bir semboldür o memuru görevden alsalarda onun gibi niceleri sırta alınacak adam olduğunu düşünür ve o köylüler gibi nice köylüde sırta almaya hazırdır bu anlayışıda yıkmamız gereklidir ve elzemdir.</p><p>karşılıklı olarak saygıyı koruduğumuz sürece sizin örgütlenmemizin işe yaramayacağını düşünmenizle benim sizin durduğunuz yerde tek başına durmanızın işe yaramayacağını düşünmem iki taraf içinde sorun değil diye düşünüyorum(bu cümleden de ne yani doğru bildiklerimden vazmı geçeyim yanlız kalmamak için yanlışlara mı gideyim sonucunu çıkarmayın lütfen ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum)</p><p>son olarakta adeletsizlik var diye hukuksuzluk mu yapacağız demişsiniz</p><p>adeletin olmadığı yerde berekette olmaz</p><p>adelet yok da hukuk var mı</p><p>bakın işte yılmaz bey işin gerçek hukuğunu bulmuş ve çiftçiye verilmesi gereken desteklemenin verilmediğini verilenin ise bir cömertlik bir ihsanmış gibi kabul edilip alkış bekleyen bir zihniyete karşı yapılan hukuksuzluk legaldir ve doğal bir haktır </p><p>dönüme verilen 10 lira destek biz o 1 dönümü en az 2 defa işliyoruz bir ekip bir biçiyoruz yaktığımız mazot 50 lira vergisi 35 lira </p><p>bu şekilde düşünecek olursak 10 yılda 1 alabildiği bir araziden kaçırdığı 50 60 lira vergiyi çalmış bile sayılmaz </p><p>doğru diyemiyorum ama yanlış demeye de gönlüm razı değil ofas bey</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihEFE, post: 920798, member: 55057"] [b]Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)[/b] [url=http://www.trakkulup.net/index.php?action=profile;u=20666]ofas[/url] bey bende size karşı saygısızlık etmek istemedim istemem de ' ' Sultan Selim ' i Yavuz yapan, Sultan Süleyman ' ı Kanuni yapan sadece kişisel özellikleri değil. Halkıda onun gibiydi. Mustafa Kemal ' i Başkomutan yapanda aynı düşüncedeki kalbi vatan millet aşkıyla atan fedakar insanlardı. ' ' demenizin üzerine ahhh nerde o eski insanlar efendim eskiden şöyleymiş böyleymiş diyen ütopik bir eski zamanlar yaratıp kendini kandıran insanlara karşı söyledim her devirde insan aynı insandır iyilikte yapar kötülükte eşkiyadan kastım ise efelerdir malum osmanlı paşaları efeleri eşkiya olarak görür lakin osmanlının başına musallat olmuş paşalar beyler mütesellimler halkı ağır vergiler getirirken ayanları vergiden istisna tuttukları zamanlar olmuştur yani robin hood değil öz yerli çakırcalı kozanoğlu ve kurtutuluş savaşındaki yörük ali efe gibi gerçi siz ütopik osmanlıcı olmadığınızı belirtmişsiniz gelelim takıldığınız diğer hırsızlığı öğretme mevzusuna dikkat ederseniz orada söylediklerimle anlatmak istediğim şeyler birbirinden farklı anahtar kelimeler ' ' 550, telefon vee çaldıklarını örtpas etmektir ' ' yani orada bişey anlatmadım bir şey ima ettim ama bunu açıklamak zorunda bıraktığınız için size sitem etmeliyim ayrıca [url=http://www.trakkulup.net/index.php?action=profile;u=64156]AyTek2015[/url] in söylediklerinde oradaki adamla aynı zihniyeti taşıdığı sonucuna varmadım ben aksine onların oyununu deşifre ettiği için çiftçiye istihbarat sağlayarak yardım ettiğini düşündüm. onlar çalıyor biz çalmışız çok mu gibi bir şeyde söylemedim ama bir atasözü derki ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekde oraya gider yada imamın osurduğu durumda cemaatte abdesti sorgulamak doğrumudur sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile hayatta bazı önemli tecrübeleriniz var ve size karşı olan saygım daha da büyüdü eminimki tanışsak çok da iyi anlaşırız emlak değerini düşük göstermek bir kaç yıl öncesine kadar mümkündü sanırım ama artık belediyeden emlak beyanı almanız gerekiyor ama burada kaçırılan vergi çok küçük bir miktardır benim demek istediğim bu eğer devlet aşırı vergi ile üreticinin belini kırıyorsa yolsuzluğun yol olması bunun tabii sonucudur ben bunu demek istedim yoksa yapılanın doğru olduğunu düşünmüyorum elbette meraların sürülmesi ormana sıınır arazilerin genişletilmesinde de aynı durum geçerlidir devlet çiftçilerin tarım arazilerini imara açar duble yol yapar veya çeşitli ihaleler ile kamulaştırırsa geçimini tarımdan sağlayan birinin devlet arazilerini çalması yine bunun tabii bir sonucudur doğru değildir ama onada başka yol bırakılmamıştır yani kabahatin büyüğü kimde en çok kime kızalım elbette ormanı açan merayı süren çiftçiyede kızacağız ama onu o hırsızlığa itene de kızmamız lazım evet çiftçinin örgütü olan ziraat odası var ama görüldüğü üzere ihtiyaçları karşılamıyor ve gördüğünüz üzere insanlar orada kendilerini örgütlü bile hissetmiyorlar ayrıca şimdiye kadar hiçbir şekilde örgütlenememiş derken gerçek anlamda bir örgütlülükten bahsetmiştim yani ülkemizin 1923 ten 2015 e kadar olan tarihinde çiftçiler ne zaman haklarını aramak için bir eylem yapmışlar bölgesel olanları kastetmiyorum yani bir köyün yanına çöplük yapıldı diye o köylünün belediye önüne gitmesi yada bir çiftçinin domatesi satamayınca götürüp hükümet konağıının önüne dökmesi değil bahsettiğim türkiyenin her yerinde gidilmesi o belediyelere hükümet konaklarına insanların sendikal haklarını aradıkları 60 80 arası dönemde bile köylümüz etliye sütlüye karışmamış hiç bir sosyal hak iddia etmemiş ve neticesinde kazanamamıştır çünkü hak verilmez alınır ayrıca sırta çıkan memur bir semboldür ve çok önemli bir semboldür o memuru görevden alsalarda onun gibi niceleri sırta alınacak adam olduğunu düşünür ve o köylüler gibi nice köylüde sırta almaya hazırdır bu anlayışıda yıkmamız gereklidir ve elzemdir. karşılıklı olarak saygıyı koruduğumuz sürece sizin örgütlenmemizin işe yaramayacağını düşünmenizle benim sizin durduğunuz yerde tek başına durmanızın işe yaramayacağını düşünmem iki taraf içinde sorun değil diye düşünüyorum(bu cümleden de ne yani doğru bildiklerimden vazmı geçeyim yanlız kalmamak için yanlışlara mı gideyim sonucunu çıkarmayın lütfen ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum) son olarakta adeletsizlik var diye hukuksuzluk mu yapacağız demişsiniz adeletin olmadığı yerde berekette olmaz adelet yok da hukuk var mı bakın işte yılmaz bey işin gerçek hukuğunu bulmuş ve çiftçiye verilmesi gereken desteklemenin verilmediğini verilenin ise bir cömertlik bir ihsanmış gibi kabul edilip alkış bekleyen bir zihniyete karşı yapılan hukuksuzluk legaldir ve doğal bir haktır dönüme verilen 10 lira destek biz o 1 dönümü en az 2 defa işliyoruz bir ekip bir biçiyoruz yaktığımız mazot 50 lira vergisi 35 lira bu şekilde düşünecek olursak 10 yılda 1 alabildiği bir araziden kaçırdığı 50 60 lira vergiyi çalmış bile sayılmaz doğru diyemiyorum ama yanlış demeye de gönlüm razı değil ofas bey [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt