PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="drfatih" data-source="post: 1073527" data-attributes="member: 61082"><p><strong><em>Toprağa gönül vermiş değerli arkadaşlar hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>Başlıkta ta belirttiğim gibi 7 yıllık doktorluk mesleğime son süreçlerden dolayı noktalı virgül koydum.Bundan sonraki hayatımda da tarım ve hayvancılıkla devam etmek istiyorum.yaklaşık 2 senedir bu forma üyeyim ve ilk başlarda hobi olarak konuları takip ediyorum.Bu platform vesilesi ile yüz yüze tanışmasam da gıyabında çok arkadaşları tanımış oldum.Ülkenin her yerinden doğusundan batısında güneyinden kuzeyinden herkesi az da olsa tanımış oldum.Aksaray dan [MENTION=7144]haci[/MENTION]memet, Çanakkale den [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış Bey, Erzurum dan Yusuf Bey Eskişehir den @Görkem aklıma gelen bazı arkadaşların isimleri.Sizlerin sayesinde bilmediğim çok şey öğrendim. ve öğrenmeye de devam ediyorum.Buralarda bundan sonra daha çok vakit geçireceğe benziyorum.</em></strong></p><p><strong><em>Asıl Konuma gelmek gerekirse,sizlerden fikir almak, nasıl olacağı konusunda değerli görüşlerinizi sormak.</em></strong></p><p><strong><em>Öncelikli olarak Kırşehir de ikamet ediyorum.Ailem köyde tarım ağırlıklı olmak üzere tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.Çocukluğumdan beri tarımın içinde büyüdüm.Yıllık yaklaşık 600 dönüm yer ekiyoruz bunun 80-90 dönümü sulu olmak üzere.Bundan sonra da aslıma toprağa ve hayvancılığa dönmek istiyorum ancak kafam da çok fazla çözülmesi gereken problemler var. Sizlerinde değerli görüşlerinize başvurmak istedim buradan.Madde madde belirteyim aşağıya:</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>1-Yeterli miktarda tarım alanı ekiyoruz ve hayvancılık gibi bir düşüncem var.Süt hayvancılığı ile başlamak istiyorum.</em></strong></p><p><strong><em>2-Ülkenin son dönem yaşamış olduğu sosyal ve ekonomik problemler daha da büyürse (öyle de görünüyor) yaza yatırım yapmak doğru bir karar mıdır?</em></strong></p><p><strong><em>3-Yapacağım yatırım 10-15 gebe düve başlamak istiyorum.50-60 bin civarında öz kaynak geri kalan kısmı ise kredilerle yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu?</em></strong></p><p><strong><em>4-Yapacağım mandıra mevcut ahırın revizyonu ile başlamayı düşünüyorum ilk başta riski düşük, maliyeti daha az olacak diye düşünüyorum.Uygun mudur?</em></strong></p><p><strong><em>5-Simental ırkı ile başlamayı düşünüyorum.Hataları daha iyi tolere eden bir ırk olması münasebeti ile?</em></strong></p><p><strong><em>6-İşçilik ve hayvan bakımlarını bizzat kendim ve babam ile yapmayı düşünüyorum ilk etapta.İşçilik maliyetini düşürüp daha dikkatli takip edebilmek açısından.</em></strong></p><p><strong><em>7-En son olarak ta şu süreçte böyle bir işe girmek ne kadar mantıklı olur?</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>Fuzuliden bir parça ile de bitirmek istiyorum söyleyeceklerimi,</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>Cümle alemin rızkını veren vardır</em></strong></p><p><strong><em>Yaptığın hatayı görmüyor sanma</em></strong></p><p><strong><em>Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır</em></strong></p><p><strong><em>Mal-ı emlakım var deyu güvenme</em></strong></p><p><strong><em>Arkam var deyu dayanma</em></strong></p><p><strong><em>Sırt üstü insanı yere varan vardır</em></strong></p><p><strong><em>Beyhude gamlanma divane gönül</em></strong></p><p><strong><em>Cümle alemin rızkını veren vardır</em></strong></p><p><strong><em>Derdime vakıf değil canan</em></strong></p><p><strong><em>Beni handan bilir</em></strong></p><p><strong><em>Hakkı vardır şad olanlar</em></strong></p><p><strong><em>Herkesi şadan bilir</em></strong></p><p><strong><em>Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil</em></strong></p><p><strong><em>Çektiğim alamı bir ben birde Allahım bilir</em></strong></p><p><strong><em>Fuzuli </em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Saygı ve bereketli kazanç temennisi ile</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="drfatih, post: 1073527, member: 61082"] [B][I]Toprağa gönül vermiş değerli arkadaşlar hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Başlıkta ta belirttiğim gibi 7 yıllık doktorluk mesleğime son süreçlerden dolayı noktalı virgül koydum.Bundan sonraki hayatımda da tarım ve hayvancılıkla devam etmek istiyorum.yaklaşık 2 senedir bu forma üyeyim ve ilk başlarda hobi olarak konuları takip ediyorum.Bu platform vesilesi ile yüz yüze tanışmasam da gıyabında çok arkadaşları tanımış oldum.Ülkenin her yerinden doğusundan batısında güneyinden kuzeyinden herkesi az da olsa tanımış oldum.Aksaray dan [MENTION=7144]haci[/MENTION]memet, Çanakkale den [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] Barış Bey, Erzurum dan Yusuf Bey Eskişehir den @Görkem aklıma gelen bazı arkadaşların isimleri.Sizlerin sayesinde bilmediğim çok şey öğrendim. ve öğrenmeye de devam ediyorum.Buralarda bundan sonra daha çok vakit geçireceğe benziyorum. Asıl Konuma gelmek gerekirse,sizlerden fikir almak, nasıl olacağı konusunda değerli görüşlerinizi sormak. Öncelikli olarak Kırşehir de ikamet ediyorum.Ailem köyde tarım ağırlıklı olmak üzere tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.Çocukluğumdan beri tarımın içinde büyüdüm.Yıllık yaklaşık 600 dönüm yer ekiyoruz bunun 80-90 dönümü sulu olmak üzere.Bundan sonra da aslıma toprağa ve hayvancılığa dönmek istiyorum ancak kafam da çok fazla çözülmesi gereken problemler var. Sizlerinde değerli görüşlerinize başvurmak istedim buradan.Madde madde belirteyim aşağıya: 1-Yeterli miktarda tarım alanı ekiyoruz ve hayvancılık gibi bir düşüncem var.Süt hayvancılığı ile başlamak istiyorum. 2-Ülkenin son dönem yaşamış olduğu sosyal ve ekonomik problemler daha da büyürse (öyle de görünüyor) yaza yatırım yapmak doğru bir karar mıdır? 3-Yapacağım yatırım 10-15 gebe düve başlamak istiyorum.50-60 bin civarında öz kaynak geri kalan kısmı ise kredilerle yapmayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu? 4-Yapacağım mandıra mevcut ahırın revizyonu ile başlamayı düşünüyorum ilk başta riski düşük, maliyeti daha az olacak diye düşünüyorum.Uygun mudur? 5-Simental ırkı ile başlamayı düşünüyorum.Hataları daha iyi tolere eden bir ırk olması münasebeti ile? 6-İşçilik ve hayvan bakımlarını bizzat kendim ve babam ile yapmayı düşünüyorum ilk etapta.İşçilik maliyetini düşürüp daha dikkatli takip edebilmek açısından. 7-En son olarak ta şu süreçte böyle bir işe girmek ne kadar mantıklı olur? Fuzuliden bir parça ile de bitirmek istiyorum söyleyeceklerimi, Cümle alemin rızkını veren vardır Yaptığın hatayı görmüyor sanma Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır Mal-ı emlakım var deyu güvenme Arkam var deyu dayanma Sırt üstü insanı yere varan vardır Beyhude gamlanma divane gönül Cümle alemin rızkını veren vardır Derdime vakıf değil canan Beni handan bilir Hakkı vardır şad olanlar Herkesi şadan bilir Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil Çektiğim alamı bir ben birde Allahım bilir Fuzuli Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Saygı ve bereketli kazanç temennisi ile [/I][/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt