PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Dünya buğday rekoru..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="E..38" data-source="post: 1346922" data-attributes="member: 87731"><p>Dünya verim rekorunun 1400 kg olduğunu kullanılan tohum miktarının ise 17- 18 kg olduğunu duymuştum bir ara.. ancak 7 kg tohumla 1700 kg verim olabilirmi ?? Günümüzde imkansız değildir bence.. yanlız bu arkadaş rekor kırmak adına ekstra emek verdiği aşikardır..sıradan bir ekimle tesadüfen elde edilen verim değildir bu verim.. tohum miktarının azaltılması ile kullanılacak gübre miktarı artırılabiliyor eğer aynı gübre miktarı ile daha fazla tohum kullanilsaydi hastalıklar kaçınılmaz olurdu.. </p><p>Bende arpa buğday ekiminde eğer tohum eleme tohum ise 23 kg Üstüne, yok sertifikalı tohum ise 18-19 kg üstüne çıkmam.. kendi köyünde ve bölgemde arpada eleme tohum en az 35 40 kg arası kullanıyirlar.. ama en iyi verimi yine ben alıyorum . Hatta birkaç arkadaş kullandığım tohum miktarına inanmamış mibzeri arazide bıraktığında gizliden tohum ayarını kontrol etmişler..ama yinede bu yılda fazla tohum kullanmışlar.. şuan bölgemizde çok kurak bir dönem geçiriyoruz buna rağmen tek bir yağmur ile benim arpaların verim tahmini 300 350 civarında komsularımınkiler ise en fazla 200 250 civarında belkide daha da az olabilir çünkü görüntüde ve sapta yanık dediğimiz cansızlık ve danelerde büzüşme var.. yani benim tecrübe ettiğim fazla tohum kullanılması fazla verim değil eksik verim getiriyor.. atacağımız tohum miktarını tohumun biyolojik özelliği, kardeslenme durumu ve toprak yapısı belirliyor..son olarak inşallah diyorum bir gün bu verim rekoru güzel ülkemin bir köşesinde kırılır da bizde rekoru kıran meslektaşımız la övünürüz ..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="E..38, post: 1346922, member: 87731"] Dünya verim rekorunun 1400 kg olduğunu kullanılan tohum miktarının ise 17- 18 kg olduğunu duymuştum bir ara.. ancak 7 kg tohumla 1700 kg verim olabilirmi ?? Günümüzde imkansız değildir bence.. yanlız bu arkadaş rekor kırmak adına ekstra emek verdiği aşikardır..sıradan bir ekimle tesadüfen elde edilen verim değildir bu verim.. tohum miktarının azaltılması ile kullanılacak gübre miktarı artırılabiliyor eğer aynı gübre miktarı ile daha fazla tohum kullanilsaydi hastalıklar kaçınılmaz olurdu.. Bende arpa buğday ekiminde eğer tohum eleme tohum ise 23 kg Üstüne, yok sertifikalı tohum ise 18-19 kg üstüne çıkmam.. kendi köyünde ve bölgemde arpada eleme tohum en az 35 40 kg arası kullanıyirlar.. ama en iyi verimi yine ben alıyorum . Hatta birkaç arkadaş kullandığım tohum miktarına inanmamış mibzeri arazide bıraktığında gizliden tohum ayarını kontrol etmişler..ama yinede bu yılda fazla tohum kullanmışlar.. şuan bölgemizde çok kurak bir dönem geçiriyoruz buna rağmen tek bir yağmur ile benim arpaların verim tahmini 300 350 civarında komsularımınkiler ise en fazla 200 250 civarında belkide daha da az olabilir çünkü görüntüde ve sapta yanık dediğimiz cansızlık ve danelerde büzüşme var.. yani benim tecrübe ettiğim fazla tohum kullanılması fazla verim değil eksik verim getiriyor.. atacağımız tohum miktarını tohumun biyolojik özelliği, kardeslenme durumu ve toprak yapısı belirliyor..son olarak inşallah diyorum bir gün bu verim rekoru güzel ülkemin bir köşesinde kırılır da bizde rekoru kıran meslektaşımız la övünürüz .. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Dünya buğday rekoru..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt