PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Donda Gübre (üre) Kullanımı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 1011077" data-attributes="member: 21067"><p>Herkes kayıba odaklanmış. Sadece 2 şey söyleyeceğim. </p><p></p><p>1-) 5 derecede, 15 dereceden daha az azot kaybı olur. Yani aynı şartlarda soğuk, kayıp açısından avantajlıdır. Her iki sıcaklıkta da ürenin dönüşümü için zamana ihtiyaç duyulacak. Bu bilgi "bilimseldir"</p><p></p><p>2-) iki seçenekten birini tercih etmek zorundasınız:</p><p></p><p>- "donda gübre mi atılır arkadaşım, kayıp olur" diyerek gübre atmamak. </p><p>Sonuç: geç kalır, bitki hızlı gelişim evresine girdiğinde, siz yeni azot atarsınız. azot noksanlığı sonucunda kardeşlenmede düşüş ve gelişim geriliği. Az ya da çok verimde kayıp. (%5 olsa 30 kg buğday demek bu, ki kayıp daha fazla olabilir)</p><p></p><p>- "uygun ilk fırsatta don-mon dinlemeyip gübre atılır arkadaşım" diyerek uygulama yapmak. </p><p>Sonuç: azotta (iklime bağlı) bir miktar kayıp. Karşılığında bitkinin tam ihtiyacı olan azotu, tam zamanında vermek. Stres yaşatmamak . Doğal olarak kardeşlenme ve gelişimde, hali ile "verimde" artış. Hatta kurak senelerde tüm mahsülü kurtarabilir bu hareket. Çok çok 5-10 liralık (10 kg buğday parası kadar) azot kaybı ile. </p><p></p><p>Kaybolan azotu en yakın bayiden alabilirsiniz. </p><p></p><p>Zamanı para ile satın alamazsınız. </p><p></p><p>Bu söylediğim de "mantıklı"dır. </p><p></p><p>Not: aylak değilim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 1011077, member: 21067"] Herkes kayıba odaklanmış. Sadece 2 şey söyleyeceğim. 1-) 5 derecede, 15 dereceden daha az azot kaybı olur. Yani aynı şartlarda soğuk, kayıp açısından avantajlıdır. Her iki sıcaklıkta da ürenin dönüşümü için zamana ihtiyaç duyulacak. Bu bilgi "bilimseldir" 2-) iki seçenekten birini tercih etmek zorundasınız: - "donda gübre mi atılır arkadaşım, kayıp olur" diyerek gübre atmamak. Sonuç: geç kalır, bitki hızlı gelişim evresine girdiğinde, siz yeni azot atarsınız. azot noksanlığı sonucunda kardeşlenmede düşüş ve gelişim geriliği. Az ya da çok verimde kayıp. (%5 olsa 30 kg buğday demek bu, ki kayıp daha fazla olabilir) - "uygun ilk fırsatta don-mon dinlemeyip gübre atılır arkadaşım" diyerek uygulama yapmak. Sonuç: azotta (iklime bağlı) bir miktar kayıp. Karşılığında bitkinin tam ihtiyacı olan azotu, tam zamanında vermek. Stres yaşatmamak . Doğal olarak kardeşlenme ve gelişimde, hali ile "verimde" artış. Hatta kurak senelerde tüm mahsülü kurtarabilir bu hareket. Çok çok 5-10 liralık (10 kg buğday parası kadar) azot kaybı ile. Kaybolan azotu en yakın bayiden alabilirsiniz. Zamanı para ile satın alamazsınız. Bu söylediğim de "mantıklı"dır. Not: aylak değilim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Donda Gübre (üre) Kullanımı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt