PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Ebk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Guney46" data-source="post: 1160841" data-attributes="member: 52601"><p>Son parti bana 244 kg ortalama ile geldi, hayvanlar kısa boylu genelde, kars kırmaları tipinde. Aralarında 380 kg olanda vardı 140 kg olanda. Hayvanların yanına girmezsen sakinler ama yakalamaya çalışırsan deliriyorlar. Padokların sağlam olsun, yuksekliklerine dikkat et, alçak olmasınlar. Mutlaka aşılamalar için hayvanları sıkıştıracağın bir bölüm olsun. Yok ben oyle tutarım yakalarım falan hikaye.</p><p></p><p>Besleme konusuna gelirsek, çok iştahlılar ve yem verdikçe çok hızlı kg alıyorlar ama sakın yanlışa düşüp ilk başta güzel kg alıyorlar diye hızlı yemleme yapma, çabuk yağlanma durumu var. Benim tavsiyem ilk 2 ay boyunca protein ağırlıklı yem (16 ve üstü) ve kaliteli kaba yemlerle beraber bir besleme yapıp. 325-350 kg civarında arpa veya mısır takviyeli olarak yoğun yemlemeye geçmen.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Guney46, post: 1160841, member: 52601"] Son parti bana 244 kg ortalama ile geldi, hayvanlar kısa boylu genelde, kars kırmaları tipinde. Aralarında 380 kg olanda vardı 140 kg olanda. Hayvanların yanına girmezsen sakinler ama yakalamaya çalışırsan deliriyorlar. Padokların sağlam olsun, yuksekliklerine dikkat et, alçak olmasınlar. Mutlaka aşılamalar için hayvanları sıkıştıracağın bir bölüm olsun. Yok ben oyle tutarım yakalarım falan hikaye. Besleme konusuna gelirsek, çok iştahlılar ve yem verdikçe çok hızlı kg alıyorlar ama sakın yanlışa düşüp ilk başta güzel kg alıyorlar diye hızlı yemleme yapma, çabuk yağlanma durumu var. Benim tavsiyem ilk 2 ay boyunca protein ağırlıklı yem (16 ve üstü) ve kaliteli kaba yemlerle beraber bir besleme yapıp. 325-350 kg civarında arpa veya mısır takviyeli olarak yoğun yemlemeye geçmen. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Ebk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt