PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 920932" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)</strong></p><p></p><p>Imam osurursa, cemaat sıçar. Doğrudur yada değildir, önemli yok. Bu böyledir. Insanın yaradılışından gelen zaafiyetlerinden kaynaklanır ve binlerce yıldır değiştirilememiştir. </p><p></p><p>Gel gelelim bizim çiftçimiz kanaatkardır. Bazı zümreler, 'sosyal yardımlaşma ve dayanışma'ların kapısını yumruklayarak, 'makarna, bulgur, kömür ve beyaz eşyasını' alır ama bizim çiftçimiz yapmaz. </p><p></p><p>Gerekirse temel ihtiyaçlarından (çocuğunun kursağından, sofradaki ekmeğinden) kısar, yine de el açmaz. </p><p></p><p>Lakin onun da patlama noktasına az kaldı. </p><p></p><p></p><p>***</p><p></p><p></p><p>Umut Abi, 1999 ' da verilen destek şu ankinden kat be kat fazla idi eminim. (Ki 16 milyar dolar denmiş zaten. Bu şu anın parası ile kaba taslak 36-38 milyar lira yapar)</p><p></p><p>Neden mi eminim? </p><p></p><p>- son tarlamızı 2000 yılında aldık. O tarihten sonra arazi alamadık. </p><p>- 2001 krizi bizi zerre etkilemedi, keza o yıl traktör aldık. </p><p>- 2002 tarihe kadar hep genişlemeye çalışırken, o tarihten sonra ayakta kalmaya, 2007 ' den sonra da yok olmamak için çalışmaya başladık. Bildiğin 2. Viyana kuşatması gibidir şu anki hükümetin iş başına gelmesi. </p><p></p><p>Hep derim. Ekonomik durumu anlamanın en kolay yolu, cebine ve çevrene bakmaktır. </p><p></p><p>2001 yılında Şarköy ' ün altına üstüne getirsen, kaçak sigara yada tütün (bildiğin kilo ile satılan tütün) bulamazdın. Çünkü satılan yer yoktu. </p><p></p><p>Şu an Şarköy ' de 4 tane tütün, 2 tane de kaçak sigara satan aleni 'dükkan' var. Seyyahları bilmiyorum ama hepsi birlikte 10 ' u geçer. </p><p></p><p>Parası olan adam, gidip tütün almaz..</p><p></p><p>Parası olan adam gidip kaçak sigara almaz..</p><p></p><p>Birkaç yandaş dışında parası olan adam da kalmadı zaten..</p><p></p><p>***</p><p></p><p>Dün yazılmış bir yazıdan alıntıdır:</p><p></p><p>'Devlet dediysek bu devlet bizler gibilerin devleti değil. Ben kendi adıma işgal altındaki bir sömürgenin yerlisi gibi hissediyorum artık kendimi.</p><p></p><p>Mahkeme, polis, maliye vs topyekün beni yoksullaştırıp, dünya görüşümün hiç uyuşmadığı bir zümreye aktarıyor benden çaldıklarını.</p><p></p><p>Fikrimin sorulmasını geçtim fikrimi ifade etmeme dahi izin verilmiyor.'</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 920932, member: 21067"] [b]Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)[/b] Imam osurursa, cemaat sıçar. Doğrudur yada değildir, önemli yok. Bu böyledir. Insanın yaradılışından gelen zaafiyetlerinden kaynaklanır ve binlerce yıldır değiştirilememiştir. Gel gelelim bizim çiftçimiz kanaatkardır. Bazı zümreler, 'sosyal yardımlaşma ve dayanışma'ların kapısını yumruklayarak, 'makarna, bulgur, kömür ve beyaz eşyasını' alır ama bizim çiftçimiz yapmaz. Gerekirse temel ihtiyaçlarından (çocuğunun kursağından, sofradaki ekmeğinden) kısar, yine de el açmaz. Lakin onun da patlama noktasına az kaldı. *** Umut Abi, 1999 ' da verilen destek şu ankinden kat be kat fazla idi eminim. (Ki 16 milyar dolar denmiş zaten. Bu şu anın parası ile kaba taslak 36-38 milyar lira yapar) Neden mi eminim? - son tarlamızı 2000 yılında aldık. O tarihten sonra arazi alamadık. - 2001 krizi bizi zerre etkilemedi, keza o yıl traktör aldık. - 2002 tarihe kadar hep genişlemeye çalışırken, o tarihten sonra ayakta kalmaya, 2007 ' den sonra da yok olmamak için çalışmaya başladık. Bildiğin 2. Viyana kuşatması gibidir şu anki hükümetin iş başına gelmesi. Hep derim. Ekonomik durumu anlamanın en kolay yolu, cebine ve çevrene bakmaktır. 2001 yılında Şarköy ' ün altına üstüne getirsen, kaçak sigara yada tütün (bildiğin kilo ile satılan tütün) bulamazdın. Çünkü satılan yer yoktu. Şu an Şarköy ' de 4 tane tütün, 2 tane de kaçak sigara satan aleni 'dükkan' var. Seyyahları bilmiyorum ama hepsi birlikte 10 ' u geçer. Parası olan adam, gidip tütün almaz.. Parası olan adam gidip kaçak sigara almaz.. Birkaç yandaş dışında parası olan adam da kalmadı zaten.. *** Dün yazılmış bir yazıdan alıntıdır: 'Devlet dediysek bu devlet bizler gibilerin devleti değil. Ben kendi adıma işgal altındaki bir sömürgenin yerlisi gibi hissediyorum artık kendimi. Mahkeme, polis, maliye vs topyekün beni yoksullaştırıp, dünya görüşümün hiç uyuşmadığı bir zümreye aktarıyor benden çaldıklarını. Fikrimin sorulmasını geçtim fikrimi ifade etmeme dahi izin verilmiyor.' [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt