PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1073621" data-attributes="member: 48547"><p>Niye bu kadar büyük düşünüyorsunuz? </p><p></p><p>5-10 hayvanla başlanılamaz mı? </p><p></p><p>Bence söylediğiniz sayılar başlangıç için riskli. Hem maliyet hem de zorluk açısından. </p><p></p><p>Anladığım kadarı ile işin maddi yönünden çok sevdiği için bu işe yönelmiş. Eğer seviyorsa ve araştırıp kendisini geliştiriyorsa işinde başarılı olur. 10 hayvanla başlayıp zamanla isterse büyütebilir. </p><p></p><p>Bana da aynı şeyi söylüyorlar. Yapacaksan 100-200 başlık yapacaksın diyorlar. Yahu ben fabrika gibi bir yapıdan hoşlanmıyorum diyorum. İstersem ileride büyütürüm diyorum. Ben tek tek ilgilenebileceğim, gelişimlerini izleyebileceğim, üretim yapacağım bir sistem düşünüyorum. Bunu da düşündüm en fazla 15-20 inek ile başa çıkabilirim. Fazlası benim için keyiflikten çıkıp artık fabrika gibi işleyen, zorunlu yapılacak işler kısmına girecek. </p><p></p><p>Yani demek istediğim kişi kendisi için 10 hayvanı ve 10 hayvanın getirisini yeterli görüyor olabilir. 50-100 taneyle tamamen ticari kaygıymış gibi geliyor. Batanların bir çoğu bu sebeple battı. Sıfır tecrübe ile koskoca ahırlar kurdu, yüzlerce besi danası aldı ve 2 seneye kalmadan battı.</p><p></p><p>Küçük başlanırsa başarılı olunamaz gibi bir algı var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1073621, member: 48547"] Niye bu kadar büyük düşünüyorsunuz? 5-10 hayvanla başlanılamaz mı? Bence söylediğiniz sayılar başlangıç için riskli. Hem maliyet hem de zorluk açısından. Anladığım kadarı ile işin maddi yönünden çok sevdiği için bu işe yönelmiş. Eğer seviyorsa ve araştırıp kendisini geliştiriyorsa işinde başarılı olur. 10 hayvanla başlayıp zamanla isterse büyütebilir. Bana da aynı şeyi söylüyorlar. Yapacaksan 100-200 başlık yapacaksın diyorlar. Yahu ben fabrika gibi bir yapıdan hoşlanmıyorum diyorum. İstersem ileride büyütürüm diyorum. Ben tek tek ilgilenebileceğim, gelişimlerini izleyebileceğim, üretim yapacağım bir sistem düşünüyorum. Bunu da düşündüm en fazla 15-20 inek ile başa çıkabilirim. Fazlası benim için keyiflikten çıkıp artık fabrika gibi işleyen, zorunlu yapılacak işler kısmına girecek. Yani demek istediğim kişi kendisi için 10 hayvanı ve 10 hayvanın getirisini yeterli görüyor olabilir. 50-100 taneyle tamamen ticari kaygıymış gibi geliyor. Batanların bir çoğu bu sebeple battı. Sıfır tecrübe ile koskoca ahırlar kurdu, yüzlerce besi danası aldı ve 2 seneye kalmadan battı. Küçük başlanırsa başarılı olunamaz gibi bir algı var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt