PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
DİPPATLATAN KULLANIMININ GÖZLE GÖRÜLÜR FARKLARI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 865275" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: DİPPATLATAN KULLANIMININ GÖZLE GÖRÜLÜR FARKLARI</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Emre doğru cevabı vermiş aslında. </p><p></p><p>Bolca pim ve sabır. İkisi oldugunda sonuc çok iyi. </p><p></p><p>Hatta su an icar ile aldığım bir tarla var. Taş çok. Pulluk ile üstten bir devireyim istedim. Daha ilk çiziyi atarken baba bir kayaya fena çarptım. İlk kulağın anası ortadan ikiye bölündü. </p><p></p><p>300 lira masraf. </p><p></p><p>Baktım olmayacak, 7 ' liyi taktım. 30 tane kadar da (pim yerine kullandığım 14 ' luk İnsaat demirinden yaptıgım) pimi yanıma aldım. Dikkatlice bitirdim yeri. </p><p></p><p>7 ' linin açabileceği en büyük masraf pim kesmek. Dipkazanlar bu acıdan biraz daha tehlikeli. Herhangi bir sigorta olmadigindan çeki tertibati yada ekipmana zarar verebiliyorsun. </p><p>Pulluk da keza öyle. Otomatik yada yaylı pulluk kullanmıyorsan ekipmana zarar verme ihtimalin büyük. </p><p></p><p>Kısaca taşlı arazi için en mantıklı derin işleme metodu (dipkazanin yerini tutmasa da) 7 ' li. </p><p></p><p>Özellikle bacak iptali ile 3 ' lu yada 5 ' liye çevirince çok güzel oluyor.</p><p></p><p>Ayak yamultma ve kırma gibi durumlar pim olarak çelik civata kullanan yada ekipman toprakta iken dönüş yapanlarda daha çok karşılaşılıyor. </p><p></p><p>Her ekipmanda oldugu gibi bunda da olabildiğince düz gitmek gerekli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 865275, member: 21067"] [b]Ynt: DİPPATLATAN KULLANIMININ GÖZLE GÖRÜLÜR FARKLARI[/b] Emre doğru cevabı vermiş aslında. Bolca pim ve sabır. İkisi oldugunda sonuc çok iyi. Hatta su an icar ile aldığım bir tarla var. Taş çok. Pulluk ile üstten bir devireyim istedim. Daha ilk çiziyi atarken baba bir kayaya fena çarptım. İlk kulağın anası ortadan ikiye bölündü. 300 lira masraf. Baktım olmayacak, 7 ' liyi taktım. 30 tane kadar da (pim yerine kullandığım 14 ' luk İnsaat demirinden yaptıgım) pimi yanıma aldım. Dikkatlice bitirdim yeri. 7 ' linin açabileceği en büyük masraf pim kesmek. Dipkazanlar bu acıdan biraz daha tehlikeli. Herhangi bir sigorta olmadigindan çeki tertibati yada ekipmana zarar verebiliyorsun. Pulluk da keza öyle. Otomatik yada yaylı pulluk kullanmıyorsan ekipmana zarar verme ihtimalin büyük. Kısaca taşlı arazi için en mantıklı derin işleme metodu (dipkazanin yerini tutmasa da) 7 ' li. Özellikle bacak iptali ile 3 ' lu yada 5 ' liye çevirince çok güzel oluyor. Ayak yamultma ve kırma gibi durumlar pim olarak çelik civata kullanan yada ekipman toprakta iken dönüş yapanlarda daha çok karşılaşılıyor. Her ekipmanda oldugu gibi bunda da olabildiğince düz gitmek gerekli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
DİPPATLATAN KULLANIMININ GÖZLE GÖRÜLÜR FARKLARI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt