PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
don kestikten sonra buğdayların hali
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 836623" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: don kestikten sonra buğdayların hali</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Kubilay ' a aynen katılıyorum. Aminoasit de onarımı hızlandırır. Nasıl ki bir hastalık durumunda dengeli beslenme ve protein takviyesi iyileşmemizi hızlandırıyorsa, bitkilerde de aynısı geçerli. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Her ürünün üretilme sebebi ve ihtiyacı farklıdır. Biri diğerinin işini görseydi, ikisinden birisi üretilmezdi. </p><p></p><p>Gübrede de durum aynıdır. Şu an azotlu gübreler 4 ana formatta üretilirler ve herbirinin kullanım yeri, zamanı ve miktarı farklıdır. Asla kullanmam dediğin 26 ' lık cAN (Calsium Amonyum Nitrat) gübresi, bol yağış alan bölgelerde, buğdayın taneyi beslemesi için gerekli olan azotu, çiçek dönemine kadar toprakta muhafaza edebilmesi için kullanılır. İçerisinde üreye göre yarı miktarda azot olduğu ve bu azotun kalsiyum tarafından tutularak salınımı engellendiği için düzenli ve dengeli bir besleme yapar ama özel amaçlı olduğu için azot birim maliyeti daha yüksektir. </p><p></p><p>Üre bu gübrelerin içerisinde azotu oranı en çok, ama etki süresi en geç olanıdır. Nedeni ise bünyesindeki üre formatındaki azotun bitkiler tarafından doğrudan kullanılamamasıdır. Üre, bakteriler tarafından, bitkilerin doğrudan alabildiği (NH4) amonyum ve (NO3) nitrat formatına dönüştürülmeden yarayışlı olmaz. Bu formatlara dönüşümü de zaman aldığı için üst gübre olarak sadece ilk gübrelemede üre kullanılır. </p><p></p><p>Bu şekilde 2. Ve 3. gübrelemede neden Üre ' nin kullanılmadığını da anlamışsındır. </p><p></p><p>Bitkilerin soğuğa dayanıklılığını arttırmak istiyorsan, kullanman gereken gübreler azot yerine fosfor ve potasyumlu gübrelerdir. </p><p></p><p>Ayrıntılı bilgi için:</p><p><a href="http://www.toros.com.tr/" target="_blank">http://www.toros.com.tr/</a>ÇiftçiDostu/ÇiftçiBültenleri/Sayı6Gübre,BitkilerdeDayanıklılıkKazandırır.aspx</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 836623, member: 21067"] [b]Ynt: don kestikten sonra buğdayların hali[/b] Kubilay ' a aynen katılıyorum. Aminoasit de onarımı hızlandırır. Nasıl ki bir hastalık durumunda dengeli beslenme ve protein takviyesi iyileşmemizi hızlandırıyorsa, bitkilerde de aynısı geçerli. Her ürünün üretilme sebebi ve ihtiyacı farklıdır. Biri diğerinin işini görseydi, ikisinden birisi üretilmezdi. Gübrede de durum aynıdır. Şu an azotlu gübreler 4 ana formatta üretilirler ve herbirinin kullanım yeri, zamanı ve miktarı farklıdır. Asla kullanmam dediğin 26 ' lık cAN (Calsium Amonyum Nitrat) gübresi, bol yağış alan bölgelerde, buğdayın taneyi beslemesi için gerekli olan azotu, çiçek dönemine kadar toprakta muhafaza edebilmesi için kullanılır. İçerisinde üreye göre yarı miktarda azot olduğu ve bu azotun kalsiyum tarafından tutularak salınımı engellendiği için düzenli ve dengeli bir besleme yapar ama özel amaçlı olduğu için azot birim maliyeti daha yüksektir. Üre bu gübrelerin içerisinde azotu oranı en çok, ama etki süresi en geç olanıdır. Nedeni ise bünyesindeki üre formatındaki azotun bitkiler tarafından doğrudan kullanılamamasıdır. Üre, bakteriler tarafından, bitkilerin doğrudan alabildiği (NH4) amonyum ve (NO3) nitrat formatına dönüştürülmeden yarayışlı olmaz. Bu formatlara dönüşümü de zaman aldığı için üst gübre olarak sadece ilk gübrelemede üre kullanılır. Bu şekilde 2. Ve 3. gübrelemede neden Üre ' nin kullanılmadığını da anlamışsındır. Bitkilerin soğuğa dayanıklılığını arttırmak istiyorsan, kullanman gereken gübreler azot yerine fosfor ve potasyumlu gübrelerdir. Ayrıntılı bilgi için: [url=http://www.toros.com.tr/]http://www.toros.com.tr/[/url]ÇiftçiDostu/ÇiftçiBültenleri/Sayı6Gübre,BitkilerdeDayanıklılıkKazandırır.aspx [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
don kestikten sonra buğdayların hali
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt