PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 718510" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Araçlarda ARS sistemi var , bu sistemi anlatırken hoca (Seminere giden oto tamircisi arkadaşıma) çiftçi boşa dönen patinajda kalan tekerleğe frenle müdahele eder işte onun gibi patinajda kalan tekerleğe müdehale diye örnek vermiş , öyle yada böyle bende 30 yıldır traktör kullanıyorum. Sorun güvenlik sorunu, yük traktörün kapasitesini aşmış ise iki teker ileri dönmüş tek teker geri dönmüş, iki teker kiltli aynı dönmüş , traktör devrilmiş yan yatmış fark etmez artık romork seni ezer çiğner geçer kaldırır atar, artık konturol romorktadır, dengeyi bozmak için romorkun ön tekeri bir çukura yada tümseğe gelmesi yeterli kiltlide olsa bozar, o anda traktörün dengesini inişlerde risk alınmaz. Siz yıllarca aynı yolda aynı yük ile çalışmışınızdır ormanda , üç aşağı beş yukarı bilirsiniz neyin ne olacağını .</p><p>Ama traktörün kapasitesini yolun yükün durumunu bilmeyen biri kilide güvenipte işin sonunda kaza bela yaparsa, benim sıkıntım burada . Çıkışta sorun yok, çekemezse durursun koyarsın tekere taşı takozu, ama inerken yük seni aşarsa dönüşün yok , şakası olmaz bunun, canın ile malın ile ödersin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 718510, member: 25443"] [b]Ynt: difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?[/b] Araçlarda ARS sistemi var , bu sistemi anlatırken hoca (Seminere giden oto tamircisi arkadaşıma) çiftçi boşa dönen patinajda kalan tekerleğe frenle müdahele eder işte onun gibi patinajda kalan tekerleğe müdehale diye örnek vermiş , öyle yada böyle bende 30 yıldır traktör kullanıyorum. Sorun güvenlik sorunu, yük traktörün kapasitesini aşmış ise iki teker ileri dönmüş tek teker geri dönmüş, iki teker kiltli aynı dönmüş , traktör devrilmiş yan yatmış fark etmez artık romork seni ezer çiğner geçer kaldırır atar, artık konturol romorktadır, dengeyi bozmak için romorkun ön tekeri bir çukura yada tümseğe gelmesi yeterli kiltlide olsa bozar, o anda traktörün dengesini inişlerde risk alınmaz. Siz yıllarca aynı yolda aynı yük ile çalışmışınızdır ormanda , üç aşağı beş yukarı bilirsiniz neyin ne olacağını . Ama traktörün kapasitesini yolun yükün durumunu bilmeyen biri kilide güvenipte işin sonunda kaza bela yaparsa, benim sıkıntım burada . Çıkışta sorun yok, çekemezse durursun koyarsın tekere taşı takozu, ama inerken yük seni aşarsa dönüşün yok , şakası olmaz bunun, canın ile malın ile ödersin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt