PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Domates
Ege'nin domatesine Elazığ'dan rakip...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 740819" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Ege ' nin domatesine Elazığ ' dan rakip</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>02 Ekim 2013 Çarşamba 13:45</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Üretimi ve ihracatı en fazla Ege Bölgesi ' nden yapılan kurutulmuş domates sektörüne Elazığ ' dan giren iki girişimci, ürünlerini Avrupa ' ya ihraç etmeye başladı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ELAZIĞ - Türkiye ' de üretimi ve ihracatı en fazla Ege Bölgesi ' nden yapılan kurutulmuş domates sektörüne Elazığ ' dan giren iki girişimci, ürünlerini Avustralya ve başta İtalya ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Şirket ortaklarından, endüstri mühendisi Ali Ulvi Necmioğlu, dünyada kurutulmuş ve dondurulmuş ürünlere olan talebin hızla arttığını ve bu ürünler arasında yemeklerde en çok kullanılan domatesin başı çektiğini belirtti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Artan talebe bağlı olarak Türkiye ' de özellikle Ege Bölgesi ' nde yarı kurutulmuş ve kurutulmuş domates sektörünün hızla büyüdüğünü aktaran Necmioğlu, Elazığ yöresinde yetişen domatesin iklime, rakıma, toprak yapısına ve suya bağlı olarak daha etli ve kaliteli olması ve bölgenin güneş alma bakımından avantajından dolayı sektöre buradan girmeye karar verdiklerini söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>2009 yılında hazırladıkları projeyle Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldıkları hibe desteğiyle 5 dekarlık bir üretim alanında ve ufak bir sergi bezinde üretime başladıklarını aktaran Necmioğlu, geçen süreçte üretim alanlarını 250 dekara çıkarıp 40 bin mertekarelik sergi bezinde üretimi sürdürdüklerini bildirdi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de de kurutulmuş domatese talep artıyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Ali Ulvi Necmioğlu, günümüz dünyasında GDO ' lu ve hormonlu ürünlerle ilgili tartışmalar sürerken, insanların daha güvenilir ve sağlıklı bulduğu için organik ve sezonunda yetişen ürünlere yöneldiğini belirterek, köylünün kışlık sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için yazın kuruttuğu ürünleri tüketmesi gibi, kent insanında da bu bilincin yerleşmeye başladığını vurguladı.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 740819, member: 41641"] [color=blue][b]Ege ' nin domatesine Elazığ ' dan rakip 02 Ekim 2013 Çarşamba 13:45 Üretimi ve ihracatı en fazla Ege Bölgesi ' nden yapılan kurutulmuş domates sektörüne Elazığ ' dan giren iki girişimci, ürünlerini Avrupa ' ya ihraç etmeye başladı. ELAZIĞ - Türkiye ' de üretimi ve ihracatı en fazla Ege Bölgesi ' nden yapılan kurutulmuş domates sektörüne Elazığ ' dan giren iki girişimci, ürünlerini Avustralya ve başta İtalya ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladı. Şirket ortaklarından, endüstri mühendisi Ali Ulvi Necmioğlu, dünyada kurutulmuş ve dondurulmuş ürünlere olan talebin hızla arttığını ve bu ürünler arasında yemeklerde en çok kullanılan domatesin başı çektiğini belirtti. Artan talebe bağlı olarak Türkiye ' de özellikle Ege Bölgesi ' nde yarı kurutulmuş ve kurutulmuş domates sektörünün hızla büyüdüğünü aktaran Necmioğlu, Elazığ yöresinde yetişen domatesin iklime, rakıma, toprak yapısına ve suya bağlı olarak daha etli ve kaliteli olması ve bölgenin güneş alma bakımından avantajından dolayı sektöre buradan girmeye karar verdiklerini söyledi. 2009 yılında hazırladıkları projeyle Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldıkları hibe desteğiyle 5 dekarlık bir üretim alanında ve ufak bir sergi bezinde üretime başladıklarını aktaran Necmioğlu, geçen süreçte üretim alanlarını 250 dekara çıkarıp 40 bin mertekarelik sergi bezinde üretimi sürdürdüklerini bildirdi. Türkiye ' de de kurutulmuş domatese talep artıyor Ali Ulvi Necmioğlu, günümüz dünyasında GDO ' lu ve hormonlu ürünlerle ilgili tartışmalar sürerken, insanların daha güvenilir ve sağlıklı bulduğu için organik ve sezonunda yetişen ürünlere yöneldiğini belirterek, köylünün kışlık sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için yazın kuruttuğu ürünleri tüketmesi gibi, kent insanında da bu bilincin yerleşmeye başladığını vurguladı.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Domates
Ege'nin domatesine Elazığ'dan rakip...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt