PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Duvar ve Perde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 1031961" data-attributes="member: 25443"><p>Her zaman deriz ya uygun ortam ve konfor = verim</p><p></p><p>Peki bu duvar ve gezinti alanı meselesi nedir bana göre </p><p></p><p>İklimi uygun bölgeler var uygun olmayan bölgeler var , ikilimi uygun olmayan bölgeler yazları çok sıcak olanlar perdeleri açıp pervaneli havalandırma ile serinleyecek uygun, aynı sistemde kışın perdeleri kapatacak ısınacak </p><p>Havalandırma perde ile kolaylaşacak çözülecek </p><p></p><p>Birde gezinti alanı meselesi var benim şu an büyük küçük 40 kadar büyük baş var 28 dönüm yer gezinti alanı yaz kış gece gündüz serbest küçük ler 8 aya kadar yarı açık bölmelerde danalar kesime kadar bölmelerde onları salmıyorum inekler ve düveler salma , inanın hiç tırnak ayak sorunu yaşamadım diyebilirim , hiç tırnak kestirmedim 20 yılı geçti işin içindeyim, meme hastalığıda çok az , tabi bizim ikilimde uygun bu işe , yazın sıcağından daha çok korkuyorum kışa göre .</p><p></p><p>Bu gezinti alanı olmazsa çok iyi alt temizlik sistemi ve pervaneli havalandırma gerekli bence çünkü altları temizlenmez havası temizlenmez ise dar alanda çok sıkıntılar çıkar </p><p></p><p>Bu hava temizleme alt temizleme ve her seferinde bol altlık ek bir maliyet ve enerji gereksinimi ,enerjide pahalı ülkemizde , bu sistem şu an kullanılan tavuk besi işletmeleri gibi görünüyor , doğadan uzak </p><p></p><p>Hayvan bu bilmiyorum doğadan uzak ne kadar iyi olur ticari yönden bakmak gerek , hayvana diyorsun sen hiç kıpırdama hareket edip enerji harcama ben her ihtiyacını karşılarım sen sadece süt üret et üret yeter.</p><p></p><p>Bence en önemli konu hayvancılıkta herkes bölgesini iklimini iyi tanıyacak ve ona göre hareket edecek, bazı bölgelerde ren geyiği bazı bölgelerde yaban koyunu bazı bölgelerde yaban keçisi kendiğinden yetişiyor , hangi ahır sisteminde yaşıyor hangi veteriner hangi ilaç hangi yemi kullanıyor .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 1031961, member: 25443"] Her zaman deriz ya uygun ortam ve konfor = verim Peki bu duvar ve gezinti alanı meselesi nedir bana göre İklimi uygun bölgeler var uygun olmayan bölgeler var , ikilimi uygun olmayan bölgeler yazları çok sıcak olanlar perdeleri açıp pervaneli havalandırma ile serinleyecek uygun, aynı sistemde kışın perdeleri kapatacak ısınacak Havalandırma perde ile kolaylaşacak çözülecek Birde gezinti alanı meselesi var benim şu an büyük küçük 40 kadar büyük baş var 28 dönüm yer gezinti alanı yaz kış gece gündüz serbest küçük ler 8 aya kadar yarı açık bölmelerde danalar kesime kadar bölmelerde onları salmıyorum inekler ve düveler salma , inanın hiç tırnak ayak sorunu yaşamadım diyebilirim , hiç tırnak kestirmedim 20 yılı geçti işin içindeyim, meme hastalığıda çok az , tabi bizim ikilimde uygun bu işe , yazın sıcağından daha çok korkuyorum kışa göre . Bu gezinti alanı olmazsa çok iyi alt temizlik sistemi ve pervaneli havalandırma gerekli bence çünkü altları temizlenmez havası temizlenmez ise dar alanda çok sıkıntılar çıkar Bu hava temizleme alt temizleme ve her seferinde bol altlık ek bir maliyet ve enerji gereksinimi ,enerjide pahalı ülkemizde , bu sistem şu an kullanılan tavuk besi işletmeleri gibi görünüyor , doğadan uzak Hayvan bu bilmiyorum doğadan uzak ne kadar iyi olur ticari yönden bakmak gerek , hayvana diyorsun sen hiç kıpırdama hareket edip enerji harcama ben her ihtiyacını karşılarım sen sadece süt üret et üret yeter. Bence en önemli konu hayvancılıkta herkes bölgesini iklimini iyi tanıyacak ve ona göre hareket edecek, bazı bölgelerde ren geyiği bazı bölgelerde yaban koyunu bazı bölgelerde yaban keçisi kendiğinden yetişiyor , hangi ahır sisteminde yaşıyor hangi veteriner hangi ilaç hangi yemi kullanıyor . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Duvar ve Perde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt