PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
EKİNDE VERİM ARTTIRICI HORMON..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 934229" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: EKİNDE VERİM ARTTIRICI HORMON..</strong></p><p></p><p>Bir şeyi düzeltmek istiyorum. ' Humik Asitler ' bitkiye direkt olarak fayda sağlamazlar. Dolayısıyla ' Bitki Gelişim Düzenleyici' değildirler. Humik asitler toprağa enjekte edilirler. Toprakğın çeşitli yapılarını düzeltmede yardımcı olurlar. Düzelen toprak yapısı ile birlikte bitkide daha sağlıklı bir toprakta gelişim gösterir. Dolayısıyla Humik Asitlere ' TOPRAK DÜZENLEYİCİ ' demek gerekir. TKİ Humas humik asiti linyitten üretir. Ayrıca filtrasyon sistemininde iyi olmadığını düşünüyorum. Birebir konuştuğum çoğu kullanan çiftçilerin ilaç makinelerinde arızalar meydana gelmiştir. </p><p></p><p>Bitkiler alacakları besinleri, mikroelementleri, makroelementleri köklerden alırlar. Bitkilerin yapraklarındaki 'STOMA' dediğimiz gözeneklerin açıklığı mikron boyutundadır. Humik asitlerin tanecik boyutu da oldukça büyüktür. Bu yüzden bitkilerin yapraklarından alımı zordur. Toprağa uygulanması tavsiye edilir. Gelelim fulvik asitin yapraktan alımına. Kullandığınız yapraktan uygulanan çoğu gübrede 'EDTA İLE ŞELATLANMIŞTIR' ifadesini görürsünüz. Nedir bu 'EDTA'. Adeta bir üçkağıtçıdır. Bitkiyi şaşırtarak o gözeneklerden bitki besin elementlerinin girmelerini sağlar. Fulvik asitte doğal bir şelatlama özelliği olduğu için yapraktan uygulanması için bir sakınca görülmemektedir. Yalnız şunu söylememde fayda var. Eğer yapraktan uygulama için aldığınız ürün içinde sadece ' FULVİK ASİT ' varsa kullanın. Eğer Humik - Fulvik Asit karışımı varsa kullanmayın. Çünkü yine o stomaları humik asit kapatacaktır ve attığınız üründen tam bir verim alamayacaksınız. Bilmiyorum piyasada %100 bir fulvik asit olan ürün var mı? Eğer varsa onu kullanın. Yoksa topraktan uygulayınız. Hem paranız hem zamanınız hemde hayalleriniz boşuna gitmesin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 934229, member: 919"] [b]Ynt: EKİNDE VERİM ARTTIRICI HORMON..[/b] Bir şeyi düzeltmek istiyorum. ' Humik Asitler ' bitkiye direkt olarak fayda sağlamazlar. Dolayısıyla ' Bitki Gelişim Düzenleyici' değildirler. Humik asitler toprağa enjekte edilirler. Toprakğın çeşitli yapılarını düzeltmede yardımcı olurlar. Düzelen toprak yapısı ile birlikte bitkide daha sağlıklı bir toprakta gelişim gösterir. Dolayısıyla Humik Asitlere ' TOPRAK DÜZENLEYİCİ ' demek gerekir. TKİ Humas humik asiti linyitten üretir. Ayrıca filtrasyon sistemininde iyi olmadığını düşünüyorum. Birebir konuştuğum çoğu kullanan çiftçilerin ilaç makinelerinde arızalar meydana gelmiştir. Bitkiler alacakları besinleri, mikroelementleri, makroelementleri köklerden alırlar. Bitkilerin yapraklarındaki 'STOMA' dediğimiz gözeneklerin açıklığı mikron boyutundadır. Humik asitlerin tanecik boyutu da oldukça büyüktür. Bu yüzden bitkilerin yapraklarından alımı zordur. Toprağa uygulanması tavsiye edilir. Gelelim fulvik asitin yapraktan alımına. Kullandığınız yapraktan uygulanan çoğu gübrede 'EDTA İLE ŞELATLANMIŞTIR' ifadesini görürsünüz. Nedir bu 'EDTA'. Adeta bir üçkağıtçıdır. Bitkiyi şaşırtarak o gözeneklerden bitki besin elementlerinin girmelerini sağlar. Fulvik asitte doğal bir şelatlama özelliği olduğu için yapraktan uygulanması için bir sakınca görülmemektedir. Yalnız şunu söylememde fayda var. Eğer yapraktan uygulama için aldığınız ürün içinde sadece ' FULVİK ASİT ' varsa kullanın. Eğer Humik - Fulvik Asit karışımı varsa kullanmayın. Çünkü yine o stomaları humik asit kapatacaktır ve attığınız üründen tam bir verim alamayacaksınız. Bilmiyorum piyasada %100 bir fulvik asit olan ürün var mı? Eğer varsa onu kullanın. Yoksa topraktan uygulayınız. Hem paranız hem zamanınız hemde hayalleriniz boşuna gitmesin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
EKİNDE VERİM ARTTIRICI HORMON..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt