PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="essess" data-source="post: 1075175" data-attributes="member: 58696"><p>Ben kendimi bildim bileli hayvanlar in içindeyim. Jeoloji mühendisiyim , su an çiftçilik yapıyorum. Size nacizaneTavsiyem; </p><p> 10 hayvandan fazla başlamayın</p><p> Paranızı gerek olmadıkça su ortamda betona gömmeyin.</p><p> Her ırkın artıları ve eksileri vardır. </p><p> Melez ırklar daha toleranslı.</p><p> Biz su an yaklasik50 sağmal bakıyoruz , alaca , simental ve montbeliard. </p><p> Alaca iyi bakımla para kazandırır. Montbeliard ise yemden daha iyi yararlanır. Ayni ortamda ayni yemi yiyen montbeliard dana ve düve ler alaca dan daha iyi gelişim gösterir. Alacayi hassas ve dengeli beslemek gerekir. Kendi ürettiğiniz slaj , yonca , arpa , yulaf v.s . İle melez irk tavsiye ederim. İnekler bana su an para bırakıyor lakin inekler için ektiğim 150 dekar da pancar veya dane lik mısırla ben buna yakin para zaten kazanırım. Neden yapıyorsunuz derseniz elimizdeki inekler 60 yıllık bir geçmişe sahip ve bizim ortamımıza alışmış hayvanlar. Bunları satıp seneye tekrar başlasam ve yurt dışından 50 inek getirsem ortama uyumsuz olduğu için ya buzağı atar ya hastalanır. En az 5 yılımı götürür. Kıssadan hisse ineklerin kapatma düğmesi yok , çiftçilik hayvancılığın yaninda çocuk oyuncağı. Saygılarımla nacizane fikirlerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="essess, post: 1075175, member: 58696"] Ben kendimi bildim bileli hayvanlar in içindeyim. Jeoloji mühendisiyim , su an çiftçilik yapıyorum. Size nacizaneTavsiyem; 10 hayvandan fazla başlamayın Paranızı gerek olmadıkça su ortamda betona gömmeyin. Her ırkın artıları ve eksileri vardır. Melez ırklar daha toleranslı. Biz su an yaklasik50 sağmal bakıyoruz , alaca , simental ve montbeliard. Alaca iyi bakımla para kazandırır. Montbeliard ise yemden daha iyi yararlanır. Ayni ortamda ayni yemi yiyen montbeliard dana ve düve ler alaca dan daha iyi gelişim gösterir. Alacayi hassas ve dengeli beslemek gerekir. Kendi ürettiğiniz slaj , yonca , arpa , yulaf v.s . İle melez irk tavsiye ederim. İnekler bana su an para bırakıyor lakin inekler için ektiğim 150 dekar da pancar veya dane lik mısırla ben buna yakin para zaten kazanırım. Neden yapıyorsunuz derseniz elimizdeki inekler 60 yıllık bir geçmişe sahip ve bizim ortamımıza alışmış hayvanlar. Bunları satıp seneye tekrar başlasam ve yurt dışından 50 inek getirsem ortama uyumsuz olduğu için ya buzağı atar ya hastalanır. En az 5 yılımı götürür. Kıssadan hisse ineklerin kapatma düğmesi yok , çiftçilik hayvancılığın yaninda çocuk oyuncağı. Saygılarımla nacizane fikirlerim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Doktorluktan Tarım ve HAyvancılığa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt