PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DuSTeRo" data-source="post: 989580" data-attributes="member: 51323"><p><strong>Ynt: DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Berkay kardeşim yarana biri tuzmu bastı ? nedir bu celalet nedir bu hiddet ? Senden başka bu yorumu garipseyen olmadı aksine destekleyen oldu. Bu çıkışın beni şaşırttığını bilmeni isterim. En çokta son cümlene alındım..</p><p></p><p>Sadede gelirsek 5500 m2 lik bir alan 5 dekar kabul edilirse %10 luk bir fark olur 630 kg gelen bir buğday otomatik olarak 700 kg olur daha fazla verimde daha fazla fark olur bu rakam bir örnektir. Küçük parsellerdende ortalamanın çok üstünde verim çıktığı çok aşikar bilinen bir gerçek. Eğer böyle bir yorum yapma gereği duymasam geçen sene kanola ' dan 550 kg aldım diye forumda bas bas bağrırdım ama tek başına 5 dekarlık bir parsel hiçbir emsal taşımadığı için 150 dekarın ortalaması olan 380 kg ' ı belirttim. Bu 5 dekarlık alan icar ve zemini düz fields area ile ölçüm yaptığımda 4800 m2 çıkıyor kaldıki 4800 den hesaplarsam 550 kg ' ımıda geçiyor üstelikte sahte tohumdan. Peki bunu forumda yaygara yapmaya gerek varmı ? Bence yok. Bir emsal taşırmı ? Hayır taşımaz. Foruma katkı sağlarmı ? Hayır. Ben burda kimseyi yalancılıkla suçlamadım önce ithamlarına dikkat et.. Büyük parsellerdeki sapma oranı daha az olduğu için büyük parselleri ele almanın daha doğru sonuç vereceğini belirttim. Senin çeltik tarlanlada ilgilenmiyorum 13 yaşındaki yarım yamalak hatırladığın hafızanda ilgilendirmiyor ben ortaya söyledim. Konuyla ilgisi yok ama istersem 5 te 1 oranına kadar biçerdöverle var olandan küçük ölçümde yaparım bilmiyosun bunuda tartışmıycam.</p><p></p><p>Herşeyden önemlisi ben nededim belgesel tadında paylaşım hazırlamak ya da bunu yapamıyosak yapılan işlemleri sıralayarak ve tarla bilgisi aktararak yorum yaparsak hem bilgi yayılacağını hemde reelitenin forumdakilere sapmasız ulaşacağını faydalı olacağını belirttim. Yani ' ' yanlış hatırlamıyosam ' ' ' ' şöyle hatırlıyosam ' ' gibi yorumlar olmadan mutlak bilgiye ulaşılacağını belirttim bilmem nedemek istediğimi anladınmı..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DuSTeRo, post: 989580, member: 51323"] [b]Ynt: DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?[/b] Berkay kardeşim yarana biri tuzmu bastı ? nedir bu celalet nedir bu hiddet ? Senden başka bu yorumu garipseyen olmadı aksine destekleyen oldu. Bu çıkışın beni şaşırttığını bilmeni isterim. En çokta son cümlene alındım.. Sadede gelirsek 5500 m2 lik bir alan 5 dekar kabul edilirse %10 luk bir fark olur 630 kg gelen bir buğday otomatik olarak 700 kg olur daha fazla verimde daha fazla fark olur bu rakam bir örnektir. Küçük parsellerdende ortalamanın çok üstünde verim çıktığı çok aşikar bilinen bir gerçek. Eğer böyle bir yorum yapma gereği duymasam geçen sene kanola ' dan 550 kg aldım diye forumda bas bas bağrırdım ama tek başına 5 dekarlık bir parsel hiçbir emsal taşımadığı için 150 dekarın ortalaması olan 380 kg ' ı belirttim. Bu 5 dekarlık alan icar ve zemini düz fields area ile ölçüm yaptığımda 4800 m2 çıkıyor kaldıki 4800 den hesaplarsam 550 kg ' ımıda geçiyor üstelikte sahte tohumdan. Peki bunu forumda yaygara yapmaya gerek varmı ? Bence yok. Bir emsal taşırmı ? Hayır taşımaz. Foruma katkı sağlarmı ? Hayır. Ben burda kimseyi yalancılıkla suçlamadım önce ithamlarına dikkat et.. Büyük parsellerdeki sapma oranı daha az olduğu için büyük parselleri ele almanın daha doğru sonuç vereceğini belirttim. Senin çeltik tarlanlada ilgilenmiyorum 13 yaşındaki yarım yamalak hatırladığın hafızanda ilgilendirmiyor ben ortaya söyledim. Konuyla ilgisi yok ama istersem 5 te 1 oranına kadar biçerdöverle var olandan küçük ölçümde yaparım bilmiyosun bunuda tartışmıycam. Herşeyden önemlisi ben nededim belgesel tadında paylaşım hazırlamak ya da bunu yapamıyosak yapılan işlemleri sıralayarak ve tarla bilgisi aktararak yorum yaparsak hem bilgi yayılacağını hemde reelitenin forumdakilere sapmasız ulaşacağını faydalı olacağını belirttim. Yani ' ' yanlış hatırlamıyosam ' ' ' ' şöyle hatırlıyosam ' ' gibi yorumlar olmadan mutlak bilgiye ulaşılacağını belirttim bilmem nedemek istediğimi anladınmı.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt