PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DeHLiZ" data-source="post: 921475" data-attributes="member: 47215"><p><strong>Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Efendim, büyük İskoç teknik direktör-menejer Sir Alex Ferguson ' un çok güzel bir sözü var: 'İstatistik mini etek gibidir, birçok şey gösterir, ama asıl göstermesi gerekeni gizler.' </p><p></p><p>Traktör sayısı arttı amenna, şehirlerde araba sayısı arttı amenna. Evler yapılıyor şehirlerde lüks ve gösterişli, insanlar alıyor bu evleri 5-10 yıllık krediler ile. Alınan kredilerin faizi alınan kredi kadar, %100 faiz geliyor yani üzerine. </p><p></p><p>Sürekli tüketime alıştırılıyor toplum, YENİ ÜRÜN AAAAL YENİ ÜRÜN ALLLL sözleri beynimize işleniyor. İnsanlar eskiden bir araba aldıklarında 10 sene kullanırdı en az o arabayı, arabalar çok değerliydi, araba alırdınız, 2-3 ay sonra aldığınızdan daha değerli olurdu, şimdi ise 2. el olup değeri hayli düşüyor. Siz tüketip yenisini alırken, zenginler daha da zengin oluyor. </p><p></p><p>Size verilen krediler, hibeler sizin için verilmiyor ki, zenginleri daha da zengin etmek için veriliyor. %50 tarım makinesi ya da traktör hibesi sonrası bu ürünlerin fiyatı arttı, bir de kredi veriliyor insanlarda da şöyle bir düşünce oluşuyor ' Amaan hem %50 ' siz bizden çıkmıyor, hem de taksitle ne olacak ki' yahu taksitle de, bunun dosya masrafı var 0 faiz bile olsa, sonra sen banka kredisi ile alacağın için başka masrafları da var, adam sana bunu bu sebeple az indirimli satıyor. Oysa hibesiz ve taksitsiz peşin para ile almaya kalktığında bayağı bir indirim yapıyorlar. Ama sen 3 senede bir arabanı değiştirirsen, traktörün hala işini görürken 'nasılsa taksitle' diye düşünüp hem gereksiz büyüklükte bir motora sahip, hem de çok pahalı bir traktör alırsan kendini fakirleştirip traktör üreticisini-bayisini zengin etmekten başka bir şey yapmazsın. </p><p></p><p>Çiftçiye mazot desteği denilmiş, çok destek olmak istiyorlarsa mazotu vergisiz versinler. Ama o zaman da sadaka verir gibi 'Bakın biz size mazot desteği veriyoruz' diyemezler. 12 senedir iktidarda AKP var ama ondan önce de destekler vardı, yine aynı politikalar 'Devlet size destek oluyor' sözleri vardı. </p><p></p><p>Ben uslanmaz bir muhalifim arkadaş! Kim gelirse gelsin, bu değişmez. Ben parti tutmam, ama olur da bir parti tutarsam, yanlışı o da yapsa yine muhalif olurum. Ben doğrunun yanındayım, o yüzden şu anda yanlışı yapan AKP olduğundan da ona muhalifim. Bu parti vs. olayı değil yani anlayacağınız, politikacıların genel bir yalan söyleme ve halkı aciz gösterip, kendilerini kahraman gösterme hastalığıdır! </p><p></p><p>Sosyal devlet, halkına sadaka dağıtır gibi destek dağıtan devlet değildir, sosyal devlet görevi olan şeyleri yaparken 'Biz bunları yaptık' diye böbürlenen devlet de değildir. Yapılanlar zaten onların vazifesidir. Yol yapılması onların vazifesidir, hastane yapılması onların vazifesidir, halka ucuz gıda sağlamak onların vazifesidir. O yüzden kimse 'Şu kadar destek verildi, bu verildi, iyiler' demesin. </p><p></p><p>12 sene önce ne kadar kazanıyordunuz, şimdi ne kadar kazanıyorsunuz onu bir koyun önünüze, ondan sonra ortaya çıkar zaten bu destekler iyi mi kötü mü diye! Bırakın desteği, asıl hak olan çiftçiye az vergili ya da vergisiz mazotun sağlanmasını almak için mücadele edelim. </p><p></p><p>Adam yatına ABD bayrağı çekip vergisiz mazot koyuyor yatına-gemisine, ihracat yapıyorum ayağına (Aslında yapmıyor) fabrikasında bedava elektrik kullanıyor, devletten bedava arazi alıyor, sonra 'Biz çiftçiye mazot desteği veriyor' he canım çok destek oldunuz gerçekten!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DeHLiZ, post: 921475, member: 47215"] [b]Ynt: Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)[/b] Efendim, büyük İskoç teknik direktör-menejer Sir Alex Ferguson ' un çok güzel bir sözü var: 'İstatistik mini etek gibidir, birçok şey gösterir, ama asıl göstermesi gerekeni gizler.' Traktör sayısı arttı amenna, şehirlerde araba sayısı arttı amenna. Evler yapılıyor şehirlerde lüks ve gösterişli, insanlar alıyor bu evleri 5-10 yıllık krediler ile. Alınan kredilerin faizi alınan kredi kadar, %100 faiz geliyor yani üzerine. Sürekli tüketime alıştırılıyor toplum, YENİ ÜRÜN AAAAL YENİ ÜRÜN ALLLL sözleri beynimize işleniyor. İnsanlar eskiden bir araba aldıklarında 10 sene kullanırdı en az o arabayı, arabalar çok değerliydi, araba alırdınız, 2-3 ay sonra aldığınızdan daha değerli olurdu, şimdi ise 2. el olup değeri hayli düşüyor. Siz tüketip yenisini alırken, zenginler daha da zengin oluyor. Size verilen krediler, hibeler sizin için verilmiyor ki, zenginleri daha da zengin etmek için veriliyor. %50 tarım makinesi ya da traktör hibesi sonrası bu ürünlerin fiyatı arttı, bir de kredi veriliyor insanlarda da şöyle bir düşünce oluşuyor ' Amaan hem %50 ' siz bizden çıkmıyor, hem de taksitle ne olacak ki' yahu taksitle de, bunun dosya masrafı var 0 faiz bile olsa, sonra sen banka kredisi ile alacağın için başka masrafları da var, adam sana bunu bu sebeple az indirimli satıyor. Oysa hibesiz ve taksitsiz peşin para ile almaya kalktığında bayağı bir indirim yapıyorlar. Ama sen 3 senede bir arabanı değiştirirsen, traktörün hala işini görürken 'nasılsa taksitle' diye düşünüp hem gereksiz büyüklükte bir motora sahip, hem de çok pahalı bir traktör alırsan kendini fakirleştirip traktör üreticisini-bayisini zengin etmekten başka bir şey yapmazsın. Çiftçiye mazot desteği denilmiş, çok destek olmak istiyorlarsa mazotu vergisiz versinler. Ama o zaman da sadaka verir gibi 'Bakın biz size mazot desteği veriyoruz' diyemezler. 12 senedir iktidarda AKP var ama ondan önce de destekler vardı, yine aynı politikalar 'Devlet size destek oluyor' sözleri vardı. Ben uslanmaz bir muhalifim arkadaş! Kim gelirse gelsin, bu değişmez. Ben parti tutmam, ama olur da bir parti tutarsam, yanlışı o da yapsa yine muhalif olurum. Ben doğrunun yanındayım, o yüzden şu anda yanlışı yapan AKP olduğundan da ona muhalifim. Bu parti vs. olayı değil yani anlayacağınız, politikacıların genel bir yalan söyleme ve halkı aciz gösterip, kendilerini kahraman gösterme hastalığıdır! Sosyal devlet, halkına sadaka dağıtır gibi destek dağıtan devlet değildir, sosyal devlet görevi olan şeyleri yaparken 'Biz bunları yaptık' diye böbürlenen devlet de değildir. Yapılanlar zaten onların vazifesidir. Yol yapılması onların vazifesidir, hastane yapılması onların vazifesidir, halka ucuz gıda sağlamak onların vazifesidir. O yüzden kimse 'Şu kadar destek verildi, bu verildi, iyiler' demesin. 12 sene önce ne kadar kazanıyordunuz, şimdi ne kadar kazanıyorsunuz onu bir koyun önünüze, ondan sonra ortaya çıkar zaten bu destekler iyi mi kötü mü diye! Bırakın desteği, asıl hak olan çiftçiye az vergili ya da vergisiz mazotun sağlanmasını almak için mücadele edelim. Adam yatına ABD bayrağı çekip vergisiz mazot koyuyor yatına-gemisine, ihracat yapıyorum ayağına (Aslında yapmıyor) fabrikasında bedava elektrik kullanıyor, devletten bedava arazi alıyor, sonra 'Biz çiftçiye mazot desteği veriyor' he canım çok destek oldunuz gerçekten! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Destekleniyor muyuz? Köstekleniyor muyuz? (Tarımsal Destek İlizyonu)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt